top of page
België heeft meer te bieden dan alleen lekkere bieren, bonbons en frieten. HartbrugReizen wil u graag de diversiteit van ons buurland laten zien. Zo gaan we lekker uitwaaien in Oostende en Blankenberge. Het is ook plezant Vlaamse historie snuiven in de steden in het achterland: Antwerpen, Brugge en Gent. De weelde aan huizen, kerken en hoven die hun middeleeuwse voorspoed bracht, vormt veel UNESCO Werelderfgoed.

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

In de Westhoek staan we even stil bij de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog waaraan hier nog talloze herinneringen liggen. Dat alles tussen lieflijke dorpjes in het groen. Het fijne van zo’n vakantie naar België met Hartpatiënten Nederland? Alles mag, niets moet. Ter plekke in België kunt u met de begeleiders van HartbrugReizen bepalen wat u gaat doen.

Voorzieningen in België

Voor uw vakantie in België reserveerde HartbrugReizen de Belgische grandeur Hotel Astrid in Oostende. Hier geniet u elke dag van een uitgebreid ontbijt en een voortreffelijk 3-gangendiner. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens deze reis is er medische begeleiding aanwezig. Bent u geen hartpatiënt maar wilt u wel graag naar België met HartbrugReizen? Alle donateurs van Hartpatiënten Nederland zijn welkom!

Uw vakantie naar België van dag tot dag

* Dag 1 – van Nederland naar Oostende, België

De luxe touringcar van HartbrugReizen koerst direct naar Antwerpen. Aangekomen op de Antwerpse Grote Markt ontlokt de Brabofontein direct een mooie legende aan uw reisleider. Over de Romeinse krijger Silvius Brabo die een nare reus de hand afhakte en die in de Schelde wierp. De naam van de bevrijde stad was sindsdien ‘hand werpen’, later verbasterd tot Antwerpen. Aan andere bezienswaardigheden kunt u aflezen dat Antwerpen lang een rijke handelsstad was. Het stadhuis en aangrenzende gildehuizen op het marktplein zijn uitbundig gedecoreerd. De gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is tegenwoordig UNESCO Werelderfgoed. Peter Paul Rubens schilderde de topstukken in de kerk. Na Antwerpen rijdt de luxe touringcar in één keer door naar Hotel Astrid in Oostende.

* Dag 2 – naar Brugge, hoofdstad van West-Vlaanderen

Vanaf de kust staat het gezelschap van HartbrugReizen zo in Brugge. De hele middeleeuwse binnenstad - met 19e-eeuws neogotisch sausje - is UNESCO Werelderfgoed. De rijkdom die van dit ‘Venetië van het Noorden’ afspat, dankt het aan zijn succesvolle carrière als Hanzestad. Dat het Bourgondische vorstenhuis zich er in de 14e eeuw vestigde, hielp ook. U hebt vandaag Brugge voor u zelf. Het is heerlijk wandelen over de Markt met Halletoren (Belfort), naar het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde of de Heilige-Bloedbasiliek. Een rondvaart over de Brugse reien met zijn vele zwanen is ook aangenaam. Houdt u net als Hartpatiënten Nederland wel van iets grappigs tijdens de vakantie? Probeer dan rariteiten zoals het Frietmuseum, het chocolademuseum Choco-Story en brouwerij De Halve Maan. Even uitblazen op een terrasje op ’t Zand is fijn.

* Dag 3 – verkenning van Diksmuide, Ieper en Veurne in de Westhoek

Met een tocht naar de Vlaamse Westhoek duikt HartbrugReizen in het groen én in het oorlogsverleden. Tussen beboste heuvelruggen, vruchtbare akkers, historische stadjes en vriendelijke dorpjes stuiten we op herinneringen aan het dramatische verloop van de Eerste Wereldoorlog. Zoals de beruchte Dodengang, een van de gevaarlijkste stellingen van het Belgisch leger aan het front, in Diksmuide. Bij voldoende tijd doen we in Ieper, de grootste stad van de Westhoek, naast Vlaamse oorlogsmonumenten, ook de begraafplaatsen van duizenden Britten aan. Veurne waar het hoofdkwartier van het Belgische leger was gevestigd, bleef vrij tijdens de oorlog. Het speciale ‘belevingscentrum’ vertelt ons hoe beklemmend het leven achter het front was.

* Dag 4 – Oostende en Blankenberge

Oostende had in het verleden zwaar te lijden onder natuur- en oorlogsgeweld. Gelukkig onderbreken fraaie monumenten nog altijd zijn kustlijn met hoogbouw. Zo is het elegant flaneren langs de Venetiaanse Gaanderijen en de Koninklijke Gaanderijen op de Koning Boudewijnpromenade. Let u nabij het ruiterstandbeeld van Leopold II op de sterren in het plaveisel! Ze bevatten de namen van internationale acteurs en regisseurs die de afgelopen jaren te gast waren op het Filmfestival Oostende. In Blankenberge kunt u er fijn zelf op uit. Net als Oostende is het een enorm populaire badplaats. De Pier domineert tegenwoordig het hele strand. Alleen de 18e-eeuwse visserswoning Majutte  herinnert nog aan de oude vissersgemeenschap die Blankenberge ooit was. En de ‘babeluttes’, babbelaars die door de vissersvrouwen werden gemaakt met boter uit de Polders. Wilt u zich nog even in de vroegere chique badplaats wanen? De reisbegeleiders van HartbrugReizen maken graag een foto van u bij de Paravang, een neogotisch windscherm in de haven. 

* Dag 5 – via Gent terug naar Nederland

We verlaten Oostende met het fijne idee dat we nog een uitje naar Gent hebben. De monumentale haven Graslei is daar dé binnenkomer. De prachtige panden met bijzondere namen zoals het Korenmetershuis, het Gildehuis van de Vrije Schippers en de Spijker vertellen samen het verhaal van Gents economische bloei in de middeleeuwen. Nog altijd bruist het er van leven. De nabije Sint Michielsbrug geeft het beste zicht op het water, de terrasjes én op Gents andere monumentale toppers. Het Gravensteen, de burcht in het hart van de stad, maakt de skyline van Gent uniek. 


Al zin om met HartbrugReizen naar België te gaan? Boek snel!

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

5 DAGEN BELGIË

REISCODE

BEVK230611

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

DE VLAAMSE KUST EN PRACHTIGE STEDEN

REISINFORMATIE

5 Dagen België


REEDS UITGEVOERD


Extra prijsinformatie

 • Toeslag alleenreizenden € 129,- p.p.

Bijzonderheden

 • Belgische gastvrijheid in Hotel Astrid te Oostende

 • Antwerpen

 • Oostende

 • Blankenberge

 • Halfpension

 • Toeristenbelasting excl., ter plaatse te voldoen

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. entreegelden en gidskosten

 • Inclusief busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p.

Vertrek: zondag 11 juni 2023 
Terugreis: donderdag 15 juni 2023


Opstapplaatsen*

Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*

Weert en Veldhoven: Gratis en veilig parkeren.


* Onder voorbehoud : Minimaal 4 personen, Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


Prijs en programma onder voorbehoud!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page