top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Boten in een turquoise water in een baai
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

 PERMANENTE REISCOACH AANWEZIG

WEER OUD EN VERTROUWD
MET ALLEEN HARTBRUGREIZEN OP PAD!

In 2023 bestaat HartbrugReizen 35 jaar. Dat hartpatiënten net als ieder ander met een gerust hart op reis kunnen, staat sinds de start voorop. De coronacrisis bracht velen terug in hun isolement, maar nu gaan de reizen weer als vanouds door, met de eigen vertrouwde organisatie. Reisbegeleider Marly van Overveld vertelt wat er zoal ten goede verandert.

“Ja, HartbrugReizen heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Het is grappig dat de reisorganisatie even oud is als ik. Mijn vader Jan van Overveld, voorzitter van Hartpatiënten Nederland, startte in 1988 met de reizen. Hij had gezien hoezeer hartpatiënten in een isolement raakten. Uit angst voor risico’s of uit onmacht durfden ze niet eens naar de supermarkt, laat staan op vakantie. Hij huurde een schip af voor een Rijncruise en binnen no time had hij honderdvijftig mensen aan boord, hartpatiënten maar ook hun partners. Het tekende de grote behoefte aan zo’n initiatief. Naast reisbegeleiders gingen twee cardiologen mee. Hun aanwezigheid stelde mensen gerust. Later volgde nog een boottocht over de Moezel."


Luchtbruggen

“Reizen zit Hartpatiënten Nederland wel in het bloed. De club organiseerde al voor het ontstaan van HartbrugReizen luchtbruggen naar Houston en Londen. Hartpatiënten die in Nederland niet terecht konden voor een urgente hartoperatie ondergingen die elders. Op die manier zijn honderden levens gered. In 2020 zou Hartpatiënten Nederland haar vijftigjarig jubileum vieren, maar de speciaal voor dat jaar georganiseerde jubileumreizen konden door de pandemie niet doorgaan. Dat was voor alle betrokkenen een teleurstelling. We moesten toen keihard nadenken wat we konden en wilden doen. Helemaal stoppen met reizen was geen optie. HartbrugReizen was inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie met een onbetaalbaar en uniek product. Geen enkele organisatie doet wat wij doen.”


Persoonlijke aanpak

“We organiseren de reizen volledig zelf: van de hotels tot het reisprogramma en de boekingsprocedures. In coronatijd hebben we extra gemerkt hoezeer onze reizigers dat waarderen. Hun tevredenheid is belangrijk voor ons. Of zoals ze het zelf zeggen: HartbrugReizen is een kleine organisatie, met een grote dienstverlening. Wij scoren heel hoog met onze persoonlijke aanpak. De drempel is laag om ons een belletje te geven. HartbrugReizen blijft samenwerken met Kupers Touringcars. Verder steken we onze hand in het vuur voor kwalitatief goede accommodatie, liefst de hotels waar we eerdere reizen zaten.”


Grensverleggend

Wat me steeds weer raakt, is dat onze reizen grensverleggend zijn. Als mensen thuis niet verder komen dan een rondje om de kerk, blijken ze tijdens onze dagelijkse excursies tot veel meer in staat. Zo gingen we wat jaren terug naar een oud hospitaal in Slovenië waarvoor best een klimmetje nodig was. Desondanks maakten mensen die wandeling toch, heel bewust. Eenmaal volbracht, leverde dat een voldaan gevoel op en terechte trots. Reisdeelnemers krijgen meer grip op eigen leven en gezondheid doordat ze ontdekken dat ze meer kunnen dan ze denken. De veilige omgeving is zo’n stimulans. Er is altijd een verpleegkundige mee en medische apparatuur zoals een AED. Mocht er iets gebeuren, dan staan reizigers er nooit alleen voor. Wij nemen contact op met de Alarmcentrale, de zorgverzekering en het thuisfront. We gaan ook mee naar het ziekenhuis. Dat is ook zó ontlastend voor de meereizende mantelzorgers.” Bekijk de HartbrugReizen documentaire (gemaakt tijdens de Slovenië reis!) om een goed beeld te krijgen van onze reizen.


Reisherinneringen

“Er staan alweer prachtige reizen voor 2023 gepland, zoals de lentereis naar Karinthië in Oostenrijk of naar de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk. In het najaar is een busreis naar Lago Maggiore in Italië of naar Tirol een aanrader. En we komen nog met prachtige jubileumreizen!”

“Reizigers zullen wel merken dat de prijzen verhoogd en bovendien onder voorbehoud zijn. Dat is helaas onontkoombaar, nu we een energiecrisis en hoge inflatie beleven. Het hoeft zeker geen beletsel te zijn om te boeken. Gaat de prijs te veel omhoog voor iemand – wat we natuurlijk niet hopen - dan is dat een geldige reden om kosteloos te annuleren. Tegenover dit mogelijke ongerief staat wel dat we weer als vanouds reizen; persoonlijke begeleiding is gegarandeerd. Al met al vertrouwen we op begrip en gaan we graag weer samen mooie reisherinneringen maken. En wees er snel bij, want de geplande reizen zullen ongetwijfeld snel volgeboekt zijn! Hopelijk hebben jullie er net zo veel zin in als ik!”

Groepsfoto-Groningen
Groepsfoto-Groningen

press to zoom
Waterfall in forest
Waterfall in forest

press to zoom
Medellín, Varenna, Comomeer, Italië
Medellín, Varenna, Comomeer, Italië

press to zoom
Groepsfoto-Groningen
Groepsfoto-Groningen

press to zoom
1/7

OVER HARTBRUGREIZEN

bottom of page