top of page
Wie van bergen houdt, is in Oostenrijk op z’n plek: ruim driekwart van het land behoort tot het berggebied de Alpen. Het land grenst in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het zuiden aan Italië en Slovenië. Oostenrijk heeft in totaal maar liefst ruim 2500 kilometer aan landgrenzen.

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

Het vele natuurschoon rond Tirol en steden als Graz, Innsbruck, Salzburg en Wenen maken Oostenrijk tot een belangrijk Europees toeristencentrum. Het Naturpark Tiroler Lech is het mooiste gebied van de Alpen en is zelfs uitgeroepen tot natuurbeschermingsgebied. De wildwaterrivier de Lech drukt een duidelijk stempel op dit gebied.


De hoogste berg in Oostenrijk is de Großglockner met 3797 meter. Andere hoge bergen zijn de Wildspitze (3768 m), de Weißkugel (3739 m), de Großvenediger (3674 m), de Hintere Schwärze (3628 m) en de Similaun (3606 m). 

Onze verblijfplaats

Wij verblijven tijdens deze reis in Hotel Goldener Hirsch in Reutte, dat we al de eerste  reisdag bereiken met onze luxe touringcar. Reutte is zowel voor zomer- als wintertoerisme een geliefd oord. Bezienswaardig zijn de bekende huizen met gevelschilderingen in het centrum, de burchtruïne Ehrenberg en de mooie meren in de omgeving. 


Tijdens ons verblijf kunt u genieten van gevarieerde, gratis excursies in Oostenrijk en Duitsland:

Garmisch-Partenkirchen en Partnachklamm

Garmisch-Partenkirchen ligt aan de voet van het Wettersteingebergte, met de Zugspitze (2962 meter), de hoogste berg van Duitsland. Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Garmisch-Partenkirchen. Vanwege het mooie landschap is deze stad een geliefde woonplaats voor welgestelde senioren. 


Garmisch Partenkirchen heeft vele bezienswaardigheden, waaronder de oude centra van Garmisch en Partenkirchen, de stadskerk van Sint-Martin, de Himmelfahrtkirche, de Sebastiankirche, de St. Antonkirche en de top van de Zugspitze. Vergeet ook niet het Olympia-ijssportcentrum, met de bekende Olympiaschans (Neujahrsspringen). 


Vanuit de parkeerplaats van het Olympiastadion gaan we, bij voldoende belangstelling, naar de in 1912 tot natuurmonument bestempelde Partnachklamm: een waar natuurspektakel. Het is een 700 meter lange en ongeveer 80 meter diepe kloof, die wordt gevormd door de rivier de Partnach.

Benedictijner Abdij van Ettal 

Dit mooie klooster werd in 1330 gesticht door keizer Lodewijk IV, ook wel Lodewijk de Beier genoemd. De kerk vormt de thuishaven voor een Mariabeeld dat de keizer uit Pisa meebracht. In 1740 verwoestte een brand een groot deel van de abdij, maar deze is in 1745 opnieuw opgebouwd. 


In 1803 kwam er een einde aan alle religieuze activiteit, maar met steun van confraters uit de abdij van Scheyern en met privéhulp konden de benedictijnen vanaf 1900 hun activiteiten weer hervatten. Op dit moment voorzien een vijftigtal benedictijnen er in hun onderhoud. Zij onderhouden ook de gebouwen, doen aan land- en bosbouw en runnen een kloosterwinkel, brouwerij, uitgeverij en hotel. Sinds 1905 wordt hier ook middelbaar onderwijs gegeven aan een 450-tal leerlingen, waarvan een deel in een internaat verblijft.

Oberammergau 

Dit dorp is beroemd om het Passionsspiel dat al sinds 1634 wordt opgevoerd. Elke 10 jaar beelden inwoners de Lijdensweg van Christus uit. Ook is het stadje bekend het vele houtsnijwerk van religieuze beelden dat u hier vindt. Andere bezienswaardigheden zijn de geschilderde huisgevels van onder andere het hotel Wittelsbach, het Alte Post en het Pilatushaus, waar u houtsnijkunstenaars in actie kunt zien. 

Sprookjeskasteel  Neuschwanstein

Neuschwanstein in Beieren is een kasteel bij Füssen in de Allgäu, dat dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw. Het werd gebouwd in opdracht van (de later krankzinnig verklaarde) koning Ludwig of Lodewijk II van Beieren. Met zo'n 1,3 miljoen bezoekers per jaar is het een van de populairste toeristische attracties van Duitsland. 


Het kasteel wordt vaak een sprookjeskasteel noemt. Waarschijnlijk komt dit doordat het kasteel van Doornroosje in het Californische Disneyland er op is gebaseerd. Walt Disney heeft kasteel Neuschwanstein zelf bezocht, voordat de bouw van zijn eerste themapark begon. 


Desgewenst kunt u zich, net als de koning vroeger, met een koets naar boven laten brengen. Vanaf de halteplaats van de koetsen moet u nog wel 300 meter bergopwaarts lopen, voor u de ingang van het kasteel bereikt.

Plansee en Heiterwangersee

De Plansee is een bijzonder mooi watergebied, dat is verbonden met de Heiterwangersee. De Plansee heeft een lengte van meer dan 6 kilometer en is het op een na het grootste meer van Tirol. Op sommige plaatsen is het meer dan 76,5 meter diep. De Plansee behoort tot de zuiverste watergebieden van Tirol en heeft een kwaliteitspredikaat!

Innsbruck

Innsbruck, de hoofdstad van de deelstaat Tirol, is al meer dan 800 jaar oud. Het ligt aan de rivier de Inn en is een populaire bestemming. Zo’n 40.000, veelal buitenlandse, studenten studeren in deze universiteitsstad. Het heeft veel Middeleeuwse gebouwen, waaronder de Fransiscaanse Hofkirche en het 15e eeuwse kasteel Fürstenburg, met het beroemde balkon en een gouden dak. 


Andere bezienswaardigheden zijn de Kaiserliche Hofburg, Altstadt, Maria-Theresien-Straße en het Tiroler Landestheater.

Swarovski-Welten

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens van Swarovski gehoord: een Oostenrijks bedrijf dat voornamelijk luxegoederen produceert, zoals kristalglassculpturen, juwelen en haute couture. Op elk sculptuur staat het bedrijfslogo. Oorspronkelijk was dit een edelweiss, tegenwoordig een zwaan. 


Het bedrijf heeft een eigen museum: de Swarovski Kristallwelten in Wattens. Hier staat alles in het teken van kristal en kristalbewerking. Medio 2015 opent het haar deuren weer, na een flinke verbouwing. Het belooft veel moois, met een kristalpark van maar liefst 7,5 hectare. Sinds de opening in 1995 bezochten meer dan 12 miljoen bezoekers uit de hele wereld de Swarovski Kristallwelten.

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

7 DAGEN TIROL

REISCODE

OSTR230603

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

GENIETEN VAN HET PRACHTIGE TIROL

REISINFORMATIE

7 Dagen Tirol


REEDS UITGEVOERD


Extra prijsinformatie

 • Toeslag alleenreizenden € 149,00 p.p.

Bijzonderheden

 • Verblijf in ontzettend lief familiehotel Goldener Hirsch

 • Innsbruck

 • Plansee

 • Halfpension

 • Toeristenbelasting excl., ter plaatse te voldoen

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. entreegelden en gidskosten

 • Inclusief busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p.


Vertrek: zaterdag 3 juni 2023 

Terugreis: vrijdag 9 juni 2023Opstapplaatsen

Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*

Weert en Veldhoven: Gratis en veilig parkeren.


* Onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen. 

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


Prijs en programma onder voorbehoud!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page