top of page
Waar Slovenië, Italië & Kroatië elkaar omhelzen, wacht je een geweldige vakantie! Vanuit Portorož in Slovenië is het maar een steenworp naar de buurlanden Italië en Kroatië. Alle drie de landen hebben één ding gemeen: de Adriatische Zee. Hier zijn onvergetelijke uitzichten gegarandeerd! Een pracht van een reis in het voorjaar, waardoor we mogen rekenen op milde en aangename temperaturen. Dat is in deze tijd heel wat waard! En dat alles in een adembenemend mooi paradijselijk landschap.

VOOR MAAR (p.p)

€ 849,-

Slovenië is gelegen aan de zuidrand van de majestueuze Alpen. Het land wordt omringd door Oostenrijk in het noorden, Italië in het westen en Kroatië in het oosten. In het noordoosten ligt de grens met Hongarije. Groot is het land niet, maar wel erg mooi met zijn prachtige bossen en bergen. Maar liefst de helft van Slovenië bestaat uit bossen! Het land is half zo groot als Nederland, maar toch zijn er grote verschillen in het landschap. Het land heeft niet veel grote steden. Hoofdstad is Ljubljana met ruim een kwart miljoen inwoners. O ja, in Slovenië wonen in totaal zo’n twee miljoen mensen. Kortom, lang niet zo dichtbevolkt als ons drukbevolkte Nederland, waar je op veel plaatsen bij wijze van spreken je kont niet meer kunt keren. In Slovenië heb je echt een overvloed aan ruimte. Weldadig!


Tot in de jaren ’80 van de vorige eeuw maakte Slovenië deel uit van Joegoslavië. Toen dat land verscheurd werd door een burgeroorlog en etnische zuiveringen, maakte Slovenië zich los van de uiteenvallende statenbond en riep op 25 juni 1991 zijn onafhankelijkheid uit. Sinds 1 mei 2004 is Slovenië lid van de Europese Unie. Je hoeft hier niet in vreemde valuta te betalen, Slovenië kent de euro als betaalmiddel.

Reizen door Kroatië betekent reizen door een wereld vol schoonheid, waar de bevolking getekend is door hard werken en een soms wrede geschiedenis, waar machthebbers elkaar afwisselden en steeds nieuwe invloeden brachten. Je reist niet alleen door een schitterend landschap en langs monumentale bouwwerken – je maakt een reis door drieduizend jaar geschiedenis. Dit wordt een belevenis die iets met je doet!


Dag 1 Tussenovernachting
Via diverse stops reizen we naar ons overnachtingshotel.

Dag 2 Aankomst Sloveense Adria

We reizen naar de Sloveense Adriatische Zee, waar we vijf keer overnachten.


Dag 3 Adriatische kust van Slovenië: Portorož - Piran - Koper

‘s Ochtends worden we welkom geheten door onze gids en maken we kennis met de badplaats Portorož tijdens een verkwikkende wandeltocht. Daarna gaan we naar de Sloveense havenstad Piran aan de Golf van Triëst, om van daaruit naar Koper te rijden, de enige zeehaven van Slovenië, 20 kilometer ten zuiden van de Italiaanse stad Triëst. We gaan de oude stad in via de boogachtige Muda poort. Tijdens een rondleiding door de stad bewonderen we het Prešerenplein, het 15e-eeuwse paleis van de Praetor in Venetiaans-gotische stijl, en de 14e-eeuwse kathedraal van Maria Hemelvaart. Een wijnmakerij met proeverij staat ook op het programma voor de liefhebbers.


Dag 4 Kroatische Adriatische kust: Poreč - Rovinj

Ontdek vandaag nog twee havensteden tijdens een excursie naar de Kroatische Adriatische kust. Begin met de rit naar Poreč. De Romeinen veroverden ooit de stad en bouwden er talrijke historische gebouwen, zoals de Eufrasiusbasiliek, die je vandaag kunt bezichtigen. De reis gaat verder naar Rovinj. De huidige oude stad ligt op het voormalige eiland, dat werd omringd door een stadsmuur. In het midden van de oude stad staat de kerk van St. Eufemia, die de relikwieën bewaart van de beschermheilige van Rovinj, om wie talloze legendes zijn geweven.


Dag 5 Italië: Triëst - Kasteel Miramare

Vandaag reizen we naar "Bella Italia". Eerst zien we het Miramare kasteel, dat troont op een rots direct boven de zee, vanwaar uit we kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de zee. We rijden verder naar de van oorsprong Romeinse stad Triëst. Tijdens een rondleiding door de historische stad bekijken we prachtige gebouwen, kerken en de overblijfselen van het Romeinse theater. Triëst werd in de eerste eeuw na Christus gesticht door keizer Vespasianus. Uit de Romeinse tijd stammen onder meer de basilica en de Riccardopoort. Ook het theater heeft Romeinse roots. Onder de Romeinse vlag kwam de stad tot grote bloei, maar na de achtste eeuw en de heerschappij van Karel de Grote stond de stad in de schaduw van het machtige Venetië. Na de Tweede Wereldoorlog was Triëst een enclave omringd door Joegoslavië, met slechts één weg naar de rest van Italië. Aan deze bizarre situatie kwam in 1990 een eind.


Dag 6 Panoramische boottocht - Izola

Vandaag kun je een panoramische boottocht maken. We vertrekken per boot vanuit Portorož en varen langs de Sloveense kust via Piran naar Izola. Het ooit rustige middeleeuwse vissersstadje is nu een levendig plekje met een mooie promenade langs het water met zijn vele pubs. Per boot varen we terug naar Portorož. Je kunt ook van boord gaan in Piran en de vrije tijd gebruiken voor een wandeling.


Dag 7 Koffers pakken

Met een schat aan nieuwe ervaringen en nieuwe vriendschappen beginnen we aan de reis naar huis.

Dag 8 Terugreis
Via diverse stops reizen we terug naar Nederland.

€ 849,-

HPN_Header-website-oranje.jpg

8 DAGEN SLOVENIË, ITALIË & KROATIË

REISCODE

SIKPOR240531

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

SLOVENIË MET
ITALIË & KROATIË

REISINFORMATIE

8 Dagen Slovenië,

Italië & Kroatië


EENPERSOONSKAMERS OP AANVRAAG!


Van: vrijdag 31 mei 2024

Tot: vrijdag 7 juni 2024


Extra prijsinformatie

Toeslag 1-persoonskamer: 

€ 219,- p.p


Optioneel bij te boeken

 • Boot Portorož-Piran € 50,00

 • Wijnproeverij € 20,00


Bijzonderheden

 • 5 x overnachting/halfpension *** Hotel Vile Park

 • Overnachting heen & terug

 • Excursies naar:

 • Sloveense Adriatische kust

 • Kroatische Adriatische kust

 • Piran, Koper, Poreč, Rovinj, Triëst, Portorož

 • Kasteel Miramare

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. toeristenbelasting, entreegelden en gidskosten

 • Incl. alle busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p


Opstapplaatsen

05.45 uur Gouda*

07.00 uur Breukelen

07.45 uur Den Bosch

08.30 uur Veldhoven

09.15 uur Weert

09.45 uur Roermond

10.15 uur Urmond*

* Opstapplaats onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


*Onder voorbehoud!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page