top of page
EENPERSOONSKAMERS OP AANVRAAG!

Tussen majestueuze bergen en glinsterende meren ligt een stukje paradijs, zo beschreef de schrijver Carl Zuckmayer ooit het Salzburger Land. We gaan naar een van de allermooiste plekjes op aarde met maar liefst 180 meren, zoals de Wolfgangsee, de Mondsee en de Hallstätter See. De kosmopolitische steden Salzburg en Wenen moet je gezien hebben! Ga met ons mee naar dit land vol prachtige tradities, barokke architectuur en oorstrelende muziek, en vooral lekkernijen.

VOOR MAAR (p.p)

€ 999,-

Dag 1 Heenreis
Via diverse tussenstops reizen we naar ons overnachtingshotel.


Dag 2 Aankomst Salzburger Land

Bij aankomst in het Salzburger Land worden we hartelijk ontvangen in ons hotel, van waaruit we de komende dagen mooie uitstapjes gaan maken. Ons hotel is goed voor vier overnachtingen in het Salzburger Land.


Dag 3 Gosausee & Hallstattmeer

‘s Ochtends vertrekken we voor een excursie langs twee indrukwekkende meren. Onze eerste stop is Gosau met de Gosausee. De tocht gaat verder naar de nabijgelegen Hallstätter See, een meer in het Oostenrijkse Salzkammergut, met een diepte van maximaal 125 meter en een oppervlakte van ruim 8,5 kilometer. Sinds de 14e eeuw wordt er in het Salzkammergut "wit goud" gedolven en daarom is de regio UNESCO-werelderfgoed. Met wit goud wordt in dit geval geen asperge bedoeld, het witte goud van ons eigen Limburg, maar zout. Om precies te zijn in de bergen gewonnen zout. Het wordt er uitgehakt zodat er zoutkamers ontstaan. Natuurlijk bevat de tour ook een paar stops om van het unieke uitzicht te genieten.


Dag 4 Wolfgangsee - Mondsee

Tijdens de excursie van vandaag staan je nog twee beroemde Oostenrijkse meren te wachten. Je begint langs het Wiestal-stuwmeer via de Fuschlsee naar de Mondsee, die er van bovenaf uitziet als een maan en daar zijn naam aan dankt. Langs de Romantische Straße ga je verder naar de Wolfgangsee, waar je kunt deelnemen aan een boottocht op het meer. Dit meer ligt op een hoogte van ruim 530 meter en is tot 114 meter diep. Daarna gaan we terug naar ons hotel voor een verkwikkende overnachting.


Dag 5 Salzburg

Hoog tijd voor een uitstapje naar Salzburg, de stad van Mozart! En wat voor een stad, als uit een sprookje! De drukke binnenstad staat in haar geheel op de Werelderfgoedlijst van Unesco! Salzburg wordt beschouwd als een van de mooiste steden van het land en heeft veel te bieden! Vooral veel barokke gebouwen waaronder de magnifieke Dom. Ook de vesting Hohensalzburg, op een heuvel 120 meter boven de stad uitrijzend, is een bezienswaardigheid. Alle reden om op ontdekkingstocht te gaan en Hohensalzburg, de beroemde Getreidegasse en het geboortehuis van Mozart in ogenschouw te nemen! De Benedictijnerabdij Sankt Peter is het oudste monument van Salzburg, dateert al van 696. Dit oudste klooster van Oostenrijk biedt onderdak aan de oudste bibliotheek van het land. De Romaanse kerk heeft een rococo-interieur en is een bezoekje zeker waard.

Het had trouwens een haar gescheeld of Salzburg was Duits geweest. De stad ligt aan de Duitse grens, en Duitsland zag er wel wat in. Een referendum in 1921 maakte echter tijdelijk een einde aan de Duitse expansiedrift, Salzburg bleef Oostenrijks. Tot de “Anschluss” in 1938, toen het fascistische Duitse Rijk Oostenrijk inpalmde, maar die nachtmerrie duurde maar tot 1945.


Dag 6 Salzburger Land - Wenen

Na het ontbijt verlaten we het Salzburger Land en zetten koers op Wenen, die sprookjesachtige en wonderschone stad aan de Donau. We verblijven hier 2 nachten. ‘s Middags wacht onze stadsgids ons op voor een eerste verkenningstocht door de Oostenrijkse hoofdstad met zijn 2 miljoen inwoners en historische wortels tot 15 na Christus, toen de Romeinen er een militaire vesting bouwden om de Germanen buiten de deur te houden. We wandelen door de Ringstraße en zien enkele representatieve gebouwen uit de tijd van keizer Franz Joseph I. De Karlskirche, de Secession, de Naschmarkt, het Hundertwasserhaus en de Belvedère staan ook op het programma (allemaal exterieurbezoeken).


Wenen was lange tijd frontstad van Europa, werd namelijk belegerd door de Turken, die het islamitische geloof in Europa wilden verspreiden. Tot twee keer toe hield Wenen stand, eerst in 1529, anderhalve eeuw later in 1683 opnieuw. Cultureel hebben we dus veel aan Wenen te danken!


Dag 7 Wenen

Vandaag kun je Wenen op eigen gelegenheid verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Hofburg met het Sissi-museum, dat veel persoonlijke voorwerpen en jurken van de voormalige keizerin herbergt, paleis Schönbrunn of de belangrijkste collectie Oostenrijkse kunst in de Upper Belvedère. In de namiddag kun je genieten van het prachtige uitzicht over Wenen vanaf het beroemdste uitkijkpunt van de stad, de Kahlenberg. Als je niet wilt lopen, kun je de Wiener Heurigen Express nemen. Eenmaal boven kun je de Stefaniewarte en de St. Josefkerk bezoeken. In de aangrenzende wijngaarden is een bezoek aan een gezellige Heurigen met wijn en traditionele Schrammelmuziek een geweldige manier om de laatste avond comfortabel af te sluiten.


Dag 8 Reis naar huis

‘s Ochtends beginnen we onze reis naar huis met veel mooie nieuwe herinneringen en indrukken. We reizen naar ons overnachtingshotel.


Dag 9 Terugreis

Vol mooie verhalen reizen we terug naar Nederland.

€ 999,-

HPN_Header-website-oranje.jpg

9 DAGEN OOSTENRIJK

REISCODE

OOWESA240919

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

SALZBURGERLAND
INCL WENEN

REISINFORMATIE

9 Dagen Oostenrijk


EENPERSOONSKAMERS OP AANVRAAG!


Van: donderdag 19 sept. 2024

Tot: vrijdag 27 sept. 2024


Extra prijsinformatie

Toeslag 1-persoonskamer: 

€ 259,- p.p.


Optieneel bij te boeken

 • Boot Wolfgangsee € 16,00

 • Entree Schloss Schönbrunn    € 29,00


Bijzonderheden

 • 8 hotelovernachtingen met halfpension in goede ***/****hotels

 • 4x Salzburger Hotel Hubertushof in Hüttau (ovb)

 • 2x Wenen Austria Trend Hotel Ananas (ovb)

 • 1x overnachting heenreis

 • 1x overnachting terugreis

 • Excursies naar:

 • Gosausee & Hallsttter See

 • Stadstour in Wenen

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. toeristenbelasting, entreegelden en gidskosten

 • Incl. alle busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p


Opstapplaatsen

05.45 uur Gouda*

07.00 uur Breukelen

07.45 uur Den Bosch

08.30 uur Veldhoven

09.15 uur Weert

09.45 uur Roermond

10.15 uur Urmond*

* Opstapplaats onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


*Onder voorbehoud!


HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page