top of page
De Franse hoofdstad is een miljoenenstad en toch een plek waar oude Franse tradities voortleven. Talloze musea, oude monumenten en kleine bistro's om te ontdekken. Ga met ons mee op ontdekkingsreis en krijg Parijs voor een spotprijs!

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

Dag 1

Aankomst in Parijs

Vandaag reizen we via diverse tussenstops naar de prachtige metropool aan de Seine. We verblijven drie nachten in Parijs. Na aankomst in het 4 **** Hotel Roi Solei Prestige Plaisir schuiven we aan voor een driegangen diner.


Dag 2

Parijs rondleiding

We beginnen de dag met een spannende rondleiding door de stad, waarbij we de belangrijkste Parijse bezienswaardigheden ontdekken, zoals de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren of het Hôtel des Invalides, waar het graf van Napoleon staat. Daarna krijgen we de gelegenheid om rond te wandelen in de kunstenaarswijk Montmartre en de stadsheuvel met de beroemde Sacré-Cœur basiliek.


Sacré-Cœur

Met de bouw van de Basiliek werd in 1876 begonnen. Die bouw duurde tot 1914.

De bouw was geen peulenschil. Voor de fundering werden 83 putten gegraven, elk 45 meter diep, die met stenen gevuld werden. De klok woog maar liefst 19 ton, en is daarmee een van de zwaarste luidklokken ter wereld. Met 28 paarden werd die klok de heuvel opgetrokken, en opgehangen in de 84 meter hoge klokkentoren.


Tot zover de geschiedenis. Alle reden dus om er eens een bezoek aan te brengen! De imposante kerk ligt op de Montmartre, een heuvel in Parijs. Iedereen die in Parijs is geweest herinnert zich spontaan het immense witte bouwwerk bovenop de heuvel. Om er te komen, moet de bezoeker eerst 237 treden omhoog klimmen. Wie dat niet wil, kan ook de kabelbaan nemen, de zogenoemde Funiculaire de Montmartre. Eenmaal boven kan de bezoeker genieten van een indrukwekkend uitzicht over een groot deel van Parijs.


De kerk is in twee bouwstijlen geconstrueerd, en dat kwam omdat er bij die bouw twee architecten betrokken waren. Het gebouw oogt deels Romaans, deels Byzantijns. Van binnen is de kerk rijkelijk versierd met schilderkunst en beeldhouwwerk. De bezoeker ziet er onder meer een van 's werelds grootste afbeeldingen van Jezus, in mozaïek.


Catacomben

Ook aardig is een bezoek (op eigen gelegenheid) aan de beroemde catacomben van Parijs, een groot netwerk van tunnels onder Parijs met een lengte van zo’n 300 kilometer. Ooit waren deze tunnels de kalksteengroeven van Montrouge, waaruit eeuwenlang de stenen werden gehaald waaruit Parijs werd opgebouwd. In de catacomben liggen de gestapelde beenderen van zes miljoen anonieme overledenen, ooit geruimd van overvolle begraafplaatsen. De botten werden gestort in lege kamers, afgeschermd met gestapelde wanden van schedels en botten. Plaquettes geven aan van welke begraafplaatsen de resten afkomstig zijn.

In de Tweede Wereldoorlog werd het gangenstelsel gebruikt door het verzet. Sowieso was het gangenstelsel een gelegenheid om aan vervolging te ontsnappen, wat ook geregeld gebeurde. Mensen die dat willen kunnen de catacomben over een lengte van 1,7 kilometer bezoeken. Dat vereist wel dat je trappen naar beneden afdaalt over een diepte van 25 meter. De wandeling ondergronds voert je langs gestapelde beenderen en schedels… Voor de liefhebber, kortom.


Dag 3

Versailles - Vrije tijd - Seine cruise

In de ochtend kunt u het nabijgelegen Versailles bekijken, waar u eventueel het prachtige paleis en de mooie tuinen kunt bezichtigen. Versailles is een gemeente bij Parijs, en beroemd door het kasteel van Versailles. Dat werd gebouwd door Lodewijk XIII en later vervolmaakt door zijn zoon Lodewijk XIV, de zonnekoning. Vóór de Franse revolutie eind 17e eeuw was Versailles de plek van waaruit Frankrijk met harde hand door de koning werd bestuurd. Andere bezienswaardigheden zijn de 18e eeuwse Kathedraal van Versailles, en de 17e eeuwse Église Notre-Dame. Versailles geniet ook bekendheid als de plaats waar in 1919 het gelijknamige verdrag werd afgesloten dat de Duitsers na de verloren Eerste Wereldoorlog zodanig hoge herstelbetalingen oplegde, dat dit uiteindelijk leidde tot instabiliteit van Duitsland en het aan de macht komen van de nazi’s, met alle gevolgen van dien.


Marais

Terug in Parijs, maken we vandaag een wandeling door de beroemde wijk Marais. In deze wijk met zijn eeuwenoude gebouwen en prachtige architectuur vergapen we ons aan de indrukwekkende musea, modehuizen en antiek- en kunsthandels. Er is genoeg te zien, zoals het huis van Victor Hugo aan de Place des Vosges. Verder het Musée Carnavalet, het Picasso museum, en de Église Saint-Paul.


Tour Montparnasse

De rest van de dag is ter vrije besteding. Geniet bijvoorbeeld (op eigen gelegenheid) van het uitzicht op de stad vanaf de Eiffeltoren of de Tour Montparnasse, met zijn hoogte van 210 meter en 58 verdiepingen de op één na hoogste wolkenkrabber van Frankrijk vanwaar je ook de Eiffeltoren kunt zien. Op de 56e verdieping is namelijk een restaurant, een expositieruimte en een bioscoop. Van daaruit kun je op de 59everdieping komen, het dak, het hoogste terras van Parijs. Je kunt er niet alleen over de stad uit kijken, maar zelfs 40 kilometer in de verte zien.


Eiffeltoren

Over de Eiffeltoren hoeven we eigenlijk niet veel te vertellen, want wie kent deze bekendste bezienswaardigheid van Parijs en Frankrijk niet? Het enorme gevaarte is met meer dan zes miljoen bezoekers per jaar het meest bezochte monument ter wereld.

De 330 meter hoge toren weegt exclusief fundering een slordige 7300 ton. Het gevaarte staat er sinds de wereldtentoonstelling van 1889, ontworpen door de ingenieurs Maurice Koechlin en Émile Nouguier, twee medewerkers van Gustave Eiffel, naamgever van de toren.

Wist je trouwens dat de metalen toren afhankelijk van de omgevingstemperatuur 15 centimeter kan krimpen of uitzetten?


Aan het einde van de middag wacht ons een romantische boottocht over de Seine als mooie afsluiting van onze reis, waarbij we de stad vanaf het water leren kennen. Vooral 's avonds straalt de stad in een heel ander licht. Aansluitend genieten we van een 4-gangen sfeervol diner in Montmartre (niet inbegrepen in de reissom).


Dag 4

Terugkeer naar huis

Na een onvergetelijke tijd in Parijs eindigt onze reis vandaag en zetten we koers terug naar huis.

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

4 DAGEN PARIJS

REISCODE

FRPAR240524

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

PARIJS:
VIVE LA FRANCE

REISINFORMATIE

4 Dagen Parijs


Van: vrijdag 24 mei 2024

Tot: maandag  27 mei 2024


Niet inbegrepen

Toeslag 1-persoonskamer: 

€ 119,- p.p


Optioneel bij te boeken

 • Dag 1 € 30,00 diner hotel

 • Dag 2 € 30,00 diner hotel

 • Dag 3 € 45,00 diner in Montmartre

 • Toegang Versailles € 35,00

 • Toegang Conciergerie & Sainte-Chapelle € 20,00


Bijzonderheden

 • 3 overnachtingen met ontbijt in **** Hotel Roi Solei Prestige Plaisir

 • Boottocht op de Seine

 • Lichtjestour

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. toeristenbelasting, entreegelden en gidskosten

 • Inclusief busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.pOpstapplaatsen

05.45 uur Gouda*

07.00 uur Breukelen

07.45 uur Den Bosch

08.30 uur Veldhoven

09.15 uur Weert

09.45 uur Roermond

10.15 uur Urmond*

* Opstapplaats onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


*Onder voorbehoud!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page