top of page
Lieflijke valleien en een rustig meanderende rivier in de Moezelstreek aan de ene kant en dromerige vergezichten bij de Saarschleife aan de andere kant. Ontdek het mooiste wat de Luxemburgse Moezel en de Saarstreek te bieden hebben op een reis die ons ook meeneemt naar het kleine maar mooie Luxemburg.

VOOR MAAR (p.p)

€ 499,-

Dag 1 Aankomst aan de Moezel

Ons hotel ligt in het Groothertogdom Luxemburg waar we na aankomst kunnen ontspannen in de fitness- en wellnessruimte. En we gaan er vandaag genieten van een heerlijk diner.

Het Groothertogdom Luxemburg is na Malta het kleinste land van de Europese Unie. Handel en bankwezen zijn er van groot economisch belang. Het land behoort tot de welvarendste ter wereld. Ondanks zijn kleine oppervlakte speelt het land een grote rol in de internationale diplomatie en de Europese samenwerking. Zo werd er in 1985 het Verdrag van Schengen gesloten.


Luxemburg komt etymologisch van het woord Lützelburg, waarbij lutzi voor klein en burg voor bucht staat: oorspronkelijk bevond zich er een kleine burcht kortom. Willibrord vestigde er in 698 de Abdij van Echternach. Het noordelijke deel van het ministaatje maakt deel uit van de Ardennen met beboste bergen en heuvels, en rivierdalen. Het zuidelijke deel is heuvelachtiger en geschikter voor landbouw. De laagst gelegen regio is de Moezelvallei die zich uitstrekt langs de zuidgrens van het land. Het uiterste zuiden en zuidwesten vormen het industriële hart van Luxemburg. Hier liggen ook de meeste grote plaatsen.


Bijna de helft van de inwoners is van buitenlandse afkomst. Dat komt door de grote immigratie, deels uit andere landen van de Europese Unie, maar ook door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië.


Dag 2 Echternach - Wijnproeverij - Saarschleife

‘s Ochtends bezoeken we de oudste stad van Luxemburg, Echternach, tijdens een stadstour. Beroemd in de stad is de abdij en de historische springprocessie. Twee stappen voorwaarts, en terug, dan weer twee naar voren en eentje achteruit, enzovoorts. De processie van Echternach, kortom. Na de stadstour hebben we de kans om een wijnmakerij te bezoeken en de heerlijke Luxemburgse Moezelwijnen te proeven. 

Daarna steken we de grens over en zetten koers naar de indrukwekkende Saarschleife, een grote bocht in de Saar bij Mettlach, waar we genieten van een fantastisch uitzicht op de majestueuze rivier in de diepte en een omgeving van ongerept bos vol beuken en eiken, met zijn prachtige wandel- en fietspaden. Op de terugweg maken we een omweg naar het beroemde dorp Schengen. Schengen is het dorp waar in 1985 het Verdrag van Schengen werd getekend, waardoor de Europese binnengrenzen verdwenen. Een plaats die niet zomaar gekozen was, want Schengen ligt op het drielandenpunt tussen Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.


Dag 3 Moezel boottocht - Luxemburg

Na het ontbijt rijden we naar Remich, waar we een prachtige boottocht op de Moezel kunnen maken en zo de regio vanuit een ander perspectief kunnen ontdekken. Nadat we weer van boord zijn gegaan, gaan we verder naar de gelijknamige hoofdstad van Luxemburg. We bekijken de moderne en historische invloeden van de stad, die haar eigen unieke charme heeft. Daarna is er wat tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen voordat we terugkeren naar ons hotel.

De stad Luxemburg is een van de rijkste steden van Europa. Hier floreert namelijk de internationale financiële sector. Verder is er het Europese Hof van Justitie gevestigd. De stad heeft meer dan 100.000 inwoners.


De wortels van de stad reiken terug tot 963, toen graaf Siegfried er een kasteel met verdedigingsmuur bouwde. De stad werd in de eeuwen daarna uitgebouwd tot een van de sterkste vestigingen van Europa, waardoor de stad de bijnaam Gibraltar van het noorden verwierf. In het in 1867 gehouden congres van Londen werd bepaald dat Luxemburg zijn vestingwerken moest ontmantelen. Van de oude vesting is niet meer dan tien procent bewaard gebleven. Zoals de kazematten, die in de Tweede Wereldoorlog als schuilplaats dienden. De overgebleven vestingwerken werden in 1994 op de Werelderfgoedlijst geplaatst, net als overigens de oude binnenstad van Luxemburg.


De stad is onderverdeeld in 24 kwartieren. Van de bevolking heeft slechts 40 procent de Luxemburgse nationaliteit. De rest komt uit het buitenland, en werkt onder meer in banken of Europese instellingen. Als gevolg hiervan is niet het Luxemburgs, maar Duits of Frans de voertaal.

In de stad zien we enkele prachtige monumenten, zoals de Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal met carillon, en de Sankt Michielskerk. En natuurlijk de Adolfsbrug, een nationaal symbool voor het land, genoemd naar hertog Adolf van Luxemburg, die in 1848 onder druk van een volksopstand en met grote tegenzin het algemeen kiesrecht invoerde voor de nieuwe Kamer van Afgevaardigden. Zodra hij zijn kans rook draaide de aartsconservatieve hertog echter alle hervormingen terug en schafte parlement en persvrijheid weer af. De ruim 150 meter lange en 42 meter hoge brug werd tussen 1900 en 1908 gebouwd, en was toen de grootste stenen boogbrug ter wereld. Via de brug steek je een ravijn over, waarin de Pétrusse stroomt.


Dag 4 Reis naar huis

We begeven ons op de terugweg en hebben onderweg de mogelijkheid om Trier met zijn Romeinse erfgoed te leren kennen.

€ 499,-

HPN_Header-website-oranje.jpg

4 DAGEN MOEZEL & SAAR

REISCODE

LUMOSA241011

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

LUXEMBURG:
MOEZEL & SAAR

REISINFORMATIE

4 Dagen Moezel & Saar


EENPERSOONSKAMERS OP AANVRAAG!


Van: vrijdag 11 oktober 2024

Tot: maandag 14 oktober 2024


Extra prijsinformatie

Toeslag 1-persoonskamer

€ 159,- p.p.


Optioneel bij te boeken

 • Boottocht Mosel Remich   € 15,00

 • Wijnproeverij € 13,00


Bijzonderheden

 • 3x ontbijt en diner in Hotel Simon's Plaza

 • Rondleiding door Luxemburg Stad

 • Stadswandeling in Echternach

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. toeristenbelasting, entreegelden en gidskosten

 • Incl. alle busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p


Opstapplaatsen

05.45 uur Gouda*

07.00 uur Breukelen

07.45 uur Den Bosch

08.30 uur Veldhoven

09.15 uur Weert

09.45 uur Roermond

10.15 uur Urmond*

* Opstapplaats onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


*Onder voorbehoud!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page