top of page
Met cruiseschip de Horizon varen we naar enkele mooie steden in Nederland en België. Ga met ons mee! Pure gezelligheid! We reizen vanuit havenstad Rotterdam via Hellevoetsluis naar havenstad Antwerpen, en van daaruit naar Brussel, om uiteindelijk via Willemstad weer in Rotterdam aan te meren.

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

Dag 1 Rotterdam - Hellevoetsluis

Om 16.30 uur schepen we in op de Horizon in Rotterdam, waarna we vertrekken naar Hellevoetsluis. In de loop van de avond meren we deze in deze historische vestingplaats aan. Dankzij de gunstige ligging was Hellevoetsluis de belangrijkste marinehaven van Nederland. Bovendien is de stad een rijksbeschermd stadsgezicht. Er staan prachtige gebouwen, er liggen veel schepen en twee musea, het Nationale Brandweermuseum en de Oudheidskamer. In de afgelopen eeuwen was Hellevoetsluis een marinehaven, met Fort Haarlem en een kustbatterij uit 1880. Waar Hellevoetsluis in vroeger dagen vooral een handelsvloot herbergde, ligt de nadruk nu op de pleziervaart. De 19eeeuwse droogdok is uniek in zijn soort. De vuurtoren bij de haven is vaak terug te vinden op ansichtkaarten.  Er is een oude watertoren uit 1896, en er staan twee korenmolens.


Dag 2 Hellevoetsluis - Antwerpen

Na een vroeg vertrek uit Hellevoetsluis bereiken we aan het begin van de middag het sfeervolle Antwerpen, waar we de rest van de dag doorbrengen. De 'Keyserlei' en de 'Meir', met een scala aan uitnodigende winkels, cafés en terrasjes, zijn ware trekpleisters voor toeristen in deze stad. Je zou ook het Museum aan de Stroom (MAS) kunnen bezoeken, met gratis toegang tot het panorama dak, van waaruit je een adembenemend uitzicht hebt over de stad.


Antwerpen is een grote zeehaven, concurrent van Rotterdam, en bovendien wereldcentrum voor de handel in diamanten en goud. Inwoners van Antwerpen worden vaak Sinjoren genoemd, een overblijfsel uit de tijd van de Spanjaarden, die het woord señor gebruikten om een man aan te spreken. Wie door het centrum van de stad loopt ziet er de Brabofontein met het bronzen beeld van Silvius Brabo, die een grote hand weggooit. Dit beeld verwijst naar een oude, 15e eeuwse sage. Daarin wordt gesteld dat in het begin van de jaartelling een reus heerste over het gebied die een zware tol eiste van elke schipper die over de Schelde voer. Wie weigerde te betalen, werd de hand afgehakt. Silvius Brabo was een Romeinse krijger die de reus uiteindelijk wist te doden, om vervolgens diens hand af te hakken en in de Schelde te gooien. Daarop noemden de inwoners van het oord de stad Hand Werpen, verbasterd tot het huidige Antwerpen. Wat er van waar is, kan moeilijk gezegd worden. Het klinkt in elk geval leuk.


Dag 3 Antwerpen - Brussel

Vandaag staat Brussel op ons programma, de hoofdstad van België. Bezienswaardig is hier de Grote Markt, een plein omringd door indrukwekkende gebouwen met prachtige gevels. En wie kent niet Manneken Pis, de beroemdste inwoner van Brussel. De stad heeft ook een vrouwelijke variant, genaamd Jeanneke Pis. Cultuurliefhebbers kunnen in Brussel hun hart ophalen vanwege de vele musea en oude gebouwen. De stad telt talloze gezellige cafés en terrassen waar je heerlijk kunt genieten van het meer dan uitstekende Belgische bier.


In Brussel wordt zowel Frans als Vlaams gesproken, soms is het even wennen. Want veel mensen spreken wel de ene, maar niet de andere taal, of weigeren die naar goed Belgisch gebruik te spreken. Altijd goed om even een Frans woordenboekje mee te nemen in je binnenzak. De naam Brussel schijnt afkomstig te zijn van Bruocsella, een Frankisch woord voor nederzetting bij een moeras. Tegenwoordig zijn er niet veel echte Brusselaars meer, en dat komt door het internationale karakter van de stad en de vele mensen met een vooral Noord-Afrikaanse achtergrond. Het oorspronkelijke Brussels is een Brabants dialect, met veel woorden die redelijk Frans klinken en waarschijnlijk ook daaruit zijn afgeleid. En natuurlijk is Brussel ook de hoofdstad van Europa en de Europese Unie. Het Europees Parlement vergadert er evenals de Europese Commissie. De meeste Europese instellingen liggen in de Leopoldswijk, ook wel de Europese wijk genoemd.


Dag 4 Brussel - Willemstad

Na een dag in België te hebben doorgebracht, zetten we koers richting vestingstad Willemstad, gelegen aan het Hollands Diep. Daar komen we ’s middags aan. Uniek aan deze stad is de vorm, die van een zevenpuntige ster. In de historische binnenstad van Willemstad kun je monumenten bezoeken als het Mauritshuis, het Koepelkerkje, het Raadhuis en de Rozemarijnstraat.

De stad is in 1584 vernoemd naar Willem van Oranje, die in dat jaar vermoord werd. Voor die tijd heette deze Brabantse stad Ruigenhil. Al 6500 jaar geleden woonden er mensen op de plek waar nu Willemstad ligt. Halverwege de 16e eeuw ontstond er Ruigenhil, niet veel later dus omgedoopt. De stad werd meermalen belegerd, door Spanjaarden en Fransen.


Dag 5 Willemstad - Rotterdam

De laatste dag van uw reis is alweer aangebroken. We arriveren in de prachtige stad Rotterdam, de op een na grootste stad van Nederland. Het havengebied strekt zich uit over een afstand van 40 kilometer. In 1940 bombardeerden de Duitsers de stad om Nederland op de knieën te dwingen. Dat maakte dat in Rotterdam veel interessante architectuur is, zoals de Erasmusbrug en wolkenkrabbers.


Let op: Om nautische reden kan van het geplande vaarschema of excursieprogramma worden afgeweken.

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

5 DAGEN CRUISE

REISCODE

CRUNEBE240204

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

LUXE CRUISE
NEDERLAND & BELGIE

REISINFORMATIE

5 Dagen Cruise


Op aanvraag!!


Van: dinsdag 2 april 2024

Tot: zaterdag 6 april 2024


Prijzen:

 2-pers.hut hoofddek  € 429,- p.p

 2-pers.hut panoramadek  € 479,- p.p


Toeslagen:

1-pers.hut hoofddek € 139,-

1-pers.hut panoramadek € 189,- 


Bijzonderheden

 • 4 x overnachting cruiseschip MPS Horizon

 • verblijf in 2-persoonshut hoofddek

 • Welkomstcocktail

 • Één avond live muziek

 • Volpension

 • Kapiteinsdiner

 • Excl. toeristenbelasting

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. entreegelden en gidskosten

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p.         

*Onder voorbehoud!


Inschepen haven Rotterdam

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page