top of page
Istrië: Een schiereiland met een rijke historie en talloze bezienswaardigheden, gelegen in het noordwesten van Kroatië, vroeger deel uitmakend van Joegoslavië. We boffen! Istrië is een van de meest magnifieke vakantiebestemmingen waar je als mens heen kunt gaan. De bevolking is gastvrij, de natuur adembenemend, de prijzen vriendelijk. Tel daarbij ons heerlijke hotel op en het wordt wel héél makkelijk om met volle teugen van deze vakantie te genieten!

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

Alles mag, niets moet! Dat is het motto waarmee wij dit onvergetelijke bezoek brengen aan Istrië. Een schiereiland met een rijke historie en talloze bezienswaardigheden! Istrië ligt in het noordwesten  van Kroatië, vroeger deel uitmakend van Joegoslavië. We boffen! Istrië is een van de meest magnifieke vakantiebestemmingen waar je als mens heen kunt gaan. Een ware mengelmoes van meerdere culturen met een indrukwekkende geschiedenis en cultuur. Talloze volkeren vestigden  zich op Kroatië, zoals bijvoorbeeld de Romeinen. Al deze volkeren zorgden voor prachtige bouwwerken en indrukwekkende stadjes met verrassende monumenten uit alle tijden.


Even kort wat over dat wonderschone gebied: Istrië heeft in totaal 445 kilometer aan kust. Tellen we de kustlijnen van de eilandjes daarbij op, dan komen we op bijna 540 kilometer. Tegenover Istrië ligt het magnifieke Venetië. Vlakbij liggen de Julische en de Dinarische Alpen. De kustlijn kent een rijke begroeiing met pijnbomen, eiken en aardbeibomen. Een derde van Istrië bestaat uit wuivende bossen, vooral van eiken- en pijnbomen. Het land is op veel plaatsen vrij droog, de grond bestaat er uit kalksteen. In valleien en graslanden worden granen en groenten geteeld. Bij de kust wordt de rode aarde gebruikt voor druiventeelt en de wijnoogst. Ook groeien er olijven en vijgen. Istrië staat  bekend om zijn kwaliteitswijnen en zijn biologische landbouw.


Kroatische Rivièra

Wat ook meespeelt is het heerlijke mediterrane klimaat. Zelfs in maart is het er nog een graad of tien. Vorst is een zeldzaam verschijnsel. De zomers zijn droog en warm. Kortom: Istrië heeft alles in zich om u een heerlijke tijd te bezorgen! Deze vakantie heeft alles in zich om een succes te worden! De bevolking is gastvrij, de natuur adembenemend, en de prijzen zijn hier nog heel vriendelijk. Tel daarbij op ons heerlijke hotel en het wordt wel héél makkelijk om met volle teugen van deze vakantie te genieten! 


Er is zoveel te vertellen over dit wondermooie land! Maar geen enkele vertelling kan op tegen de overweldigende ervaring van rust, schoonheid, drama, verwondering, ontzag en respect, die u in Istrië meemaakt! Een ervaring die uw leven zal verrijken! Geniet ervan!


Eerste reisdag

We vertrekken naar ons overnachtingshotel, waar ons een heerlijke maaltijd wacht.


Dag 2 Aankomst Istrië

Via een mooie route reizen we naar de Istrische Riviera. Daar worden we hartelijk ontvangen in ons basishotel met een welkomstdrankje. Hier brengen we de komende zes nachten door.


Dag 3 Opatija

We beginnen onze ontdekkingstocht in het mondaine Opatija. De architectuur is beïnvloed door de Oostenrijkse monarchie. Tijdens een rondleiding door de stad zien we onder meer de Villa Angiolina en de kerk van St. James. We kunnen de middag in Opatija genieten met koffie en gebak in een café of de Mielnij Chocolade Wereld bezoeken. Waar we natuurlijk ook chocolade en pralines proeven!


Dag 4 Rondreis door Istrië: Rovinj & Poreč

Vandaag maken we kennis met nog twee pittoreske havenstadjes tijdens een excursie naar de westkust van Istrië. We beginnen in ons vakantieoord Rovinj. De huidige oude stad ligt op een voormalig eiland, dat was omgeven door een stadsmuur. Drie bewaard gebleven poorten herinneren nog aan de ooit zeven ingangen van de stad. In het midden van de oude stad staat de kerk van St. Eufemia, waar de relikwieën van de beschermheilige van Rovinj worden bewaard. Bezoek daarna zeker Vrsar en maak een panoramische boottocht op de Limski Fjord voordat je verder gaat naar Poreč. De Romeinen veroverden ooit de stad en bouwden talrijke historische gebouwen, zoals de Euphrasiusbasiliek, waar we een bezoek aan kunnen brengen.


Dag 5 Sloveense Adriatische kust

In de ochtend worden we ontvangen door onze gids en maken we om te beginnen kennis met de Sloveense badplaats Portorož. Na een rondleiding door Portorož gaan we verder naar Piran. Daarna rijden we naar Koper. De meest noordelijke stad op het schiereiland Istrië wordt ook wel de "poort naar Istrië" genoemd. Tijdens een wandeling verkennen we de oude stad met zijn smalle straatjes die naar het Tito-plein leiden.


Dag 6 Midden-Istrië

Niet alleen de schilderachtige kustplaatsjes kenmerken Istrië, maar ook het heuvelachtige binnenland, doorkruist door talrijke kloven en bergen, is kenmerkend voor de regio. Op deze enigszins afwijkende rondreis door Istrië ontdekken we eerst Pazin. Er is gelegenheid om het etnologisch museum te bezoeken. We rijden dan door naar Motovun. De stad ligt op een heuvel op een hoogte van 280 m, dus is alleen bereikbaar per trein of lokale pendelbussen.


Dag 7 Pula en excursie-optie: Brijuni-eilanden

We maken een excursie naar Pula. De stad was meer dan 500 jaar lang de belangrijkste Romeinse stad in de regio. Het beroemde amfitheater, het op één na grootste in het Romeinse Rijk, dateert uit deze periode. Daarna hebben we de mogelijkheid (mag wel, hoeft niet) om een boottocht te maken naar de Brijuni-eilanden. Het Nationaal Park Brijuni-eilanden bestaat uit in totaal 14 eilanden en was het geliefde zomerverblijf van het Joegoslavische staatshoofd Tito. Vanuit Fazana vindt de oversteek naar het grootste eiland Veli Brijun plaats.


Dag 8 Reis naar huis

Helaas zit ons verblijf er weer op moeten we afscheid nemen van ons prachtige hotel. We gaan richting Nederland. Op onze terugreis kunnen we ons vergapen aan langs glijdende mooie landschappen. Ons overnachtingshotel heeft weer een heerlijke maaltijd voor ons bereid.


Dag 9 aankomst in Nederland

In de late middag arriveren wij weer in Nederland. Tijdens onze vakantie hebben we weer nieuwe vrienden gemaakt en veel van de gebruiken en schoonheid van Istrië opgestoken.

Thuis kunnen we dan ook nog lang terugkijken op een fantastische vakantie!


Winactie SGR!

Ter ere van het 40-jarig jubileum van SGR hebben zij een leuke jubileumactie voor u. U kunt na het boeken van een HartbrugReis namelijk een Tile Mate bagagetracker winnen!

Als u een reis heeft geboekt, kunt u zich aanmelden via
SGR. U maakt dan kans op één van de 1.000 Tile Mate Trackers, die handig is om mee te nemen op reis. We wensen u veel geluk!


N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

9 DAGEN KROATIË

REISCODE

KRIST231006

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

ISTRIË:
ADEMBENEMEND

REISINFORMATIE

9 dagen Istrië


Extra prijsinformatie


KAMERS OP AANVRAAG!!

 • Toeslag 1-persoonskamer    € 269,- p.p.


Bijzonderheden

 • Maistra Hotel Iden (ovb)

 • Opatija

 • Rovinj

 • Versar

 • Poreč

 • Koper ( Slovenië)

 • Motovun

 • Pula

 • Halfpension

 • Toeristenbelasting excl., ter plaatse te voldoen

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. entreegelden en gidskosten

 • Inclusief busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p


Vertrek: vrijdag 6 oktober 2023 
Terugreis: zaterdag 14 oktober 2023


Opstapplaatsen

Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*

Weert en Veldhoven: Gratis parkeren.


* Opstapplaats onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


Prijs en programma onder voorbehoud!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page