top of page
We gaan naar Hannover, de ideale uitvalsbasis om de omliggende "parels" van de mooie Duitse deelstaat Nedersaksen te ontdekken. We rijden door het golvende Weserbergland en horen verhalen over de Rattenvanger en Münchhausen. We leren meer over de palingrokerij in het Steinhuder Meer en genieten van een wandeling over het terrein van de barokke Herrenhäuser Tuinen.

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

Dag 1 Aankomst in Hannover

Vandaag gaan we naar het prachtige Nedersaksen. Om precies te zijn naar de hoofdstad van deze deelstaat, Hannover. Daar aangekomen krijgen we een rondleiding door de stad. Een ware ontdekkingsreis door de historische oude stad tussen de oevers van de rivier de Leine en de imposante Marktkerk! We maken kennis met de karakteristieke en erg leuke pubs en cafés, voordat we verder gaan naar het nieuwe stadhuis, het Leine-kasteel en de Opera. Als je wilt, kun je ook een boottocht maken op de Maschsee. In totaal brengen we drie onvergetelijke nachten door in Hannover.


Hannover telt ruim een half miljoen inwoners en is gebouwd rond een plek waar al duizend jaar geleden een marktplaats was. In 1241 kreeg Hannover stadsrechten. In de 14e eeuw kwam de stad al tot bloei, en vanaf die tijd werden onder meer zomerresidentie Herrenhausen, het stadskasteel en de Opera gebouwd. In 1866 werd Hannover onderdeel van Pruisen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad grotendeels verwoest. Die verwoesting is nog steeds zichtbaar. Als herinnering aan de geallieerde bombardementen en beschietingen werd de ruïne van de Aegidienkerk niet meer opgebouwd. Na de oorlog werden verschillende oude gebouwen gerestaureerd.


In Hannover wordt jaarlijks de grootste computerbeurs ter wereld gehouden en er zijn daarnaast nog enkele andere belangrijke jaarbeurzen. Hier worden ook de vrachtwagens van Volkswagen gebouwd. De binnenstad van Hannover wordt gekenmerkt door een 4,2 kilometer lange wandelroute langs de 36 belangrijkste bezienswaardigheden, plaatsen met een bijzondere historie of architectuur. Het is eenvoudig om deze route te volgen: ze is in het plaveisel gemarkeerd met een rode lijn, ook wel de Rode Draad (Roter Faden) genoemd.


Dag 2 Steinhuder Meer & Bad Nenndorf

‘s Ochtends rijden we naar Steinhude, waar we een palingrokerij bezoeken en tijdens een lezing leren over de levenscyclus van de paling. Daarna maken we een wandeling door het mooie vissersdorp en verkennen we de historische schuurwijk. Rond lunchtijd kunnen we een boottocht maken op het Steinhuder Meer. Een stop bij het eiland Wilhelmstein, dat om militaire redenen als staatsvesting werd gebouwd, is ook aan te bevelen. De reis brengt ons vervolgens naar Bad Nenndorf. Het kuuroord, dat bekend staat om zijn natuurlijke geneeswijzen, is vooral indrukwekkend vanwege zijn kuurpark, waar veel botanische elementen te vinden zijn.


Dag 3 Tussen rattenvanger & Münchhausen

Tot op de dag van vandaag wordt legendarische stadje Hamelen gekenmerkt door de prachtige huizen van rijke kooplieden. De plaats heeft wereldfaam verworven door de legende van de Rattenvanger, een sprookje van de gebroeders Grimm. Het is een oorspronkelijk 13e eeuws sprookje, dat mogelijk gebaseerd is op een historische werkelijkheid: de mysterieuze verdwijning van een groot aantal kinderen uit het dorp. De schuld daarvan werd gegeven aan een fluitende rattenvanger. Niet raar, die fluit, want indertijd werd de fluitspeler gezien als verschijning van de duivel. De legende van de rattenvanger werd gebruikt als waarschuwing aan ouders om beter op hun kinderen te letten.


De liefdevol gerestaureerde oude stad en de kleine steegjes nodigen uit om rond te blijven hangen. Niet ver van de stad komen we aan bij de abdij van Fischbeck, een belangrijk monument van Nedersaksische Romaanse architectuur. Tijdens een rondleiding krijg je een uitgebreid inzicht in de geschiedenis en het heden van het klooster. Aangekomen in Rinteln voelen we ons terug in de tijd door de kronkelende steegjes en het keurige, historische stadhuis. Een omweg naar Bodenwerder om Münchhausen te bekijken staat ook op het programma. Bodenwerder is de stad van Münchhausen, de baron werd er geboren. Zijn geboortehuis is tegenwoordig gemeentehuis in het kleine stadje. De plaats ligt aan de rivier de Wezer, in een prachtig dal. Münchhausen was een baron die leefde in de 18e eeuw, en bekend stond om zijn sterke verhalen. Die werden opgetekend, en tot verdriet van Münchhausen steeds sterker overdreven, tot op het punt dat ze gewoon bizar waren. Dat deed de reputatie van de baron geen goed. Hij stond uiteindelijk bekend als de “leugenbaron”, en zag zich gedwongen zich uit het openbare leven terug te trekken.


Dag 4 Herrenhäuser Tuinen & Terugreis

Vandaag is het helaas tijd om afscheid te nemen. Maar voordat we naar huis gaan, maken we een wandeling door het unieke terrein van de Herrenhäuser Tuinen, een van de mooiste en belangrijkste baroktuinen van Europa. De oorsprong van deze magnifieke tuinen ligt ergens in de 17eeeuw, en het woord zegt het al: de Hoge Heren kwamen op het idee. Dit is waar ooit prinsen en prinsessen woonden en veel tijd doorbrachten in de verschillende tuinen. Daarna gaan we met veel nieuwe indrukken en vriendschappen op weg naar huis.

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

4 DAGEN NEDERSAKSEN

REISCODE

DUHAN240706

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

NEDERSAKSEN MET
HANNOVER

REISINFORMATIE

4 Dagen Duitsland


Van: zaterdag 6 juli 2024

Tot: dinsdag 9 juli 2024


Extra prijsinformatie

Toeslag 1-persoonskamer:

€ 109,- p.p.


Optioneel bij te boeken

 • Dag 1 € 35,00 (diner hotel)

 • Dag 2 € 35,00 (diner hotel)

 • Dag 3 € 35,00 (diner hotel)

 • Boottocht Steinhudermeer   € 25,00

 • Abdij van Fischbeck € 10,00

Bijzonderheden

 • 3x overnachting/ontbijt in een **** hotel Mercure Hannover Oldenburger Allee

 • Excursies:

 • "Tussen rattenvanger en Münchhausen”

 • Hannover, Hamelen, Bodenwerder

 • palingrokerij incl. proeverij

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. toeristenbelasting, entreegelden en gidskosten

 • Incl. alle busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p


Opstapplaatsen

Zwolle*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*


* Opstapplaats onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


*Onder voorbehoud!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page