top of page
KAMERS OP AANVRAAG!

De Ligurische kust is een van de mooiste kusten van Italië. Vijf eeuwenoude kustdorpjes stralen een heel speciale magie uit met hun kleurrijke huizen, die in terrassen lijken te zweven op de steile hellingen. De perfecte mix van Ligurië en het sprookjesboek Toscane maakt van je vakantie een heel bijzondere ervaring! Niet zomaar dat deze wonderschone streek ook wel de Ligurische Rivièra wordt genoemd! In het westen grenst deze Italiaanse kustregio aan Frankrijk, in het oosten aan Toscane en Emilia-Romagna. Ligurië ligt, zoal de naam al zegt, aan de Ligurische Zee, die weer onderdeel uitmaakt van de Golf van Genua. Het bergachtige binnenland is dunbevolkt. Het klimaat is mild. Een prachtige streek kortom om te vertoeven. Wij gaan erheen! Wie gaat er mee?!

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

Dag 1 Heenreis
Via diverse opstapplaatsen reizen we naar ons overnachtingshotel.


Dag 2 Aankomst Montecatini Terme

We reizen naar het prachtige Montecatini Terme, een stad in de regio Toscane waar we de komende vijf nachten verblijven. Dit is een van de belangrijkste thermaal badplaatsen van Europa. Het water van de bronnen heeft een heilzame werking op de lever en het spijsverteringsstel. Het kuuroord staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.


Dag 3 Lucca & Pisa

Als je het oude centrum van Lucca wilt bereiken, moet je door een van de zeven stadspoorten. De beschermende muur en talloze cultuurhistorische bezienswaardigheden kenmerken het oude centrum van de stad. In Pisa wacht 's werelds beroemdste scheve toren uit de 12e eeuw op je. Geniet van de onvergelijkbare flair van het historische stadscentrum. Galileo Galilei heeft er gewoond, en er zijn talloze bezienswaardigheden, zoals de Dom van Pisa, de doopkapel, de Piazza dei Cavalieri, de 14e eeuwse kerk Santa Maria della Spina en het 12eeeuwse fort Cittadella Vecchia. Bovendien is er een prachtige botanische tuin, de Orto Botanico di Pisa. Wat wil een mens nog meer!


Dag 4 Cinque Terre

Na het ontbijt reis je naar de wereldberoemde Cinque Terre - een sprookjesachtig gebied van een ongelooflijke schoonheid met vijf kleurrijke dorpjes langs de Italiaanse kust bij La Spezia. Het gelijknamige Nationaal Park is in 1997 opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst.

Vanuit La Spezia bereik je per boot het pittoreske dorpje Portovenere. Na een korte stop vaart de boot verder naar de vijf dorpen. Vernazza is een van de mooiste dorpen van de Cinque Terre met zijn fantastische ligging en interessante architectuur. Bewonder het pittoreske plaatje met de kleine haven en de kleurrijke huizen. Na een korte stop rijden we naar de baai van Monterosso. We ontspannen hier in het voormalige vissersdorp voordat we terugkeren naar La Spezia (met de trein ca. € 5,00 per enkele reis, ter plaatse te betalen). Voor we het vergeten: op de wandelpaden langs de kust en in de bergen is een slipperverbod van kracht. Dat is in 2019 ingevoerd om een eind te maken aan het toenemend aantal ongelukken van toeristen die met ongeschikt schoeisel over de paden lopen. Dus gewoon stevige schoenen aandoen!


Dag 5 Eilandtour 3 Isole of Florence

Als je nog niet genoeg hebt van de Cinque Terre, raden we je de "3 Islands Tour" aan, een panoramische tocht langs de eilanden Palmaria, Tino en Tinetto. Bewonder de archipel van Portovenere vanaf zee en geniet van de dag met veel zon en een magisch landschap (vertrek is afhankelijk van het weer en de toestand van de zee). Daarna kun je naar de kust van Versilia gaan en op het strand genieten van het uitzicht op zee. Als alternatief raden we een uitstapje naar Florence aan. Hier kun je de pracht en magie van het verleden ervaren, die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. De hoofdstad van Toscane toont haar pracht en praal met talloze bezienswaardigheden en artistieke monumenten, zoals de Basilica di Santa Maria del Fiore met zijn imposante koepel of het Palazzo Vecchio stadhuis met het beroemde standbeeld van David door Michelangelo. De Duomo en het Baptisterium vormen een van de prachtigste kunstwerken ter wereld. Wandel door de prachtige oude stad en bewonder de ontelbare bezienswaardigheden. (Onze tip: ga met de trein of tram).


Dag 6 Ligurische kust - Portofino

Vandaag hebben we de kans om opnieuw naar de Ligurische kust te reizen om een van de mooiste havens van de Middellandse Zee te leren kennen. De pittoreske baai van Portofino is als een ansichtkaartmotief. Beeldbepalend is het Castello Brown op de kaap ten noorden van de baai. Ooit een militair bolwerk, dat zijn huidige naam dankt aan de Britse familie Brown, die het bouwwerk opkocht. Slenter door de smalle straatjes van de prachtige oude stad of geniet van het prachtige uitzicht met een kopje koffie. Wat je trouwens niet ziet maar er wel is, is een Christusbeeld dat op 17 meter diepte in zee is geplaatst ter bescherming van vissers en duikers. Het beeld wordt toepasselijk Christus van de Diepte genoemd.


Dag 7 Reis naar huis

Je begint je reis naar huis met veel herinneringen in je bagage. Ook op de terugreis hebben we een tussenovernachting.

Dag 8 Terug naar Nederland

Helaas zit de vakantie er weer op. Kijk terug op prachtige herinneringen!

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

8 DAGEN ITALIË

REISCODE

ITCIN240413

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

TOSCANE &
CINQUE TERRE

REISINFORMATIE

8 Dagen Italië


KAMERS OP AANVRAAG!


Van: zaterdag 13 april 2024

Tot: zaterdag 20 april 2024


Extra prijsinformatie

Toeslag 1-persoonskamer:

€ 259,- p.p


Bijzonderheden

 • 5 x overnachting/halfpension in **** Hotel Tuscany Inn

 • 2 x overnachting heen- en terugreis

 • Excursie Lucca & Pisa

 • Excursie Cinque Terre 

 • Boottocht Cinque Terre

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. toeristenbelasting, entreegelden en gidskosten

 • Inclusief busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p


Opstapplaatsen

05.45 uur Gouda*

07.00 uur Breukelen

07.45 uur Den Bosch

08.30 uur Veldhoven

09.15 uur Weert

09.45 uur Roermond

10.15 uur Urmond*

* Opstapplaats onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


*Onder voorbehoud!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page