top of page
Tussen het stadhuis en de Stadsmuzikanten gaan we op bezoek in een winters dorp met kraampjes en carrousels. De geur van gebak, bijenwas en glühwein zorgt er voor een gezellige sfeer. Dat wordt genieten van de vele culinaire lekkernijen!

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

Dag 1 Aankomst in Bremen

Onze reis voert ons naar Bremen. Daar worden we verwacht voor het diner. We overnachten er twee keer.


Dag 2 Bremen

Na het ontbijt beginnen we met een kerstrondleiding door Bremen waar we de stad aan de Weser leren kennen. De rest van de dag is vrij voor het bezoek aan de kerstmarkten. Bijzonder aan te bevelen is de schilderachtige kerstmarkt "Schlachtezauber" direct aan de Weserpromenade.


De historische Hanzestad Bremen met zijn prachtige en uitnodigende kerstmarkten laat zich tijdens de advents- en kersttijd van haar meest glamoureuze kant zien. De beroemde Böttcherstraße vormt een  indrukwekkende verbinding tussen de Schlachte Weser promenade, de kerstmarkt op het marktplein en het stadscentrum.


Glinsterende lichtjes rond het werelderfgoed

Rondom het stadhuis en het standbeeld van Roland nodigt de sfeervolle kerstmarkt met meer dan 170 versierde kraampjes uit tot een uitgebreide wandeling. De kerstmarkt geldt als een van de mooiste van het land. En wij zijn erbij! 


Direct voor het 600 jaar oude stadhuis op het historische marktplein en in de winkelpassages staan talrijke kerststalletjes op ons te wachten - feestelijk romantisch en in kerstsfeer. Het stadhuis staat overigens op de werelderfgoedlijst van de Unesco!


De populaire promenade langs de Weser nodigt ons uit om de "Schlachte-magie" te beleven. Beleef de historische, winterse en maritieme markt.


Rustieke kerstmarkt “Schlachte Zauber” aan de Weserpromenade

Wie langs de versterkte torens loopt en achter de machtige houten palissaden stapt, waant zich direct terug in de Middeleeuwen. In het dorp van de Fogelvreien ruikt de kruidenhandelaar naar wierook en allerlei oriëntale specialiteiten. Het gehamer van de smid is al van verre te horen en zijn collega's van andere gilden zoals de pottenbakker, viltmaker, draaier en scribent doen hun werk. In de tavernes kan de bezoeker honingdrank, vruchtenwijn of zelfs liefdesdrank proeven en luisteren naar het lied van de minstreel, terwijl de planken van de historische schepen rustig op de oever kraken. Ambachtslieden aan het werk, klaagzangers, jongleurs en minstrelen... Zo zou het er destijds aan toe gegaan zijn toen de koggen met hun kostbare lading uit verre landen naar de Hanzestad kwamen. Wat een pracht ervaring!


Dag 3 Terugreis

Vanochtend genieten we nog een keer van ons smakelijke ontbijt om vervolgens de terugreis te aanvaarden.


Winactie SGR!

Ter ere van het 40-jarig jubileum van SGR hebben zij een leuke jubileumactie voor u. U kunt na het boeken van een HartbrugReis namelijk een Tile Mate bagagetracker winnen!

Als u een reis heeft geboekt, kunt u zich aanmelden via
SGR. U maakt dan kans op één van de 1.000 Tile Mate Trackers, die handig is om mee te nemen op reis. We wensen u veel geluk!

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

3 DAGEN KERSTSFEER

REISCODE

DUBRE231210

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

BREMEN: MET EXTRA
OPSTAPPLAATSEN !

REISINFORMATIE

3 dagen Bremen


Van: zondag 10 december 2023 
Tot:  dinsdag 12 december 2023Extra prijsinformatie:

 • Toeslag 1-persoonskamer     € 59,- p.p.


Bijzonderheden:

 • Ibis City Bremen (ovb)

 • Kerstrondleiding

 • Stad aan de Weser

 • Chocolade van Hachez

 • Kerstmuts

 • Glühwein

 • Toeristenbelasting excl., ter plaatse te voldoen

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. entreegelden en gidskosten

 • Inclusief busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p


EXTRA OPSTAPPLAATSEN!

Amersfoort, Apeldoorn, Breukelen, Den Bosch, Dordrecht *, Gouda *, Nijmegen, Venlo *, Roermond, Urmond *, Zwolle, Groningen


* Opstapplaats onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.


Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page