top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Reis naar Tirol 2015


Zondag  4 oktober vertrokken we precies op schema uit Horst voor onze reis naar Tirol met verblijf in hotel ”Goldener Hirsch” in Reutte. Wim gaf nog wat laatste aanwijzingen betreffende de veiligheid in de bus en nu dat ook geen probleem meer kon zijn, gingen we allemaal in opgewekte of misschien vroeg gewekte stemming op pad naar onze bestemming in Tirol.


Onderweg een beetje regen en een zeer volle parkeerplaats mocht ook de pret niet drukken. Mooi op tijd kwamen we in Reutte aan en konden na het uitdelen van de sleutels onze kamers betrekken om niet lang daarna het avondeten te genieten.

De hotelier had het zeker goed gemeend ons geen kou te laten lijden, maar dit sloeg dan soms in het tegendeel om. Verder werden we in het hotel goed verzorgd met een natje en een droogje.


Maandagmorgen bestond de gelegenheid het plaatje te verkennen om dan 's middags op pad te gaan naar “Schloss Neuschwanstein”, het sprookjesslot van koning Ludwig II waarin hij maar kort heeft gewoond en de voltooiing niet meer heeft meegemaakt. Voor diegenen die het slot niet wilden of konden bezoeken was het mogelijk op een andere wijze de tijd door te brengen. Dat het sprookjesslot veel toeristen aantrekt was te zien aan de zeer velen bussen, die voornamelijk met reizenden uit Aziatische landen waren gevuld. Ook de winkels waren in hun taalgebruik aan deze klanten aangepast.


De volgende dag zijn we op pad gegaan naar Garmisch-Partenkirchen en de mooie Partnachklamm bezocht. Op de terugweg dan nog naar Oberammergau waar we heel gezellig met de bus door de voetgangerszone zijn gereden zonder een wetsdienaar tegen te komen.


Helaas vond Petrus het na het mooie weer in de eerste dagen welletjes en tijdens onze boottocht over de Plansee was het dan ook van alle kanten nat. Dit was een goede aanleiding om in een gemoedelijk Gasthof/Käserei de inwendige mens ruimschoots aan haar/zijn trekken te laten komen.


Innsbruck stond ook op het programma en dit is een mooie stad met een eigen flair en mooie oude gebouwen en natuurlijk het huis met het gouden dak. Sommigen gingen lopend naar de stad, andere lieten zich rijden in een “Fiaker” (koetsje).

Na het stadsbezoek een ritje naar “Kristallwelten”, een permanente tentoonstelling van prachtige kristalfiguren gemaakt door de firma “Swarovski”. Ook de bijbehorende winkel werd druk bezocht.


De vrijdag een prachtige toer door het Lech-dal en over verschillende passen, zoals de Arlbergpass en de Flexenpass gemaakt. Met prachtig zonnig weer in Lech een pauze gemaakt waarbij natuurlijk het Gasthof Post bekeken werd en aan het ongeluk van Prins Friso herinnerd werd.


De dag voor de terugreis langs de nu vriendelijk uitziende Plansee en verder naar Oberammergau, nu niet door de binnenstad maar naar een parkeerplaats. Een leuk plaatsje waarbij door de aanwezigheid van winkels van “Käthe Wohlfart” , hier kan men het hele jaar door kerstversiering e.d. kopen, al een kerststemming op kon komen.

Verder nog verschillende hoogtepunten zoals:

  • De vertelsels van onze oudste deelnemer (bijna 94 jaar). Hij onderhield ons met raadsels en verhalen met soms een moralistische achtergrond

  • Drie keer “Lang zal hij/zij leven”

  • Niet te vergeten de gezellige Tiroler avond met accordeon muziek, die voor een goede stemming zorgde hetgeen te zien was aan de polonaises en de (niet geheel vrijwillige) dans van een serveerster. Wim had de Lederhose meegebracht en Marly de bijbehorende Dirndl. Ook Bep had voor deze gelegenheid een passende Blouse meegebracht. Helaas zijn we niet geslaagd voor het jodeldiploma, volgende keer beter!

  • De voortreffelijke wijze waarop Wim langs de rotswanden of tegenliggers wist te manoeuvreren. Soms paste er geen vloeipapiertje meer tussen

  • De bezichtiging van o.a. klooster Ettal (kloosterbier) en de Wieskirche bij Steingaden en de vele andere mooie gebouwen die we gezien hebben

  • Het bedienend personeel dat ons bij het vertrek nog verklapte dat wij de leukste groep geweest waren die zij hadden meegemaakt

  • De prettige en goede wijze waarop de reis werd begeleid door Wim en Marly

  • De voortreffelijke begeleiding en het werk van “Hilde Nightingale”

  • De passende muziek in de bus

Helaas heeft alles een eind behalve de worst, die heeft er twee.

Zondagmorgen vertrokken we precies op tijd voor de terugreis en kwamen zonder enig oponthoud op tijd in Roermond aan. Dan nog naar Horst waar deze fantastische reis eindigde en ieder voldaan de thuisreis kon aanvangen.


Ria & Max Finze

Comments


bottom of page