top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Parijs 2023


Ik ben als medebegeleider mee geweest met de Parijs ’23 reis. De deal was als volgt: ik ga mee, ik assisteer in de begeleiding en ik deel na afloop mijn ervaringen. Ik ben als buitenstaander meegegaan, hierdoor werp ik een unieke blik op hetgeen HartbrugReizen organiseert.


Wat ik heb gezien is een diverse groep mensen, die samen een belevenis aangaan. Deze groep bestaat zowel uit kwetsbare als gezonde mensen, getrouwd en alleenstaand, oud en iets minder oud (knipoog). De service die HartbrugReizen aanbiedt is op één specifieke manier bijzonder. Wanneer je aan een chronische aandoening lijdt, is een reis organiseren niet eenvoudig. HartbrugReizen specialiseert zich op het regelen van alle onconventionele zaken rond reizen als hartpatiënt. De organisatie draagt de zorg voor u als hartpatiënt als een naaste. Hierdoor blijft de reis over, hierdoor blijft het geniéten over.


Ik vind het prachtig om te zien hoe kwetsbare mensen uit hun omgeving getrokken worden, ondanks hun chronische aandoeningen. Wie zich beter voelt, wordt ook beter. Een ieder verbaast zich over wat tóch mogelijk is, met behulp van de aangeboden ondersteuning. “Wat zwart is moet zwart blijven”, aldus Jules Deelder. Nu heb ik menig reiziger zien realiseren dat het nooit zwart is geweest.


Kjeld Stegeman (20)

Student Biomedical Sciences aan de Faculty of Health, Medicine, and life Sciences in Maastricht

Comments


bottom of page