top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Hartbrugreizen Sauerland van 04-09-2023 t/m 08-09-2023.


Op 4 september 2023 werden we thuis opgehaald om naar de opstapplaats in Den Bosch te gaan waar we de andere deelnemers aan deze reis al klaar zagen staan. Ingestapt in een bus van Kupers met als chauffeur Kevin dat was dus het begin. Hij zorgde ook voor de catering.


Nadat alle deelnemers aanwezig waren voor de Sauerlandreis met heel veel zin, stelde de leiding zich aan ons voor als Imke, Marja, Marly en Kevin.


Onderweg werden we verrast met Limburgse vlaai bij de koffiestop, die smaakten heerlijk het was geen flop. Als verrassing door Kevin nog een bezoek aan de stad Keulen

ingepland zo werden wij op de eerste dag al meteen verwend. Kevin wist het altijd mooi te plannen en wij lieten ons verwennen.In Schmallenberg aangekomen naar hotel Alpine gereden , wij waren met onze accommodatie best tevreden. Het ontbijt, buffet en drankjes waren all-in dat was wel naar

onze zin.


De volgende dag met de bus op excursie naar Paderborn, een mooie stad met zijn Dom en

nog veel andere prachtige gebouwen gegaan en verder naar de Externsteine een 40 meter hoge zandsteenformatie van wel 120 miljoen jaar oud, zeker de moeite waard, die daar zomaar staan.


Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt brachten we een bezoek aan Attendorn, een Hanzestad met een mooie altstadt gelegen aan de Biggesee, een aangelegd stuwmeer, hier gingen we met een rondvaartboot mee. We genoten van de rondvaart en het prachtige weer en zagen veel natuurschoon, haventjes met bootjes en nog veel meer.


Als verrassing gingen we nog naar het stadje Olpe met zijn beroemde pannenklopper, een mooi beeld, we hebben ons daar dan ook zeker niet verveeld. Via een prachtige route door het Sauerland weer terug naar hotel Alpine en we hadden die dag weer heel erg veel gezien.


De volgende dag gingen we naar de Duitse stad Korbach toe met zijn mooie vakwerkhuizen en prachtige gevels , zo mooi we werden het nooit moe.

Daarna gingen we naar de Warsteiner Welt, het bezoekerscentrum dat ligt bij de Waldpark brouwerij en is in Europa uniek, daar bekijken we een multimediapresentatie over het ontstaan van de fabriek.


Dan de bezoekerstrein in voor een boeiende reis door de brouwerij met alle processen van het brouwproces en dat voor het Warsteiner bier, we keken onze ogen uit hier. Terug in de zaal werden we verrast met een biertje en een kom aardappelsoep en die smaakte ons erg goed.


Onze chauffeur Kevin hield van verrassingen en bracht ons naar Willingen. Hier was een van de modernste gondelliften met panoramagondels die naar boven naar de Ettelsberg gaan tot op 838 hoogte met mooie vergezichten en schapen die we op de berg zagen staan.Dan met de bus weer naar het hotel want we moesten alweer inpakken, de tijd gaat snel.


Morgen is de vertrekdag en na het ontbijt gaan de koffers en rollators de bus weer in en gaan we weer naar huis toe met goede zin. We hebben nog een lunchpauze in het stadje Monschau met een mooie stadskern, dus daar gingen we heen alleen de straten met de rollators dat was wel een probleem.

De reis ging verder prima en na alle mooie dagen waren we allemaal moe maar voldaan. Kevin, Margje, Marja en Imke alle lof voor jullie allemaal.


’s Avonds werden we weer opgehaald en Den Bosch op onze opstapplaats en was het einde verhaal , jammer voor ons allemaal !


We zullen onze vakantie in Sauerland met Hartbrugreizen niet gauw vergeten en dat ondanks onze situatie zoals jullie wel weten.


DANK aan jullie allemaal we hadden deze ervaring niet willen missen, voor geen prijs, het was voor ons een geweldige reis.


Nu vooruit kijken en plannen voor een volgende reis in het voorjaar want dat is op deze manier zeker voor herhaling vatbaar.


Groeten van Frans en Dini van Haaren uit Helvoirt.

Hozzászólások


bottom of page