top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverhartbrugreizen

Dresden, Weimar en Leipzig
Tijdens deze reis hebben wij diverse indrukken gekregen. Als je de steden binnen kwam kreeg je een trieste indruk. Veel gebouwen die nog niet waren gerenoveerd. Kwamen we verder de stad in, dan zag je dat er veel opgeknapt was, maar niet de gewone huizen maar de paleizen, prachtige winkelcentra’s en ook mooie stations waarin je hele winkelgalerijen zag.


Dan dachten we wel eens waarom niet eerst de huizen, maar door de andere dingen eerst op te knappen komt er natuurlijk weer geld in het laatje en dan kan er weer verder gerenoveerd worden. Toch waren er mooie bezienswaardigheden, zoals de Frauenkirche en de Zwinger het barokcomplex met het Wallpaviljoen en de prachtige Kronentor.


Wat ons op viel, dat onder het spoorwegviaduct leuke schilderingen zijn aangebracht, terwijl zoiets bij ons niet is te zien. Ook Weimar vonden we leuk met z’n pleintjes en prachtige huizen.


In Leipzig de Nicolaikirche welk een mooie bezienswaardigheid was. Daar kregen wij in het Nederlands uitleg over de kerk. Dan ook weer de warenhuizen en niet te vergeten het station in Leipzig.

Al met al een geslaagde reis.

Comentários


bottom of page