top of page
We boffen! We gaan namelijk naar Schwarzwald, op zijn Nederlands het Zwarte Woud geheten, een van de allermooiste plekken op onze aarde, voor een onvergetelijke 5-daagse reis.

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

Gezelligheid staat voorop, we hebben een open haard in ons hotel, veel wijn en lekker eten, een mooie sfeer, omringd door de prachtigste natuur. En wie wil kan met ons uitstapjes maken naar Frankrijk en Zwitserland. Wat wil je nog meer! Ga je mee?


Schwarzwald ligt in het zuidwesten van Duitsland vlakbij de Franse grens, in de deelstaat Baden-Württemberg. Het gebied is dicht bebost, de natuur is overweldigend mooi. Hier ligt het grootste bosgebied van heel Duitsland, voornamelijk bestaande uit dennen- en sparrenbomen. We gaan daarmee naar een van de populairste vakantiebestemmingen in Duitsland. De hoogste top in Schwarzwald is de Feldberg, goed voor een hoogte van 1493 meter boven NAP. Daarmee herbergt dit gebied het grootste middelgebergte in Duitsland.


Het Schwarzwald kent een lange geschiedenis. De Romeinen deinsden terug voor dit “Silva Nigra”, het in hun ogen donkere ondoordringbare woud. Ze vonden het ruige bosgebied onheilspellend. Schwarzwald werd voor het eerst in 868 als zodanig genoemd in een document van het Zwitserse klooster St. Gallen. Echt bekend werd het Schwarzwald door de sprookjes van de gebroeders Grimm.


We vertrekken op 19 november voor onze vijfdaagse busreis en zijn op 23 november weer thuis. Speciaal voor onze reizigers wisten we een fantastisch hotel te arrangeren: familiehotel Zum Ochsen. Een hotel met een bijzondere ligging in het Zuid-Schwarzwald, op 8 kilometer afstand van Freiburg. Een hotel waar we in de watten worden gelegd, met comfortabele kamers, een uitgebreid ontbijt, een avondmenu en allerlei extraatjes, zoals een heerlijk glas sekt bij aankomst, muziek en wijn bij het haardvuur, een all-in-drankjesavond, en nog veel meer! De kamers beschikken over een moderne badkamer, televisie, telefoon en gratis wifi. We bezoeken meerdere landen tijdens ons verblijf, maken uitstapjes naar Zwitserland en Frankrijk. Gezellige kamers, kortom, evenals lekker eten, een uniek mooie natuur, en een breed scala aan avontuurlijke en sportieve activiteiten voor de liefhebber. Een hotelvakantie zo leuk dat je wel langer zou willen blijven. In ons hotel weten we ons omringd door veel bomen, gazons, bloemperken, struiken en bloeiende planten, allemaal liefdevol verzorgd zonder het gebruik van onkruidverdelgers of andere bestrijdingsmiddelen.


Alle groenten en onze salades komen van familieboerderijen, rechtstreeks van de Tuniberg en de Kaiserstuhl - zichtbaar vanaf onze hotelbalkons in het westen. Het vlees komt uit de uitlopers van de Alpen, Schwäbisch Hall en de Eifel zonder bio-industrie en zonder groeibevorderende medicijnen.


Op de wijnkaart worden alleen wijnen uit Baden gepresenteerd. Kwaliteit en smaak geven ons de uitgelezen kans om het Zuid-Duitse wijnland te leren kennen.


Zowel het bier van brouwerij Ganter in Freiburg als de lokale schnapps, likeur, whisky en jeneverspecialiteiten van de lokale distilleerders Bernd Trautwein en Frank Küchlin zijn buitengewoon lekker.


Ons 3-sterren hotel staat wijd en zijd bekend om zijn gastvrijheid. Het hotel wordt omgeven door idyllische wijndorpen, wijngaarden, historische en moderne steden en dichtbij het Zwarte Woud met zijn bekende valleien, bergen en meren. Frankrijk en Zwitserland liggen voor de deur. De voordelen van de regio zijn bijna onbeperkt. De streek geniet alom bekendheid om zijn Badense keuken.


Het klimaat is er aangenaam en de prachtige landschappen met hun wijngaarden en bossen vormen een prachtige uitvalsbasis voor oogstrelende uitstapjes. Je kunt van hieruit naar het Breisgau-Hochschwarzwald, of je maakt een weekendtrip naar Freiburg, of een busreis naar het drielandenpunt. Het hotel vormt ook ons vertrekpunt voor onze uitstapjes naar Frankrijk en Zwitserland. En bij terugkomst genieten we steeds opnieuw van de Badense gezelligheid en gastvrijheid.


Dagprogramma*:


Dag 1

Reizen naar onze bestemming. Onderweg meerdere stops, met koffie en heerlijke Limburgse vlaai. In het hotel wacht ons een zeer aangename ontvangst met een lekker glaasje sekt.


Dag 2

Rustige dag met rondleiding door Freiburg. Gevolgd door wijnproeverij op de Batzenberg of in een wijnkelder.


Dag 3

Zwitserland-tour via Bazel gaan we naar Luzern voor een wandeling en een verkwikkende lunch. Via een mooie route over Zürich keren we terug naar ons hotel. Onderweg genieten we van de prachtige natuur met de hoogste bergen van de regio.


Dag 4

Elzas dagtrip: stadsbezoek Colmar, Elzasser wijnroute. We zien de Kaysersberg, Eguisheim en Riquewhir. De dag sluiten we af in het hotel met een all-inclusive Getränkeabend.


Dag 5

Tijd om naar huis te gaan. Velen van ons hebben inmiddels nieuwe vriendschappen gesloten. We houden veel mooie herinneringen aan deze prachtige reis over, waarvan we nog jarenlang zullen nagenieten!


Onze reizen zijn mede zo populair vanwege het gezellige familiegevoel dat gaandeweg ontstaat, waardoor ook alleenstaanden zich niet langer alleen hoeven te voelen. De reiscoaches zijn onderweg vraagbaak en aanspreekpunt voor de vakantiegangers. Zij bouwen, net als de chauffeur, een vertrouwensband op met de reizigers, en daaruit ontstaan ook na afloop van de reis langdurige vriendschappelijke contacten. Ook tussen de reizigers onderling, overigens. Via HartbrugReizen heeft menigeen een nieuwe vriendenkring en sommigen zelfs een serieuze relatie opgebouwd, en het komt geregeld voor dat deze vriendengroepen samen opnieuw een reis boeken. Voor de gezelligheid en omdat het zo leuk is om oude banden aan te halen. Mensen houden contact met elkaar en wisselen herinneringen, foto’s en filmpjes uit. Een prachtige manier om te voorkomen dat je in een isolement terecht komt.


Samenvattend: we boffen dat we naar zo’n mooie streek kunnen gaan! Stap met ons in de bus en geniet van een fantastische vakantie!

*Programma onder voorbehoud van wijzigingen

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

5 DAGEN SCHWARZWALD

REISCODE

DUSCHW231119

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

SCHWARZWALD
"HET ZWARTE WOUD"

REISINFORMATIE

5 dagen Schwarzwald


Extra prijsinformatie

 • Kamers op aanvraag

 • Toeslag 1-persoonskamer    € 89,- p.p. 


Bijzonderheden

 • Familiehotel Zum Ochsen

 • Freiburg

 • Bazel

 • Luzern

 • Colmar

 • Uitgebreid ontbijt

 • Uitgebreide verrassingsdiners

 • Ontvangst met Sekt

 • Schwarzwalder Kirschtorte seminar

 • Openhaard vuur met Glühwein, Hefezopf met muziek

 • All-inclusive afscheidsavond

 • Toeristenbelasting excl., ter plaatse te voldoen

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. entreegelden en gidskosten

 • Inclusief busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p


Vertrek: zondag19 november 2023 
Terugreis: donderdag 23 november 2023


Opstapplaatsen

Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*

Weert en Veldhoven: Gratis parkeren.


* Opstapplaats onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page