7 dagen genieten in Bayerischer Wald

475

Niet ver van de Tsjechische grens ligt het idyllische dorpje Bischofsmais, een van de mooiste plekken op aarde! Met zijn ongeveer 3200 inwoners, gelegen midden in het Beierse Woud, straalt het dorp rust en gemoedelijkheid uit. Het dorpje aan de voet van de 1100 meter hoge Geißkopf in Beieren is een en al gezelligheid en de mensen zijn erg vriendelijk. Beieren heeft alles om uw vakantie tot een onvergetelijk Avontuur (met een hoofdletter!) te maken. Een belevenis waaraan u nog lang en met veel plezier aan terug zult denken. We gaan erheen! Gaat u mee? Dit wordt genieten van veel natuurschoon en kennis maken met fantastische steden als Passau, Regensburg en natuurlijk de Beierse hoofdstad München. Een reis om nooit te vergeten!

Voor uw vakantie in Duitsland reserveerde HartbrugReizen het meer dan honderd jaar oude familiehotel Zur Alten Post in Bischofsmais, midden in het Beierse Woud. Het hotel beschikt over een geweldig restaurant. De eigenaar van het hotel bereidt vlees en worst in de eigen slagerij. Zo staat hij garant voor eerlijk en vers eten volgens de typisch Beierse traditie. Het hotel beschikt over een grote wintertuin en een wellnessruimte met solarium, stoombad, sauna en een rustruimte. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens deze geheel verzorgde reis is onze bekende begeleiding mee, maar dat wist u natuurlijk al.

Bodenmais, dat vertelden we nog niet, staat internationaal op de kaart! Hoe dat kan? Beieren is een paradijs voor glasliefhebbers. Niet gek, want met de vele kwartsformaties in de bergen zijn hier al eeuwenlang glasblazers actief. Zoveel zelfs dat er een honderden kilometers lange ‘glasroute’ langs tal van glazige bezienswaardigheden bestaat. 

Na ons vertrek uit Nederland maken we onderweg diverse stops zoals onze inmiddels bekende en bejubelde verse vlaaistop, verder een lunch- en koffiestop. Ons reisdoel bereiken we tegen de avond.

Onze eerste dag in Bischofsmais (onze tweede vakantiedag dus) doen we rustig aan. De hotelier neemt ons mee op een prachtige wandeling rond zijn groene dorpje. ’s Middags is de tijd aan ons en kunnen we genieten van de prachtige natuur om ons heen.

Helemaal uitgerust voert de luxe touringcar van HartbrugReizen u de volgende dag naar München, de hoofdstad van Beieren. Een stadsgids voert ons reisgezelschap door de historische binnenstad.  Op de Marienplatz is het bijzondere klokkenspel van het stadhuis, dé trekker. Om 11, 12 en 17 uur komt hier een hele kijkdoos met houten ridders en muzikanten tot leven. De nabijgelegen Viktualienmarkt ligt vol Beierse delicatessen. Heel spannend wordt het in de Frauenkirche, met zijn opvallende torens met groene bollen een toonbeeld van Beierse bouwkunst. Binnen in deze kathedraal ziet u niets minder dan ‘Der Teufelstritt’, naar verluidt een voetafdruk van de duivel zelf. Het Hofbräuhaus is een meer dan wereldse beleving. In deze historische brouwerij hangt permanent de sfeer van de Oktoberfeesten. Met grote lange tafels vol literpullen bier, livemuziek, mannen in lederhosen en vrouwen in dirndl-jurken. Ook een optie is een excursie naar BMW-Welt, een ware autotempel nabij de BMW-fabriek. Voor de echte liefhebbers dus.

Op de vierde dag van ons verblijf in Beieren maken we een mooie rondrit door de omgeving, waarbij we  Joska Glas bezoeken, een mooie schuur met fantastische glasobjecten en houtsnijwerken en een schitterend meer, vlakbij het hoogste punt van de omgeving Groβer Arber. Hier kunt u rondwandelen of lekker uitgebreid pauzeren. 

De dag daarna staat Passau op ons reisschema, en dat wordt echt een fantastische ervaring! Passau is gelegen op het kruispunt van de rivieren de Donau, de Inn en de Ilz, en dat maakt de stad heel idyllisch. Om haar ligging wordt Passau ook wel de Dreiflüssestadt genoemd. De Veste Oberhaus op de Sint Jorisberg torent hoog boven de wateren en de pastelkleurige huizen van de oude stad uit. Al wandelend gaan we Passau verkennen. Nauwe hellende straatjes en steegjes met kinderkopjes leiden naar het oude raadhuis en het bisschoppelijk paleis. De markeringen op de huizen geven aan hoe hoog het water bij de vele overstromingen heeft gestaan. In de Sint Stephansdom bewonderen we het op één na grootste pijporgel ter wereld. Liefhebbers kunnen een orgelconcert bijwonen. We gaan een boottocht maken (kosten boottocht excl.) en op het schip kunt u de lunch gebruiken. Na de lunch gaan we naar het centrum van Passau, waar u ogen te kort komt. Wat een stad! In de namiddag rijden we via een alternatieve adembenemende route terug naar ons hotel. 

Regensburg. Een unieke havenstad aan de Donau, bij de monding van de Naab en de Regen. We gaan er op dag zes van onze vakantie heen! Hier kunt u met een treintje (kosten trein excl.) alle mooie dingen bezoeken. Regensburg kwam ongeschonden door de Tweede Wereldoorlog en dat betekent dat we de aloude pracht en praal nog steeds kunnen bewonderen. Sinds 2006 behoort het oude middeleeuwse centrum van Regensburg tot het UNESCO Werelderfgoed. Niemand minder dan Bonifatius maakte van Regensburg een bisschopszetel. Kortom, daar moet u meer van weten! In de Regensburger Dom treft u wellicht nog knapen van de Regensburger Domspatzen, een vermaard koor van maar liefst duizend jaar oud (het koor, niet de leden…). Het 12e-eeuwse stadhuis en de Steinerne Brücke over de Donau zijn eveneens indrukwekkend. Na de lunch houden we ook nog even halt bij het Walhalla. Dit is een 19e-eeuwse neoclassicistische eretempel op een hoog terras in het plaatsje Donaustauf. Het staat vol bustes en plaquettes van belangrijke staatslieden, militairen, wetenschappers en kunstenaars uit de ‘Duitstalige wereld’. Daar werden van oudsher ook Nederland en België toegerekend. Van Willem van Oranje tot Michiel de Ruyter, u komt hier vele BN-ers tegen! U heeft hier niet alleen een schitterend uitzicht, maar u kunt ook het museum bezoeken. Met alweer een mooie ervaring rijker, gaan we terug naar het hotel. 

Goed uitgerust gaan we op dag zeven van onze vakantie weer huiswaarts. Na enkele tussenstops bereiken we Nederland en onze servicelijn brengt u weer terug naar de opstapplaats van uw keuze.

Hotel: Zur Alten Post Bischofsmais

* Wijzigingen mogelijk.

Opstapplaats Tijd     
Gouda*: Station achterzijde (P) 05.45 uur
Breukelen: station (v.d. Valk + P, bij molen) 07.00 uur
Den Bosch*: P+R Transferium Petterlaarpark 07.45 uur
Eindhoven: P+R Meerhoven 08.30 uur
Weert*: NS station 09.15 uur
Roermond: NS busstation  09.45 uur
Urmond*: v.d. Valk Hotel 09.15 uur

* Opstapplaatsen onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.
Wijzigingen voorbehouden. Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

475

Boek "7 dagen genieten in Bayerischer Wald"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.