Albanië

949

Geannuleerd i.v.m. Coronacrisis

8 dagen naar Albanië

Nog nooit in Albanië geweest? Dan is dit de uitgelezen kans om met ons naar dit prachtige land vol natuurschoon op de Balkan te gaan. Een land waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Een tijdreis door het verleden, kortom. En: we gaan er per vliegtuig naartoe. Met begeleiding! Ga met ons mee met deze achtdaagse reis naar een onbekende wereld!

Het land van de witte bergen. Dat is de letterlijke betekenis van Albanië. Maar hoe komt dan die zwarte adelaar op die rode achtergrond, het nationale symbool van Albanië? Albanië  wordt in de eigen Albanese taal namelijk Shqipëria of Shqipnija genoemd. Dat betekent 'land van de adelaar'. Het is die adelaar die zwart wordt afgebeeld tegen een rode achtergrond.

Het land is ruw en bergachtig. Een uitzondering vormt de Adriatische kust, die vruchtbaar is. Albanië telt vijf grote rivieren waarvan de meeste onbevaarbaar zijn. Er zijn drie grote meren, het Meer van Shkodër, het Meer van Ohrid en het Prespameer. Maar liefst een derde van het land bestaat uit bossen en moerassen, ruim een derde is weiland en een vijfde is gecultiveerd. Dat betekent dat er veel ruige ongecultiveerde natuur is. Den natuur op zijn best! Alleen daarom zou je naar Albanië willen. Waar vind je dat nog!

We gaan op 12 oktober 2020 per vliegtuig naar de Albanese hoofdstad Tirana, waar we inchecken in ons hotel. Voor onze exclusieve vliegreizen naar zowel Albanië als Griekenland (maart) hebben we gekozen voor de beste hotels. We willen namelijk niet meedoen met allerlei prijsstunters. De kwaliteit staat bij ons voorop. Zeker in deze landen.  

Na een heerlijke nachtrust en smakelijk ontbijt reizen we naar het bergstadje Kruja, waar we op een leuke manier kennismaken met de cultuur en geschiedenis van dit Balkanland. We genieten van ons middageten in deze middeleeuwse stad, bezichtigen de stad middels een rondrit om vervolgens terug te keren naar ons hotel voor een heerlijke avondmaaltijd.

De derde dag van onze vakantie gaan we op verkenning in Tirana, een trefpunt van oost en west. We bezoeken het Nationale Museum waar we terugblikken op de geschiedenis van Albanië sinds het stenen tijdperk tot het einde van de communistische dictatuur begin jaren ’90 van de vorige eeuw. Ook brengen we een bezoek aan de Et’hem Bey-Moskee, met zijn fresco’s die tot de mooiste van het land behoren. 

Op dag vier laten we Tirana achter ons om koers te zetten naar ons nieuwe hotel in Vlora. Maar eerst gaan we naar Fier voor een stop. Van daaruit gaan we naar Apollonia. Deze stad werd in 588 voor Christus als Dorische kolonie van Korfu gesticht. De stad heet naar de Griekse God Apollo, en was bijna duizend jaar lang een belangrijk centrum. De zuilenhal bood een prachtig uitzicht over de omgeving van de Adriatische Zee. De zuilenhal is het best bewaarde gebouw uit de klassieke Griekse tijd en werd tot ver in de tweede eeuw gebruikt. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in Vlora, waar we na het indelen van onze kamers aanschuiven voor een heerlijke maaltijd.

Na overnachting en ontbijt gaan we op de vijfde dag naar Berat, de witte stad van de duizend vensters. Dit is een van de oudste en mooiste plaatsen van Albanië. Het stadje dankt haar naam aan de huizen in de Ottomaanse binnenstad. In de stad staan kerken en moskeeën. Deze religieuze groepen leven harmonieus met elkaar. We brengen vandaag ook een bezoek aan het klooster Ardenica, een van de oudste en best behouden kloosters uit de Byzantijnse middeleeuwen. In dit klooster staan prachtige heiligenbeelden uit de 18de eeuw. 

De zesde dag brengt ons naar het oude dorpje Himara waar we een burcht bezoeken. Door gaat de reis vervolgens, naar het natuurpark Lagaras, waar we genieten van de weldadige en prachtige natuur van het gebied. We eten ons middagmaal in een traditionele taveerne, om in de namiddag koers te zetten naar ons hotel in Vlora. 

Op de zevende dag staat Gjirokastra op de agenda, geboorteplaats van schrijver Ismail Kadare en de vroegere communistische dictator Enver Hoxha. Een betoverende stad, omdat er veel voor de Balkan typische architectuur gebruikt is, met een compacte kern van oude huizen die naast het kasteel aan de bergwand liggen. De burcht werd vroeger deels als gevangenis gebruikt. In de namiddag keren we terug in Vlora. Hier gebruiken we ons laatste avondmaal in een traditionele taveerne. En wie weet, als we geluk hebben genieten we daar van live muziek en volksdansen.

Na een verkwikkende nachtrust en lekker ontbijt vliegen we terug naar Nederland.

OPSTAPPLAATSEN:
Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond* 

Vliegen vanaf luchthaven Frankfurt (Duitsland). Vluchttijden worden tijdig bekend gemaakt. 

* Onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen. Wijzigingen voorbehouden. Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’

949

Boek "Albanië"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.