Trasimeense meer

699

Geannuleerd i.v.m. Coronacrisis

Ga met ons mee naar Umbrië, het groene hart van Italië met zijn oogstrelende wijngaarden en wuivende olijfbomen, omringd door heuvels in talloze schakeringen groen. En bovenop die heuvels liggen stadjes met een rijk verleden, zoals Gubbio, Montefalco en Assisi. Het klimaat is er zacht en mediterraan. Tijdens deze vakantie genieten we volop van de gezellige 'trattoria' en wijnbars. Volgens de Italianen is de Umbrische keuken de meest gezegende van het land.

We vertrekken op woensdag 15 april, om diezelfde dag ons hotel in Zuid-Duitsland te bereiken, waar we overnachten. De volgende dag reizen we door naar ons driesterrenhotel Ali Sul Lago, gelegen aan het Trasimeense meer op zo’n 250 meter boven de zeespiegel. In het meer liggen drie eilandjes, Isola Maggiore, Isola Minore en Isola Polvese.  Het hotel beschikt over een buitenzwembad. Ook heeft het hotel wellnessmogelijkheden waaronder Massage, Schoonheidssalon en Whirlpool. 

Op onze derde vakantiedag doen we rustig aan en verkennen we de omgeving. Een van de steden die we bezoeken tijdens onze vierde vakantiedag is de aan de Tiber gelegen universiteitsstad Perugia, met zijn magnifieke middeleeuwse centrum. Het centrum staat bekend om zijn prachtige bezienswaardigheden, zoals Duomo e Fontana Maggiore (Dom), de Rocca Paolina (burcht) en de Porta Marzia (stadspoort). 

Maar we bezoeken ook Assisi, bedevaartsoord voor de dertiende eeuwse heilige Franciscus van Assisi, hét voorbeeld voor onze huidige Paus. We gaan de stad op ons gemak ontdekken. Er zijn maar weinig steden met zó veel kerken. Bekendste is de Basilica di San Francesco, met fraaie fresco's en de crypte met het graf van Franciscus. Tijd voor een drankje? Niet ver van de basiliek ligt het Piazza del Comune, waar het wemelt van de terrasjes.

Italië is al millennia lang het land van waaruit Pausen regeren over de katholieke kerk. Maar de geschiedenis van het pausdom kent naast grote hoogtepunten ook zeer diepe dalen. Soms moesten pausen vluchten, en deze vonden asiel in het stadje Orvieto. De pausen konden er bijkomen met uitzicht op landschappen vol wijngaarden, en ze zullen er zeker menig wijnfles ontkurkt hebben. Wij gaan op dag 5 met een kabelbaan het historische centrum in. Bezienswaardig is de Duomo di Orvieto, gebouwd in Romaanse stijl. Ook interessant is de 62 meter diepe Pozzo di San Patrizio, een beroemde waterput. 

Een stad die we op dag 6 bezoeken is Arezzo, omringd door wuivende wijngaarden, die de druiven leveren voor de beroemde Chiantiwijn. Het op een heuvel gelegen stadje staat verder bekend om zijn sieradenindustrie. Een aardig wetenswaardigheidje is dat Arezzo het decor vormde voor Roberto Begnini's bekende en indrukwekkende film 'La Vita è bella'. De stad kent talloze monumenten, waaronder Chiesa di San Francesco fresco’s van de hand van Pierro della Francesca en gebrandschilderde ramen van Guillaume de Marcillat. Hier vinden we ook het Casa del Vasari, het Amfitheater en Piazza Grande.

Op dag 7 reizen we naar de prachtige wijnstreek de Chianti, ook gelegen in Toscane. We zien in de bus pittoreske dorpjes aan ons voorbij glijden, zoals Castellina in Chianti, Radda in Chianti, Greve in Chianti of Gaiole in Chianti. Al sinds mensenheugenis wordt er rode wijn gemaakt. Uiteraard proeven we hier ook lekkere wijn.

We gaan met een kabelbaan het historische centrum van Orvieto in. U heeft alle tijd om deze stad te verkennen en om op een terrasje te genieten van een glas Orvieto Classico, de witte wijn waar de omgeving van Orvieto bekend om staat.

Op dag 8 zetten we koers naar het ommuurde Montepulciano, gelegen in een Toscaanse wijnstreek die de Vino Nobile wijn produceert. De straatjes lopen steil omhoog naar een groot marktplein met zijn Duomo uit de 16e en 17e eeuw kunt vinden. Rond de wegen liggen de palazzi van grote adellijke families uit lang vervlogen tijden.

De negende reisdag brengt onze luxueuze bus ons in twee etappes terug naar eigen land. Onderweg kunnen we adressen en foto’s uitwisselen met onze nieuwe vrienden en samen terugkijken op de heerlijke herinneringen, die ons nog lang zullen bijblijven

Ons hotel: Ali Sul Lago 

OPSTAPPLAATSEN:
Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*

* Onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen. Wijzigingen voorbehouden. Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’

699

Boek "Trasimeense meer"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.