Adriatische Rivièra

799

Tien dagen naar de Adriatische Rivièra

Altijd al eens naar Italië willen gaan? Naar een land dat nu meer dan ooit in de belangstelling staat? Dat kan. Ga met ons mee naar de Adriatische kust. Wij gaan naar Emilia-Romagna, de meest populaire streek van de Adriatische kust. En u kunt met een gerust hart op reis gaan, want vanzelfsprekend gaan onze vertrouwde begeleiders mee. Op naar Bella Italia! Het programma biedt genoeg ruimte voor vrije tijd zodat u desgewenst zelf iets kunt ondernemen. Maar u kunt vertrouwen op een zeer gevarieerd excursieprogramma dat door ons team tot in de puntjes verzorgd zal worden. Wij kennen deze regio beter dan menige inwoner van Cesenatico. Overigens zijn alle excursies vrijwillig en dus niet verplicht. In principe kunt u zoveel vrije tijd nemen als u zelf wenst.

De omgeving die we bezoeken staat bekend als de Adriatische Rivièra. Uitvalsbasis vormt ons hotel Laura in Cesenatico. Met hotel Laura hebben wij een zeer speciale band. Geen enkel ander familiehotel kunt u hiermee vergelijken. U kunt het zo gek niet bedenken of hoteleigenaar Gardelli Fiorenzo heeft wel een oplossing. Dit wordt écht genieten! Mensen die eerder al met ons meereisden zijn vol lof over dit gezellige hotel en de sympathieke Fiorenzo. Ook de ligging van het hotel is ideaal: u bent vanuit het hotel zo bij het strand en bij de naburige pittoreske haven, die door niemand minder dan Leonardo da Vinci is ontworpen. 

Onze eerste reisdag kent genoeg stops onderweg, u krijgt verse Limburgse vlaai geserveerd, we overnachten na een heerlijk diner in Zuid Duitsland. 

Voor we in Cesenatico aankomen, geniet u tijdens deze tweede reisdag volop van het aan u voorbijglijdende wondermooie landschap in al zijn variaties. Dat bleek al uit de vele reacties die wij van mensen kregen die de afgelopen jaren meegingen. ‘Wat hebben we genoten, alles was tot in de puntjes perfect verzorgd’, schrijft iemand. Een ander mailt: ‘De begeleiders was niets te veel, je vroeg het en je werd op je wenken bediend. En dat met een opgewekt gezicht.’ En wat dacht u hiervan: ‘Onze medereizigers waren ook allemaal zeer enthousiast en hadden ook volop genoten’, en: ‘Nu wij hierop terugkijken, kunnen wij alleen maar zeggen: het was geweldig’, of: ‘De steden die we bezochten zijn voor mij een mooie herinnering.’ Kortom, u bevindt zich in goed gezelschap!

Onze derde vakantiedag staat in het teken van het verkennen van Cesenatico: een bekende historische vissersplaats met gastvrije mensen. In de door Leonardo da Vinci ontworpen haven, op korte afstand van het hotel, liggen vissersboten met vrolijk gekleurde zeilen en in de oude stad is het heerlijk winkelen. De streek staat bekend om zijn overheerlijke Italiaanse keuken. U kunt er genieten van zon, zee en strand, maar ook van een heel scala aan kunst, cultuur en tradities. We plannen bezoekjes aan een scheepvaartmuseum, een typisch Italiaanse markt, een wijnproeverij en nog veel meer. Een heerlijke vakantiedag, kortom!

Dag vier gaan we met onze luxe touringcar een bezoek brengen aan Urbino waar we de lunch gebruiken. Het historische stadscentrum staat op de lijst van Unesco werelderfgoed. Het meest in het oog springende monument is het 15e-eeuwse Palazzo Ducale met zijn markante torens. Het museum herbergt een uiterst belangrijke collectie renaissancekunst. Daarbij moet u denken aan werken als ‘La Muta’ van Rafaël, ‘Veduta della Città Ideale’ van Piero della Francesca en ‘De Opstanding' van Titiaan. Logisch, want Urbino was een van de voornaamste centra van de Italiaanse renaissance!

Ook bezoeken we vandaag de bijzonder interessante en indrukwekkende republiek San Marino. Dit belastingparadijs werd in 301 gesticht door monnik en steenhouwer Marinus van Arbe, die er een kloostergemeenschap begon. De grondwet van San Marino is de oudste ter wereld en werd vastgesteld in 1600. Marino beschikt over een eigen, zeer zeldzame euromunt. Dus als u daar bent: voor de verzamelaars is de San Marinese euro veel waard! Naast Urbino en San Marino bezoeken we ook San Leo, met zijn imposante fort uit de 15e eeuw, dat tegenwoordig dienst doet als museum. De stad stond als onneembaar te boek en als u daar bent, zult u zien waarom. San Leo was van 962 tot en met 964 zelfs hoofdstad van Italië. Het stadje was onder meer een bisschopsstad, een graafschap en een republiek. Kortom: u proeft en ruikt in San Leo een rijke en roerige historie. Dat is genieten!

Op onze vijfde vakantiedag staat een natuurtocht met de bus op ons programma. U ziet de schitterende wijngaarden in de regio in de regio Emilia-Romagna. En uiteraard gaan we de bijzondere wijnen en streekgerechten proeven (optioneel). Italië is een vooraanstaand wijnland, en ook om die reden mag een gezellige wijnroute met onze luxe touringcar niet aan het programma ontbreken. Zoals beloofd gaat u die voortreffelijke wijnen proeven! Proost!

Dag zes maken we een dagtocht naar de indrukwekkende, schitterende stad Bologna. We lopen door Bologna met zijn alom bekende Basiliek San Petronio en het Piazza Maggiore. Bologna heeft prachtige kerken, musea en de oudste universiteit ter wereld. En ja, wie kent niet de spaghetti bolognese, in Bologna overigens geserveerd met tagliatelle. Het bezoek aan Bologna combineren we met een bezoek aan Ferrara, bekend om zijn vele paleizen en het in het centrum gelegen kasteel met vier torens.

Op onze zevende reisdag organiseren we in onze verblijfplaats Cesenatico een fantastische boottocht. Jazeker, we gaan de zee op! We genieten op zee van verse vis met een drankje, muziek en dans. 

De volgende en laatste dag van ons verblijf in Cesenatico maken we in de ochtend kennis met Ravenna. We zien de stad met zijn imposante Piazza del Popolo. Ravenna is cultuurhistorisch van groot belang om zijn vroegchristelijke bouwwerken die rijkelijk met mozaïeken zijn gedecoreerd. Ook bevindt zich hier de graftombe van Dante Alighieri, schrijver van La Divina Commedia (De goddelijke komedie). De gebouwen maken deel uit van de Unesco-Werelderfgoedlijst. 
In de middag keren we weer terug naar ons hotel zodat u zich op uw gemak kunt voorbereiden op het afscheid van het knusse Cesenatico en ons gezellige familiehotel Laura waar we de afgelopen dagen in de watten zijn gelegd. 

Dan wordt het op dag negen tijd om afscheid te nemen van Fiorenzo Gardelli en zijn familie. We zetten in de ochtend koers naar Zuid Duitsland voor een heerlijk avondmaal om er vervolgens te overnachten.

Op de laatste dag van onze vakantie rijden we via de snelle Duitse autowegen weer naar Nederland. We zullen nog vaak met genoegen terugdenken aan deze fantastische reis waarbij we zo veel hebben gezien en geleerd. Deze laatste reisdag is een dag bij uitstek om nieuwe vriendschapsbanden aan te knopen en adressen en foto’s uit te wisselen! Want vele reizigers voor u kennen HartbrugReizen als het moment, waarop nieuwe vriendschappen zijn ontstaan!

Hotel: Hotel Laura 

Opstapplaats Tijd     
Breukelen: station (v.d. Valk + P, bij molen) 07.00 uur
Den Bosch: P+R Transferium Petterlaarpark 07.45 uur
Eindhoven: P+R Meerhoven 08.30 uur
Weert*: NS station 09.15 uur
Roermond: NS busstation  09.45 uur
Urmond*: v.d. Valk Hotel 10.15 uur

* Opstapplaatsen onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.
Wijzigingen voorbehouden. Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

799

Boek "Adriatische Rivièra"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.