Schilderachtig Limburg

395

Tijdens deze reis naar Valkenburg geniet u gedurende vijf dagen van een bourgondisch verblijf in een van de meest Zuidelijke provincies van Nederland. Samen met het sfeervolle Hotel Schaepkens van St. Fijt kunnen wij deze fantastische reis aanbieden.

Tijdens uw verblijf bieden wij u vele extra’s. Wat kunt u zoal verwachten? Uiteraard beginnen we de dag met een zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Twee keer per dag kunt u aan de bar borrelen tegen gereduceerde prijzen (drankjes vanaf € 1,50). Ook heeft u gratis toegang tot Holland Casino en de Polfermolen.

U komt op eigen gelegenheid naar Valkenburg. Komt u met de auto? Er is gratis parkeergelegenheid bij het hotel. Reist u met openbaar vervoer? Het station ligt op steenworp afstand.

Tijdens deze vijfdaagse reis staan een aantal interessante excursies per luxe touringcar op ons programma:

Dag 1: Om 14.00 uur bent u van harte welkom. Wij trakteren u op een welkomstdrankje en heerlijke verse Limburgse vlaai, waarbij u kennis kunt maken met uw medereizigers. De rest van de middag heeft u vrij om Valkenburg op eigen gelegenheid te verkennen. Er is tijd genoeg om rond te kijken, of om bijvoorbeeld een steenkolenmijn of de Gemeentegrot te bezoeken. Of u neemt de kabelbaan, om te genieten van een prachtig uitzicht over bijzonder Valkenburg. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om van een drankje te genieten op een van de vele gezellige leuke terrasjes. Liever rustig aan doen? Ook dat kan, want het hotel biedt vele faciliteiten en een grote tuin met een prachtig tuinterras. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner in het uitstekende hotel-restaurant.

Dag 2: We doen rustig aan vandaag. In de loop van de ochtend haalt de touringcar ons op bij het hotel. Vandaag zien we een van de heuvelachtigste delen van Nederland: Zuid-Limburg. We rijden een van de meest geliefde toeristische routes door het Limburgse Heuvelland: de Mergellandroute. We nemen ruim de tijd en lunchen onderweg (voor eigen rekening). Tegen een uur of vier arriveren we weer bij het hotel, waar we ’s avonds weer volop genieten van een heerlijk diner.

Dag 3: ’s Ochtends heeft u vrij. U kunt relaxen in het hotel of zelf op verkenning gaan in romantisch Valkenburg. Er zijn talloze bezienswaardigheden en attracties. De vele terrasjes en souvenirwinkeltjes maken het centrum aantrekkelijk voor iedereen. Bedenk daarbij dat het hotel op steenworp afstand ligt en talloze attracties binnen handbereik zijn. ’s Middags stappen we in de bus en gaan we via een prachtige route naar Vaals, om het bekende Drielandenpunt te bezoeken. Het Drielandenpunt is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Limburg en wij nemen u mee naar het hoogste punt van Nederland. U steekt zo de grens met België of Duitsland over. Indien de omstandigheden het toelaten, bezoeken we vandaag ook de Abdij van Val Dieu. Deze abdij werd in de 13e eeuw opgericht. De lokale bevolking noemde het de ‘Vallei van de duivel’. De monniken van de abdij doopten het later om tot de ‘Vallei van God’ of, in het Frans ‘Val-Dieu’. De laatste 20-25 jaar worden in de abdij wederom een aantal bijzondere speciaal bieren gebrouwen. Later in de middag zijn we weer tijdig terug in het hotel en genieten van het avondeten.

Dag 4: In de loop van de ochtend gaan we met de bus richting Monschau. We volgen een mooie route en u passeert diverse prachtige dorpen. Dorpen waar deze streek zo trots op is. Op eigen gelegenheid verkent u Monschau en bent u tevens in de gelegenheid om hier (op eigen kosten) te lunchen. Na de lunch genieten we van de mooie uitzichten over de prachtige Limburgse landschappen en arriveren we in de middag weer in het hotel. ’s Avonds genieten we van een uitstekend afscheidsdiner.

Dag 5: Rond de middag nemen wij afscheid van elkaar en gaat iedereen op eigen gelegenheid naar huis. Uiteraard kunt u voordat u aan de terugreis begint, nogmaals Valkenburg bezoeken. U kunt uw auto gewoon op het parkeerterrein van het hotel laten staan totdat u weggaat.

Deze reis hebben wij op geheel verantwoorde wijze samengesteld. Wij betrachten daarbij de uiterste zorgvuldigheid. Dat doen wij altijd, maar het venijnige coronavirus dwingt ons om extra alert te zijn. Maar u kunt erop rekenen dat wij extra veilig reizen. Uiteraard met een aantal voorwaarden. Wij volgen RIVM-richtlijnen op de voet. 

Doordat de covid-19 protocollen regelmatig aangepast worden, zijn onze busreizen onder voorbehoud, accommodatie en het reisprogramma kunnen eventueel gewijzigd worden. U wordt hierover geïnformeerd zodra dit van toepassing is.

Heeft u nog meer redenen nodig om te boeken? Wij verblijven in een geweldig hotel, bieden u een reis met vele unieke extra’s en u kunt mee met onze prachtige gratis excursies. Er zijn maar beperkte mogelijkheden. Wij houden onze groepen klein: maximaal 25 deelnemers. Boek dus snel!

395

Boek "Schilderachtig Limburg"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.