Muziek en plezier in Wellnesshotel der Singender Wirt, Oost-Beieren

599

We gaan naar een van de mooiste gebieden van Duitsland, Beieren. Het Beierse land van de Dirndls en Lederhosen, met zijn prachtige natuur niet ver van de Tsjechische grens. De inwoners van Beieren zijn enorm trots zijn op hun cultuur. Gemütlichkeit is de norm: het moet vooral gezellig en aangenaam zijn. En er is overal bier, hier in Beieren! Plus: u wordt compleet in de watten gelegd in Duitslands beste driesterren muziek- en wellnesshotel: het hotel Mariandl, beter bekend als ‘Der singender Wirt’ (De zingende herbergier). Een muzikaal hotel in het knusse Elizabethszell in Beieren waar mensen van heinde en verre alleen al voor de gezelligheid komen. Daar doet onze zingende herbergier Stefan Dietl dan ook enorm zijn best voor. Als trotse Beiernaar en bekende Duitser wijdt hij vele liederen aan de schoonheid van zijn Heimat. 
Niet alleen Stefan Dietl en zijn band Die Aufdreher staan hier op het podium. Ook andere bekende Duitse volkszangers komen voorbij. De koks in zijn restaurant staan garant voor heerlijke ontbijt- en dinerbuffetten. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Desgewenst kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad en de uiterst luxueuze wellnessvoorzieningen. Tijdens deze geheel verzorgde reis is er medische begeleiding mee. Bent u geen hartpatiënt maar wilt u wel graag naar Duitsland met HartbrugReizen? U bent van harte welkom!
Stefan Dietl is in Beieren een beroemdheid om zijn Schlagermuziek. En hij heeft een groot hart voor onze reizigers: hij bespaart kosten noch moeite om het ons naar de zin te maken en gaat zelfs mee met een excursie. 

Natuurlijk hebben wij van HartbrugReizen meer in het vat dan alleen het hotel. Het prachtige landschap smeekt immers om uitstapjes! Zoals wandelen door Passau aan de Donau, we bezoeken de glazen schuur van Viechtach am Pfahl, de prachtige Altstadt van Cham en we heffen het glas bij gezellige muziek in een gemoedelijke Bräustüberl in Aldersbach. We gaan het allemaal beleven!

Waarom het fijn is om juist met HartbrugReizen op vakantie te gaan? Alles mag, niets moet. Eenmaal ter plekke kunt u desgewenst met de reisbegeleiders van HartbrugReizen bepalen wat u gaat doen. Een dagje hotel bijvoorbeeld in plaats van mee te gaan met een excursie.

Een fantastisch landschap, zuivere lucht, wuivende wouden en altijd weer die heerlijke blik op het door de Donau doorsneden dal, met de Alpen op de achtergrond, dat is Elizabethszell, waar ons hotel ligt. We geven u alle tijd om in deze omgeving met volle teugen te genieten en haar te verkennen, want pas op onze derde vakantiedag gaan we naar Viechtach am Pfahl, een oord waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de derde eeuw voor Christus. In de elfde eeuw trok de graaf die de scepter zwaaide over het stadje ten strijde tijdens de kruistochten en liet het bestuur over aan de monniken van klooster Windberg. Onder hun heerschappij ontwikkelde de stad zich tot een handelsknooppunt. Tijdens de dertigjarige oorlog tegen de Zweden werden onderaardse gangen gegraven, de zogenoemde Schrazellöcher. Daarna viel Viechtach lange tijd onder Oostenrijks bestuur. We bekijken er de schuur van glas, het levenswerk van glasschilder Rudolf Schmid, met zijn beroemde glazen wand over het leven van de legendarische rover Heigl, die ook bekendheid genoot om zijn voorspellingen. 

Nog helemaal onder de indruk van dit fantastische bezoek stappen we de volgende reisdag de bus in, die ons naar Passau brengt. Schilderachtige steegjes kronkelen vanaf de Domplatz, het hoogste punt van de Altstad (de oude stadskern) naar het noorden en het zuiden, naar de Donau of de Inn. We zien er huizen met arcaden, trappenhuizen en lichte binnenplaatsen. Het diffuse licht in de binnenstad laat de magie van oude tijden herleven. De Residenzplatz, met zijn bisschoppelijke residentie, de Dom en patriciërhuizen, is een van de mooiste pleinen van Zuid-Duitsland. De Pruisische ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt noemde Passau ‘een van de zeven mooiste steden ter wereld’! Het lijkt wel alsof in Passau alles met superlatieven beschreven kan worden. Kijk maar eens bij de Dom St. Stephan, de grootste Italiaanse barokkerk noordelijk van de Alpen. Binnen staat het grootste kerkorgel ter wereld met maar liefst 17.774 orgelpijpen! Naast de werkelijk imposante gebouwen biedt de promenade langs de rivieren een prachtige mogelijkheid om rond de Altstadt te wandelen. Vanaf de kade van de Inn zien we het Italiaanse gezicht van Passau. Verder staan veel gebouwen in de stad in het teken van de eeuwenoude strijd van de burgers tegen de macht van de bisschop. De kerk sloeg de eerste opstand al neer in 1298. De bisschop liet het opstandige gemeentehuis herhaaldelijk met kanonskogels beschieten, met als gevolg dat dit Rathaus drie keer moest worden (her)opgebouwd. De bisschoppelijke residentie is met zijn trappenhuis in rococostijl een bezienswaardigheid. Maar vergeet ook het glasmuseum niet, met zijn wonderschone producten van vakmensen uit het Beierse Woud, Bohemen en Oostenrijk. 

De dag na ons onvergetelijke bezoek aan Passau zijn we in Cham, in het district Regensburg, niet ver van de Tsjechische grens. Cham staat onder meer bekend om zijn wondermooie fontein op de markt, om zijn imposante kerken en zijn Raadhuis. Na hier rondgekeken te hebben reizen we verder naar het lieflijke grensstadje Waldmünchen, gelegen aan de Tsjechische grens. We rijden langs de Tsjechische grens naar het Gibacht fort op 934 meter hoogte van waaruit we een fascinerend uitzicht hebben over het weidelandschap van de Chamb, een kleine rivier.

Op onze zesde vakantiedag gaan we naar Aldersbach met zijn voormalige kloosterkerk van de middeleeuwse cisterciënzer abdij Aldersbach, gesticht in 1146.  Met een omvangrijke verbouwing in de jaren 1705 tot 1734 schiepen de gebroeders Asam een indrukwekkend kunstwerk, dat nog steeds geldt als een van de belangrijkste getuigenissen van de Beierse vroege rococo. In Gasthof Mayerhofer kunnen mensen na de kerkgang smullen van de traditionele specialiteiten uit deze streek in Beieren, zoals de kloosterworst uit de eigen slagerij. Bij ons bezoek hoort ook een rondgang door een van de oudste brouwerijen van Beieren. En natuurlijk een proeverij in de gezellige Bräustüberl. 

Nog een keer geniet u van de gezellige avond in het hotel met de zingende herbergier, gevolgd door een verkwikkende nachtrust en een heerlijk ontbijt, voordat we ons op de terugreis begeven.

Hotel:
Hotel Mariandl

Opstapplaats Tijd     
Gouda*: Station achterzijde (P) 05.45 uur
Breukelen: station (v.d. Valk + P, bij molen) 07.00 uur
Den Bosch*: P+R Transferium Petterlaarpark 07.45 uur
Eindhoven: P+R Meerhoven 08.30 uur
Weert*: NS station 09.15 uur
Roermond: NS busstation  09.45 uur
Urmond*: v.d. Valk Hotel 09.15 uur

* Opstapplaatsen onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.
Wijzigingen voorbehouden. Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

 

 

599

Boek "Muziek en plezier in Wellnesshotel der Singender Wirt, Oost-Beieren"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.