Baltische Staten

1599

Geannuleerd i.v.m. Coronacrisis

15 dagen op reis naar de Baltische Staten en Sint-Petersburg!

Ga met ons mee naar het Oosten, naar Polen, Finland, de Baltische staten en het Russische Sint-Petersburg. Een reis om je vingers bij af te likken! Een reis die enigszins inspannend kan zijn, en vereist dat je goed ter been bent. Kortom: een goede conditie is aan te bevelen! 

We vertrekken op 20 juni en maken al snel een eerste stop voor een lekker stuk Limburgse vlaai en een kop koffie, zodat we alvast kennis kunnen maken met elkaar. Dit wordt een reis die ons nog lang in herinnering zal blijven en waarin we nieuwe vriendschappen maken. Deze eerste dag overnachten we net over de Poolse grens, om de volgende dag goed uitgerust door te rijden naar Bialystok. Van daar uit vertrekken we op maandag na het ontbijt naar Tykocin, waar zich onder andere een synagoge en een kasteel bevindt. Het ligt vlakbij ons overnachtingshotel. We bezoeken er het markante marktplein en de synagoge. In de middag bezoeken we Bialystok en het Branicki paleis. 

Riga staat op onze inmiddels vierde reisdag op onze agenda. Via Litouwen rijden we naar de grens met Letland. Onderweg maken we een stop bij de bekende kruisberg van Siauliai om op tijd voor het eten aan te komen bij ons hotel in Riga.

Na het ontbijt maken we de volgende dag begeleid door een gids een uitgebreide stadstour door Riga, hoofdstad van Letland, gelegen aan de Baltische zee en gebouwd op de oevers van de Daugavarivier. Tijdens de rondrit zien we de koepelkathedraal, het vrijheidsmonument en de 14e eeuwse kruittoren. In de middag koersen we richting Estland. 

Na het ontbijt gaan we op dag 6 met de veerboot naar Helsinki voor een indrukwekkende stadstour door de Finse hoofdstad met een plaatselijke gids. We zien de Uspenski- kathedraal, de witte Domkerk op het Senaatsplein, de rotskerk en het Sibelius-monument. De warme maaltijd gebruiken we vandaag in een restaurant in het centrum van Helsinki. Aan het eind van de middag gaan we weer aan boord en zetten koers richting Sint-Petersburg. Vertier genoeg aan boord van de Princess Anastasia. Gezellige bars, casino en zelfs complete shows aan boord. Natuurlijk is het ook mogelijk om belastingvrij inkopen te doen. Het verblijf is in een comfortabele binnenhut.

Genietend van het heerlijke ontbijt aan boord varen we op dag 7 de haven van Sint-Petersburg binnen. Deze majestueuze stad werd ruim 300 jaar geleden gesticht door tsaar Peter de Grote, als 'venster naar het Westen'. Kosten noch moeite werden gespaard bij de bouw van de stad en dat is vandaag de dag terug te zien in de bonte verzameling kerken, paleizen, bruggen en pleinen. Na aankomst gaan we eerst langs de Russische emigratie, waar we een speciaal kortverblijf visum krijgen. Daarna maken we een tour door de stad. We zien onder andere de Petrus- en Paulusvesting met de kathedraal en de Opstandingskerk. De Opstandingskerk wordt ook wel de Kerk van de Verlosser op het bloed genoemd. De buitenkant is vol kleur met haar prachtige mozaïek en gouden koepels. ’s Middags brengen we ook nog een bezoek aan de Hermitage. Het immense museum is ondergebracht in diverse schitterende gebouwen, waaronder het voormalige Winterpaleis. De collectie behoort met ruim drie miljoen stukken tot de grootste ter wereld en bevat schatten uit de Oudheid tot aan werken van Leonardo da Vinci en Rembrandt. Het diner nuttigen we in een restaurant in de stad om vervolgens ons hotel te bezoeken voor een overnachting.

Na het ontbijt stappen we op dag 8 in de bus en gaan naar het Catharinapaleis. Dit paleis is gelegen in Pushkin, even ten zuiden van de stad, en is het zomerpaleis van de Russische tsarina Catherina de Grote. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli en bekend om zijn grote balzaal met een prachtig beschilderd plafond. Ook de talrijke kleine kamers zijn een bezoek meer dan waard. Velen zijn uniek en prachtig gedecoreerd. Na dit bezoek gaan we naar een van de grotere supermarkten in Sint-Petersburg. Tijd om eens rond te kijken en te lunchen. Daarna gaat het naar Peterhof, gelegen net iets buiten de stad aan de Finse Golf. Peterhof is een imposant paleizen- en tuinencomplex, welke is gebouwd in opdracht van tsaar Peter de Grote. Volgens velen is het nog mooier dan Versailles. Ontdek de bijzondere fonteinen en prachtige sierwerken. Daarna terug naar het drukke Sint-Petersburg voor het diner in een restaurant in de stad. Verder naar het hotel voor de overnachting. 

Dag 9 wordt onze laatste dag in Sint-Petersburg. We maken nog een korte citytour en bezoeken natuurlijk een van de mooiste kerken, de St. Isaacs kathedraal. Na deze indrukwekkende kerk bezichtigd te hebben maken we een rondvaart om Sint-Petersburg vanaf het water te zien. Vervolgens nog even wat vrije tijd in de stad om uiteindelijk in een van de vele café-patisserieën bij te komen, en er te genieten van een heerlijk taartje met een lekker kopje koffie. Daarna vertrekken we naar ons restaurant en genieten van de laatste maaltijd in Sint-Petersburg. We vertrekken naar de haven en hebben voldoende tijd om door de paspoortcontrole te gaan en in te checken aan boord van de St. Peterline, om vervolgens Sint-Petersburg achter ons te laten. 

De volgende dag genieten we van een ontbijt aan boord van de Peterline onderweg naar Tallinn. De kleine hoofdstad van Estland heeft een middeleeuws centrum dat prachtig gerestaureerd is. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het centrum is klein met een wirwar aan straatjes, maar toch overzichtelijk. Het beste verken je de stad te voet. Je ziet de prachtig gekleurde Hanzehuizen, de Domkerk, het gotische stadhuis en de goed bewaard gebleven stadsmuur met meer dan 20 torens. De stad wordt gedomineerd door de Domberg, die overal boven uitsteekt. Hier bevindt zich ook de opvallende Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal met zijn uivormige torenkoepeltjes en een wand met iconen. Een plaatselijke Nederlandstalige gids praat ons bij. Na dit uitgebreid bezoek gaan we op tijd naar ons hotel in Tallinn voor diner en overnachting. 

Dag 11 gaan we naar Vilnius. We rijden dwars door alle 3 de Baltische Staten en genieten van het prachtige landschap. In ons hotel in Vilnius genieten we van een heerlijk diner en van een goede nachtrust. 

Op dag 12 maak je kennis met de hoofdstad van Litouwen, Vilnius, tijdens een uitgebreide stadstour met de bus en te voet met een lokale gids. Vilnius wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminotoren en meer dan 200 kerken in de oude historische binnenstad. Tijdens de stadswandeling zien we de Peter- en Paulkerk, de kathedraal en de poorten der dageraad in de stadswallen. Ook zien we de gebouwen van de 16e eeuwse universiteit, de oudste van Midden- en Oost Europa en de prachtige gotische St. Annakerk. Vilnius is een van de mooiste steden van Europa en staat sinds 1994 in zijn geheel op de UNESCO-lijst van wereldcultuur. ’s Middags rijden we naar het nationaal historisch park Trakai, waar we een bezoek brengen aan het schitterende kasteel Trakai in het Gavemeer. 

Dag 13 gaan we naar Warschau, waar we overnachten.

Dag 14 krijgen we een rondleiding door Warschau met een Nederlandstalige gids. We hebben wat vrije tijd in de oude historische binnenstad. Net na lunchtijd gaan we via de Poolse tolweg naar het westen naar de omgeving van de Pools/Duitse grens voor diner en overnachting. 

Dag 15 reizen we terug naar Nederland.

Datum Hotel
20 t/m 21 juni 2020 Nevada in Lagow
21 t/m 22 juni 2020 Comfortbiznes in Pruszkow
22 t/m 24 juni 2020 Karolina in Vilnius
24 t/m 26 juni 2020 Dzingel in Tallinn
27 t/m 29 juni 2020 Lagoda in Petersburg
30 juni t/m 02 juli 2020 Vilmaja in Riga 
02 t/m 03 juli 2020 Delfina in Bialystok
03 t/m 04 juli 2020 Paradise in Torzym

 

Opmerking: Door omstandigheden kan het voorkomen dat hotels en programma gewijzigd worden 

OPSTAPPLAATSEN:
Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*, Venlo

* Onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen. Wijzigingen voorbehouden. Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’

1599

Boek "Baltische Staten"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.