Limburgse Verwennerij

425

Welkom in het zonnige zuiden: prachtige historische sfeer in het grootste abdijcomplex (UNESCO erfgoedlijst) in de Benelux.

Het hotel, restaurant met terras en conferentieoord in Kerkrade, Parkstad Limburg, biedt een ontspannen verblijf in een prachtige historische atmosfeer. Dit samen met de inspirerende en groene omgeving maakt Abdij Rolduc tot een zeer bijzondere bestemming. De abdij bevindt zich op korte afstand van grenzeloze bezienswaardigheden en belevenissen. Zuid-Limburgse steden als Maastricht, Heerlen en Valkenburg zijn gelegen op minder dan een half uur rijden.

Tijdens uw verblijf in het hotel is alles inclusief. Op de dag van aankomst worden wij ontvangen met een warme lunch of koffie met gebak. Elke ochtend genieten we van een uitgebreid ontbijt. Rond de middag wordt een warme lunch geserveerd en ’s avonds een driegangenkeuzemenu.

Gedurende de dag kunt u de hele dag gratis koffie en thee nuttigen, terwijl u tussen 17.00 uur en 00.00 uur gratis de beschikking heeft over bier van de tap, rode & witte wijn, frisdranken, fruitsappen, jenevers & apfelkorn.

Tijdens deze reis heeft u voldoende vrije tijd ter beschikking in het hotel. Ook kunt u er fietsen huren. In de directe omgeving van de abdij kunt u via de verschillende wandel- en fietsroutes prachtige natuurgebieden als het Wormdal of de Amstelvallei ontdekken.

Het programma: 

Dag 1: Rond de middag arriveren wij in ons hotel. Na kennisgemaakt te hebben met de andere mensen van onze groep, genieten we van een heerlijke warme lunch. In de middag maken we een kennismakingswandeling in de omgeving van de Abdij.

Dag 2: Vandaag gaan we met onze prachtige bus richting Maastricht. Na een stadstour verkent u op eigen gelegenheid het prachtige centrum van deze bijzondere stad. Nadat u Maastricht beter heeft leren kennen stappen we weer in onze touringcar. Via een mooie route gaan we terug naar het hotel. Vanmiddag heeft u voldoende vrije tijd om van alle faciliteiten in het hotel te genieten. Desgewenst kunt u door de prachtige omgeving wandelen of een fietstocht maken voordat we weer genieten van een heerlijk diner.

Dag 3: We starten de dag rustig en bekijken op eigen gelegenheid het abdijcomplex. Dit staat niet voor niets op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste monumenten van ons land. In de middag stappen we in onze luxe touringcar voor een tocht door prachtig Zuid-Limburg. Onze chauffeur laat de meest prachtige en bijzondere plekjes zien. Uiteraard nemen wij onderweg voldoende tijd om de benen te strekken in enkele historische Zuid Limburgse dorpjes.

Dag 4: Vandaag koersen we naar het nabij Roermond gelegen dorpje Vlodrop. We gaan naar de Gitstappermolen. Dit rijksmonument werd in 1377 gebouwd. Deze watermolen is een zogenaamde middenslagmolen. We worden er hartelijk ontvangen met koffie en verse Limburgse vlaai. Daarna maken we een prachtige traditionele huifkartocht met paard en wagen door het Meinweggebied. We genieten van een van de mooiste natuurparken van Nederland. Uiteraard ontbreekt een rondleiding in de watermolen zeker niet tijdens ons verblijf in Vlodrop.

Dag 5: Helaas zit ons verblijf in deze prachtige omgeving er weer op. Met veel mooie herinneringen en misschien ook nieuw gemaakte vriendschappen gaan we aan onze thuisreis beginnen. In Roermond hebben we ter afsluiting een leuke boottocht over de Maasplassen georganiseerd en heeft u voldoende vrije tijd om monumentaal Roermond op eigen gelegenheid te verkennen.

Opstapplaatsen*

Vianen, Den Bosch, Veldhoven, Weert en Roermond

* Onder voorbehoud : Minimaal 4 personen, Maximaal 8 personen. Wijzigingen voorbehouden. Definitieve opstapplaatsen en tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt
 

425

Boek "Limburgse Verwennerij"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.