Costa Brava

799

Geannuleerd i.v.m. Coronacrisis

10 dagen naar de Costa Brava 

Barcelona is ongetwijfeld een van de mooiste en meest bruisende steden ter wereld. De hoofdstad van trots en rebels Catalonië is een van de steden aan de Costa del Brava, kortweg Costa Brava geheten, die we bezoeken. 

De Costa Brava is een strook langs de Middellandse Zee in Catalonië, die zich uitstrekt van de Franse grens tot 200 kilometer zuidelijker in Blanes. Veel stranden zijn er niet, de kustlijn is er ruig en deels onherbergzaam, hier en daar afgewisseld door prachtige baaien, omgeven door pijnbomen. Het klimaat is mediterraan, en dus over het algemeen zeer aangenaam. 

We kiezen domicilie in ons Van der Valk Hotel Barcarola in Platja d’Aro. Van daaruit gaan we op excursie naar Girona met zijn ‘hangende’ gebouwen, Fiqueres met het museum van Dali, de Castell de Sant Ferrán uit 1743. Verder gaat de reis naar Montserrat, en genieten we van een heerlijke Cava proeverij in een originele Cava-bodega. We zien verder de populaire badplaats Blanes die de zuidgrens vormt van de Costa Brava, en Platja. Natuurlijk verkennen we ook Barcelona uitvoerig! In deze overweldigend mooie stad flaneren we over de Ramblas, en bezoeken het warenhuis El Corte Ingles. We kijken onze ogen uit in de oogstrelende parken en botanische tuinen, verbazen ons over de pracht van de statige paleizen, zien het Grieks theater, maken kiekjes van de beroemde fonteinen met muziek en lichtorgel van Charles Buigas. Teveel om op te noemen, deze vakantie!

Dit is ook een reis voor lekkerbekken. Anders dan in de rest van Spanje staan in Catalonië macaroni, cannelloni en lasagne op het menu. Catalanen houden van worst, noten, tomaten, knoflook, uien, allerlei soorten groenten, rijst, vis, als het maar vers is. Catalonië staat bekend om de talloze soorten kaas, worsten en paddenstoelen. Dat wordt smullen!

Ons hotel is gelegen in ’s Agaro, een pittoresk dorpje aan een magnifieke baai, gelegen ergens halverwege tussen de Franse grens en Barcelona. De omgeving is zo mooi, dat je er bijna niet weg zou willen! Je weet je omgeven door fantastisch natuurschoon, duinen en rotspartijen. De gezellige bar in ons hotel is tot in de late uurtjes open! Wat houdt je tegen? Ga met ons mee. Je zult er geen spijt van krijgen!

We vertrekken op 24 oktober om in centraal Frankrijk een tussenstop en overnachting te houden. Dag twee komen we aan in ons Van der Valk Hotel in de buurt van Platja d’Aro. Sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw ontwikkelde dit eenvoudige vissersdorpje zich tot de op een na belangrijkste toeristische badplaats van de Costa Brava. 

Onze derde vakantiedag nemen we de tijd om ons te settelen en de omgeving van het hotel te bekijken. 

Dag vier reizen we naar Girona. Hier staat een kathedraal waarvan de bouw in de 11de eeuw begon in Romaanse stijl, maar de kerk werd in de 13de eeuw omgetoverd in gotische stijl. De ongelooflijk mooie kerk heeft het grootste middenschip ter wereld, destijds een architectonisch en bouwkundig wonder. Deze gotische kathedraal is een van de mooiste in Spanje.  

Barcelona staat op dag vijf op de agenda. Voor velen wellicht een hoogtepunt. 

Onze zesde dag staat in het teken van het surrealisme, want we gaan naar Dali. Althans naar het museum van hem in Figueras, niet ver van de Franse grens. Hier vinden we een van de grootste collecties van werken van deze grote Catalaanse schilder. 

Op de zevende dag zetten we een heerlijk glas aan onze lippen, tijdens de eerder al genoemde Cava proeverij. Ook bezoeken we het bijzondere Montserrat. Pals met zijn authentieke keramiekwinkeltjes is ons reisdoel voor de achtste dag. Hier kunnen we heerlijk rondstruinen door het goed bewaarde middeleeuwse centrum, gelegen op loopafstand van de glooiende stranden aan de kust: de ‘Platja de Pals'. 

Op dag negen pakken we onze koffers om in alle rust naar Midden-Frankrijk te reizen. Daar overnachten we, om na een heerlijk ontbijt op dag tien koers te zetten richting thuis. Onderweg kunnen we napraten over de fantastische indrukken en hartverwarmende impressies. Dierbare herinneringen die ons bijblijven. Evenals de nieuwe vriendschappen die we deze mooie dagen gesloten hebben!

OPSTAPPLAATSEN:
Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*

* Onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen. Wijzigingen voorbehouden. Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’

 

799

Boek "Costa Brava"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.