Zuid-Spanje

1799

Reeds plaatsgevonden

21 dagen heerlijk overwinteren in zonnig Andalusi

Voor wie weg wil van de winter in ons kikkerlandje hebben wij wederom een prachtige reis naar zonnig Spanje georganiseerd. Drie weken lang zonnen, terwijl het in ons eigen gure winterland plenst, regent en stormt. Na een daverend succes in 2019, wordt dit gegarandeerd genieten! Lees hier een mooi reisverhaal van Che Chow Li, die afgelopen jaar genoot van deze reis. Wij heten u van harte welkom voor deze gezellige reis, die traditioneel gevierd wordt met een heerlijk stuk Limburgse vlaai op de heenreis, zodat we tijd hebben om kennis te maken met elkaar. Hoe zuidelijker we rijden in onze super-de-luxe touringcar met vaste begeleiders, des te meer wanen we ons in zomerse oorden. Terwijl prachtige landschappen aan ons voorbij glijden, maakt een heerlijk vakantiegevoel zich van ons meester. Een zalig gevoel waar we ons maar al te graag aan overgeven! We zijn bij de Costa del Sol voor we het weten. Dit is genieten! Onderweg maken we voldoende stops om even de benen te strekken. Hier leggen we al voorzichtig de basis voor nieuwe vriendschappen, die gaandeweg zeker zullen ontstaan! 

Op onze reis naar majestueus Zuid-Spanje stoppen we drie keer om te overnachten. Eenmaal in Andalusië strijken we neer in ons luxueuze hotel Sol Don Pablo in hartje Torremolinos. Een hotel dat bekend staat om zijn heerlijke eten. Het hotel heeft een eigen zwembad en het strand bevindt zich direct achter het hotel. Een hotel in een plaats, waar je veel vrijheid hebt om voluit te genieten van een ontspannende vakantie vol lekkere temperaturen, zon, zee, strand en bezienswaardigheden. Ons devies is: alles mag, niets moet. We organiseren excursies, maar wilt u iets anders doen, dat is prima. De excursies zijn in de prijs inbegrepen. Zo maken we regelmatig excursies naar prachtig Andalusië. We zien steden als Granada, Sevilla en Córdoba. Maar ook bijvoorbeeld Malaga, Marbella, Mijas, Ronda en onze uitvalsbasis Torremolinos. 

Spanje is een land dat vele, vele eeuwen werd overheerst door de mohammedaanse Moren. Dat heeft een grote invloed gehad op de cultuur en de architectuur. De bouwstijl is oogverblindend mooi in bijvoorbeeld Granada in Andalusië, het zuidoosten van Spanje. Hier zien we een van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra, een enorm groot paleis uit de middeleeuwen met invloeden van zowel de Moorse als katholieke cultuur. Granada is een prachtige studentenstad met een bruisend nachtleven. 

Onze bus met vaste chauffeur brengt ons ook naar Sevilla, de belangrijkste stad in het zuiden van Spanje. De stad heeft het grootste historische centrum in heel Spanje en een van de grootste van Europa. Hier zien we de mooiste bezienswaardigheden van de stad, zoals de magnifieke kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. De in Sevilla gelegen wijk Triana is de bakermat van de Spaanse dans- en muziekstijl flamenco. We zijn hier anders gezegd in het hart van de Spaanse cultuur. Een wonderlijke en unieke belevenis, die je altijd bij je zult dragen. 

Córdoba - we gaan erheen - is zeker in de zomer met maandenlange temperaturen van boven de 35 graden de warmste stad van Europa, maar daar hebben we in deze periode niet veel last van, want in de winter is de temperatuur aangenaam. Córdoba telt talrijke glorieuze monumenten, zoals de beroemde kathedraal de Mezquita. Het historisch centrum staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kortom: fantastische steden, en dan hebben we het nog niet gehad over prachtige plaatsen als Malaga, Marbella, en onze uitvalsbasis Torremolinos. Dit wordt een vakantie waar u met plezier aan terug zult denken en zeker vele nieuwe vriendschappen aan over zult houden!

OPSTAPPLAATSEN:
Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*

* Onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen. Wijzigingen
voorbehouden. Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

Hotel: Sol Don Pablo

 

Lees hier een mooi sfeerverhaal van Che Chow Li, die afgelopen jaar genoot van deze reis

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’

1799

Boek "Zuid-Spanje"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.