Busrondreis Polen

995

Polen is rijk aan monumenten, maar nog relatief onbekend als reisbestemming. De architectuur van de havenstad Gdansk doet nog even aan thuis denken, maar tussen de tweeduizend meren van het groene Mazurië bent u er volledig uit. Net als in Gdansk neemt u in Warschau en Krakau de Koninklijke Routes door de kleurige binnensteden. Veel ervan is UNESCO Werelderfgoed. Een indruk van de enorme Mariadevotie van de Polen geeft het pelgrimsoord in Czestochowa: het Jasna Góraklooster. Een inktzwart contrast vormen de Wolvenschans, het hoofdkwartier van Hitler, en de concentratiekampen van Auschwitz.

We zien de prachtige binnenstad van Breslau en in Wroclaw (culturele Europese hoofdstad in 2016) zien we een van de mooiste marktpleinen van Europa.

We verkennen Krakow onder leiding van een gids en gaan naar de beroemde zoutmijnen van Wieliczka. Ook bezoeken wij het voormalige concentratiekamp van Auschwitz, waar meer dan 1.300.000 mensen om het leven zijn gekomen.

Via een prachtige route rijden we naar het aan de voet van het tatragebergte gelegen Zakopane en zien het Pieninski Nationaal Park waar we een twee uur durende tocht op houtvlotten door de Dunajec maken.

Ook ziet u tijdens deze reis de beroemde zwarte Madonna in Czestochowa en het in Zelazowa Wola gelegen geboortehuis van Chopin.

In Warschau zien we belangrijke gebouwen zoals het cultuurpaleis, de sejm, het koninklijk paleis en het vroegere getto en het oude stadscentrum. Ook Torun, Gdansk en Oliwa staan op onze excursielijst.

Alsof het allemaal niet op kan, maken we in het Mazurengebied een unieke boottocht over het Ostroda-Elblag kanaal, zien we in Malbork de grootste kruisridderburcht van Europa en tenslotte nog het grootste Jezusbeeld van Europa.

OPSTAPPLAATSEN:
Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond, Venlo*

Weert en Veldhoven: Gratis en weilig parkeren. 

* Onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen. Wijzigingen voorbehouden. Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’

 

995

Boek "Busrondreis Polen"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.