Actie! 4 dagen Ahrdal in kerstsfeer

vrijdag 1 december 2017 - maandag 4 december 2017

Romantici noemden de rivier de Ahr wel ‘de wildste dochter van de Rijn’. Totaal betoverd waren ze door de aanblik van het Ahrdal. Een optelsom van een slingerende rivier, grillige rotsformaties, idyllische kastelen, mysterieuze sprookjesbossen en pittoreske wijnterrassen. In adventstijd kent dit stuk Eifel zo mogelijk nog meer magie dan anders. De dorpen en steden staan dan bol van de Weihnachtsmarkten (kerstmarkten). Te midden van feestverlichting verrast de Duitse Nikolaus de kinderen met zoetigheid en is het genieten van Glühwein of warme chocolademelk. Gaat u met HartbrugReizen mee naar het Ahrdal in kerstsfeer? Dan is voor u de bonus: een rondrit ‘Weihnachten im Ahrdal bei Nacht’ (Kerstmis in het Ahrdal bij nacht) én een uitgebreide rondleiding en proeverij bij een wijnboer. 

Waarom het fijn is om juist met HartbrugReizen op vakantie naar Duitsland te gaan? Alles mag, niets moet. Eenmaal ter plekke kunt u met de reisbegeleiders van HartbrugReizen bepalen wat u gaat doen. Een dagje hotel bijvoorbeeld in plaats van een excursie. 

Voorzieningen in Duitsland

Midden in het Ahrdal verblijft u in een prima middenklasse hotel. Hier geniet u elke dag van een uitgebreid ontbijt en een voortreffelijk driegangendiner. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. 
Tijdens deze geheel verzorgde reis is medische begeleiding mee. Bent u geen hartpatiënt maar wilt u wel graag op vakantie met HartbrugReizen? Iedereen is welkom bij HartbrugReizen! 

REISPROGRAMMA AHRDAL IN VOGELVLUCHT*

Kerstmarkt van Bonn

Op de heenreis koerst de luxe touringcar van HartbrugReizen direct op de befaamde kerstmarkt van Bonn aan. Het hart van de ‘Bonner Weihnachtsmarkt’ bevindt zich op de Münsterplatz, vlak onder de spitse torens van de Münsterkathedraal. Vandaaruit vertakt de markt zich verder het oude centrum in. Kraampjes vol kribbetjes, kaarsjes en andere ambachtelijke producten dragen bij aan de gemoedelijke adventsfeer. Vuurkorven en live muziek doen de rest. Lekkere trek? De kleurig gedecoreerde hartjes en poppetjes van peperkoek zijn een typisch Duitse kerstspecialiteit. De warme honingwijn en gepofte kastanjes moet u sowieso proberen. Buiten de markt om is er ook genoeg te zien. De kathedraal kent de zeer eigentijdse ‘Bonner Stadtkrippe’. Het decor van de kribbe is hier geen stal of grot zoals in Bethlehem, maar de skyline van Bonn zelf. Op vijf minuten lopen van de Münsterplatz is verder het oude in rococostijl opgetrokken stadhuis (Rathaus) van Bonn te bewonderen. Op de Bottlerplatz staat nog een oude stadspoort (Sterntor) en in de Vivatsgasse een Romeinse zuil met leeuwensculptuur overeind. 

Romantisch Bad Neuenahr-Ahrweiler

Nog meer kerstmarkten doen we aan, allemaal met een eigen karakter. De Weihnachtsmarkt in Ahrweiler wordt wel het geheimpje van de Duitsers genoemd. Via een van de vier stadspoorten is het sfeervol binnenkomen op de markt tussen de achthonderd jaar oude muren, de vakwerkhuizen in de nauwe steegjes en de St. Laurentiuskerk op de Marktplatz. Nikolaus in hoogsteigen persoon deelt er wekkemannetjes van brood uit. Nog zo’n fijne kerstoase is te vinden in de omgeving van de Kurgartenbrücke in Bad Neuenahr. Daar is de oever van de Ahr vol feestlichtjes en bloemdecoraties ideaal voor een romantische wandeling. 

Lichtkoningin Lucia van Rech

Het magnifieke rotslandschap waarin Altenahr ligt, de kasteelruïne Burg Are boven het dorp, de wijnbouw en de idyllische steegjes maken dat ook hier de kerstmarkt een wintersprookje is. Tijdens de optredens van adventkoren verandert Altenahr in een flonkerende lichtzee van kaarsjes. 
In het schilderachtige wijndorp Rech stapt u terug in de tijd. Zijn populaire Luciamarkt is totaal middeleeuws, met handelaren en ambachtslieden in traditionele dracht. U eet wat de lokale pot schaft, van versgebakken brood tot gerookte wildzwijnham of forellen. Zelfs de oude landgraaf en zijn ridder komen naar de kerstmarkt net als een stoet alpenhoornblazers. Hoogtepunt van de markt is de binnenkomst van de door fakkels en kaarsen omgeven Zweedse lichtkoningin Lucia en haar volgsters. 

De Drie Koningen in Keulen

Op de terugreis doen we nog Keulen aan. Daar hebben we bij HartbrugReizen onze redenen voor. In de wereldberoemde Keulse Dom worden de Relikwieën van de Drie Koningen bewaard: de heiligen Caspar, Melchior en Balthasar. Ze zijn de vermeende stoffelijke resten van de Wijzen uit het Oosten en vervat in een grote vergulde sarcofaag. Verder kent Keulen een heuse kribbetjesroute (Krippenweg). Van de Dom tot het station, van het Chocolademuseum tot in een apotheek, in tal van kerken, overal vindt u kribben. Keulen telt ook maar liefst zeven kerstmarkten. De vijf in de binnenstad liggen op loopafstand van elkaar, maar met het speciale stadstreintje van de Weihnachtsmarkt-Express bereikt u nog makkelijker de vier bekendste: die van de Dom, de Alter Markt, de haven nabij het Chocolademuseum en de Neumarkt. De kerstmarkt voor de Dom is opgetrokken rond een enorme natuurlijke kerstboom en is de grootste. Het is dé plek om Domspekulaasjes in te slaan. De kerstmarkt van de Neumarkt staat in het teken van engelen. Er lopen ‘echte’ levende rond die glitterpoeder strooien. Op de kerstmarkt bij het Chocolademuseum aan de haven komt u juist weer vele matrozen, bootlieden en havenwerkers tegen. ‘Kerstmis ahoi!’ komt ook terug in de visgerechten die u hier kunt verorberen, piratenshows en kraamtentjes met zeezeilen. Op de Alter Markt krioelt het van de Heinzelmännchen, Keulse kabouters. Hier ligt bovendien de grootste schaatsbaan van de stad. De kleinere kerstmarkt op de Rudolfplatz trekt veel gezinnen met kinderen aan. Niet voor niets, want nabij de middeleeuwse stadspoort de Hahnentorburg is het huis van Nikolaus te bewonderen. En Nikolaus zelf!

* Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Al zin om met HartbrugReizen op vakantie naar Duitsland te gaan?
 

Opstapplaats Opstappunt
Breukelen   Van der Valk/A2 zijde in Breukelen   
Eindhoven       P&R Meerhoven
Roermond Busstation 
Urmond-Stein Van der Valk
299
Extra prijsinformatie: 
NU! De eerste 10 boekingen voor €299,- p.p. (normaal voor €325,- p.p.)
Geen toeslag alleenreizenden!
Bijzonderheden: 
Bonn
Ahrweiler
Rech
Keulen
Halfpension
Prijzen incl. excursies, excl. toegangs- en gidskosten
vrijdag 1 december 2017 - maandag 4 december 2017