8 dagen Bretagne en Normandië, Frankrijk

vrijdag 18 Augustus 2017 - vrijdag 25 Augustus 2017

Achter de rotskusten en baaien van Bretagne en Normandië gaat veel roerige geschiedenis schuil. Tijdens deze vakantie met HartbrugReizen gaat u dat ervaren. Neem Saint-Malo, lang het bolwerk van piraten. Of het schilderachtige Dinan en Caen. Overal herinneren kastelen ons eraan dat het er niet altijd vredig was. Een dagtocht naar  het Kanaaleiland Jersey is voor de afwisseling best verleidelijk. In Normandië bewonderen we sowieso het getijdeneiland Le Mont Saint-Michel en het Tapijt van Bayeux. Bourgondiërs zullen verder verrukt zijn van het vissersplaatsje Cancale, de ‘hoofdstad van de oesters’. Langs de Route du Cidre kunnen ze ook appelcider proeven. Met een bezoek aan de Invasiestranden van D-Day sluiten we onze reis gedenkwaardig af. 

Waarom is het fijn om juist met Hartpatiënten Nederland op vakantie naar Frankrijk te gaan? Alles mag, niets moet. Eenmaal ter plekke kunt u met de begeleiders van HartbrugReizen bepalen wat u gaat doen.

Voorzieningen in Bretagne en Normandië

Voor uw vakantie in Frankrijk reserveerde HartbrugReizen Hotel Les Tilleuls in Dinard en Hotel Ibis Caen Herouville. In beide hotels geniet u van het uitgebreide ontbijt en het 3-gangendiner. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens deze geheel verzorgde reis is medische begeleiding mee. Bent u geen hartpatiënt maar wilt u wel graag naar Frankrijk met HartbrugReizen? Iedereen is welkom!

Uw vakantie naar Normandië en Bretagne van dag tot dag

Dag 1 - van Nederland naar Dinard, Bretagne

Vanuit Roermond voert de luxe touringcar van HartbrugReizen direct naar Dinard in Noord-Bretagne. We hebben een laat diner in ons eerste hotel.

Dag 2 - naar Cancale en Dinan of naar Saint Malo

Wilt u iets van Dinard’s sfeer proeven dan kunt u bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg naar de warenmarkt of u kiest voor een tochtje naar Saint Malo. Later in de ochtend voert onze HartbrugReizentouringcar u naar het pittoreske Dinan. De Jardin Anglais (Engelse tuin) naast de basiliek Saint-Sauveur biedt een panoramisch zicht op het oude viaduct over de rivier de Rance. Onze volgende stop is het  vissersplaatsje Cancale, beroemd door zijn mossel- en oesterkwekerijen langs het Kanaal én de kliffen. 

Dag 3 - verkenning van Dinard en Saint-Malo of tocht naar New Jersey.

Vanuit ons centraal gelegen hotel verkent u gemakkelijk Dinard. Dinard was lang populair onder Amerikaanse en Britse aristocraten. In hun voetsporen kunt u heerlijk flaneren over de Promenade du Clair de Lune. De tropische palmen en planten langs de Yacht Club gedijen onder het zachte klimaat dat een warme Golfstroom hier bracht. Van hieruit heeft u ook prachtig uitzicht over de baai en op Saint-Malo. Een oversteek met de veerboot naar Saint-Malo is het overwegen waard (optioneel, ca. € 7,50 p.p.). Ooit was het de uitvalsbasis van kapers en piraten, maar nu kunt u onbevreesd rondkijken. In de Saint-Vincentkathedraal of het oude kasteel met meerdere  musea. Een 1,8 km lange wandeling op de hoge granietstenen muren die Saint-Malo omringen, is populair.

Dag 4 - naar Le Mont Saint-Michel en Caen, Normandië

Het getijdeneiland Le Mont Saint-Michel met zijn abdijcomplex: op wiens reisverlanglijst staat hij niet? Met HartbrugReizen koerst u er eindelijk op af! Sportievelingen kunnen de trapstraten naar de abdij beklimmen. Later aanschouwen we nog een topper: het 11e-eeuwse Tapijt van Bayeux. Het enorme geborduurde tapijt verbeeldt de slag bij Hastings in 1066. Hierbij versloeg Willem de Veroveraar de Angelsaksische koning Harold. Na al deze geweldige indrukken vertrekken we naar het tweede hotel, dat Hartpatiënten Nederland voor u in Caen reserveerde. 

Dag 5 - de Route du Cidre naar Honfleur

Een landelijk dagje in Normandië vandaag! De Route du Cidre (appelciderroute) voert u langs dorpjes en appelboomgaarden in de streek rond Cambremer. Natuurlijk proeft u cider bij de lokale boeren. Cadeautjes zijn het schilderachtige Honfleur met zijn vakwerkhuizen en de binnenstad van Caen met zijn indrukwekkende citadel.

Dag 6 - een dagje Engeland

Wij gaan naar Jersey, het grootste en bloemrijke Kanaaleiland (optioneel, € 69,- p.p. bij boeking opgegeven). Vanuit Granville gaan wij met een snelle boot naar de hoofdstad Saint Helier. Daar maken we direct een tocht langs Jersey’s belangrijkste bezienswaardigheden. Zoals Saint Brélade’s Bay. De kleine visserskapel naast de Saint Bréladekerk bevat middeleeuwse fresco’s. Ook fraai is de vuurtoren bij La Corbière. Maar weinig overtreft het plaatje dat het 13e-eeuwse Mont Orgueil Castle maakt. Het ligt hoog boven de haven van het idyllische vissersplaatsje Gorey. Spannend is het contrast met de ruige noordkust van Jersey. Terug in Saint Helier heeft u wat uurtjes vrij voor een terrasje aan zee. Shoppen in de talrijke belastingvrije winkels is ook een optie. 

Dag 7 - naar Château de Falaise en de Invasiestranden

Het reisgezelschap van HartbrugReizen bezoekt ‘s ochtends het 12e-eeuwse Château de Falaise. Van de muren is bijna af te lezen wat zich hier in de middeleeuwen afspeelde. Daarna volgt een sprong door de tijd. We herdenken de Tweede Wereldoorlog en Operatie D-Day langs de Invasiestranden Arromanches en Omaha Beach en bij Pointe du Hoc.

Dag 8 - van Caen, Frankrijk, naar Nederland

We moeten helaas afscheid nemen van Frankrijk. De bus van HartbrugReizen voert over de Pont de Normandie, een enorme tuikabelbrug over de Seine.

07.00 uur in Breukelen (bij het station, tegenover de ingang van het v.d. Valk Hotel)
08.15 uur in Eindhoven (P&R Meerhoven, Sliffertsestraat 304)
08.15 uur in Roermond (bij het busstation)
09.00 uur carpool parkeerplaats bij v.d. Valk Hotel Stein-Urmond (Mauritslaan 65)
 

(programmawijzigingen voorbehouden)
 

Opstapplaats Opstappunt
Breukelen   Van der Valk/A2 zijde in Breukelen   
Eindhoven       P&R Meerhoven
Roermond Busstation 
Urmond-Stein Van der Valk

                                                                                                                               
           
                                                                   

655
Extra prijsinformatie: 
Per persoon
Half pension
Prijzen incl. excursies, excl. toegangs- en gidskosten
Toeslag alleenreizenden € 95,00 p.p.
Bijzonderheden: 
Dinan
Cancale
Dinard
Route du Cidre
Caen
Halfpension
Prijzen incl. excursies, excl. toegangs- en gidskosten
vrijdag 18 Augustus 2017 - vrijdag 25 Augustus 2017