5 dagen verrassingsreis Moezel all-inclusive & women only

zaterdag 3 Februari 2018 - woensdag 7 Februari 2018

Tussen Trier en Koblenz slingert de Moezel door een romantisch landschap van steile wijnhellingen en idyllische dorpjes. Precies voor dit gebied heeft Hartpatiënten Nederland een spannend verrassingsprogramma voor vrouwen bedacht. Tijdens de reis maken de reisleiders elke avond bekend wat u de volgende dag gaat doen. Treedt u in het voetspoor van de Romeinen of beleeft u de middeleeuwen in een kasteel boven de rivier? Gaat u wellicht nog gluren bij de buren, in België of Luxemburg? Slechts twee dingen zijn zeker: vanuit de Moezelvallei gaat u genieten van zeer gevarieerde cultuur- en natuuruitjes. Én u gaat gezellig een dagje in Trier winkelen!

Wat is zo fijn aan een vakantie met HartbrugReizen? U bent vrij om mee te gaan met onze uitstapjes. Als u liever een dagje geniet van alle hotelfaciliteiten: geen probleem. Later ziet u ons vanzelf weer terug in het hotel.

Voorzieningen in Duitsland

Voor uw vakantie in Duitsland reserveerde HartbrugReizen het vriendelijke middenklasse hotel Weinguthotel Veldenz. Dit hotel ligt verscholen tussen de wijngaarden in een zijdal van de Moezel, niet ver van de toeristische plaats Bernkastel-Keus. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en vrijwel allemaal te bereiken met de lift. Het restaurant verwent u dagelijks met een uitgebreid ontbijtbuffet, warme lunch (of lunchpakket) en een uitstekend keuzediner van drie gangen. Elke avond staat iets voor ons op het programma: live muziek, een quiz of avondwandeling. Geniet ook lekker van een drankje en hapje in de bar-lounge of wijnkelder.

Tijdens deze geheel verzorgde reis is medische begeleiding mee. Bent u geen hartpatiënt maar wilt u wel graag op vakantie met HartbrugReizen? Alle donateurs van Hartpatiënten Nederland zijn welkom!

Een greep uit de mogelijke bestemmingen 

Oude Romeinse vestingen

De bestemmingen waar de luxe touringcar van HartbrugReizen u heen voert, zijn eigenlijk geheim. Maar om u niet helemaal in het ongewisse te laten, verklappen we wat mogelijke uitjes. Uw tijdelijke thuishonk is het wijndorpje Veldenz. De ruïneburcht boven de rivier, de Romeinse villa en de Keltische muur buiten het dorp herinneren aan de bewoners in vroeger tijden. Van het nabije stadje Bernkastel-Keus is vooral het Bernkastel-deel op de rechteroever van de Moezel erg geliefd. Vanuit het oude centrum vol vakwerkhuizen en een renaissancestadhuis leiden steegjes en trappen naar de hoger gelegen wijngaarden. Wijn proeven doen we overigens sowieso tijdens deze reis, op een heus landgoed.

U zult zeker vaker aan de Romeinen herinnerd worden. Misschien tussen de oude Romeinse vestingwerken in de stad Bitburg in de zuidelijke Eifel, onder Trier. Ook de stad Boppard ligt bezaaid met ruïnes van Romeinse versterkingen. In Boppard is de trekker evenwel de ‘Bopparder Hamm’, de grootste bocht van de Rijn, ten noorden van de stad. Vanaf verschillende punten heeft men een schitterend uitzicht over deze bocht. Verder getuigen vele kerken en kloosters van de godvruchtigheid van Boppards bewoners. Cochem is eveneens een kleine stad met een attractie van formaat. Zijn hoogteburcht lijkt maar net op de bergkegel boven Cochem en de Moezel te passen en is zeer beeldbepalend.

Naar Koblenz of Mönchengladbach

Koblenz’ oude stad ligt op het punt waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Oude vestingmuren, burchttorens, kastelen en deftige burgerhuizen getuigen van een rijk verleden rond deze strategische Deutsches Eck. Te midden van wijngaarden is Koblenz ook een belangrijk centrum van de wijnhandel. Mönchengladbach is een totaal andere, maar altijd welkome stop.  Het centrum staat werkelijk bol van de musea zoals het Schloss Rheydt en het Museum Abteiberg, beide voor de kunsten. Het laatste museum heeft ook een gratis toegankelijke beeldentuin. Maar wellicht gaat u helemaal niet naar Koblenz of Mönchengladbach?

Ommetje Luxemburg en België?

Echternach, de oudste stad van Luxemburg, behoort ook tot onze excursiemogelijkheden. De middeleeuws aandoende stad is schitterend gelegen aan de oever van de Sure. Maar Echternach is vooral beroemd door St. Willibrord. De heilige stichtte er in de 7e eeuw de Benediktijner abdij en ligt in een crypte in de naar hem vernoemde basiliek.

Op de terugreis naar Nederland ligt een ommetje België voor de hand. Misschien stoppen we daar in Luik met zijn befaamde citadel op de heuvel en quais langs de Maas? Een duik in de historie van de stad Malmedy, niet ver van Luik, is met zijn Duitse minderheid extra boeiend. Het Baugnez 44 Historical Centre over de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog is dan ook de voornaamste bezienswaardigheid. In Spa, de bekendste stad van de Ardennen, draait bijna alles om water. Vanwege zijn natuurlijke thermen en bronnen werd het sinds de 18e eeuw een kuuroord waar de rijken kwamen relaxen. Het kan een waardige laatste stop voor ons zijn.

GEGARANDEERD UITJE: WINKELEN IN TRIER

Wat is fijner dan met vrouwen onder elkaar  te gaan shoppen? In Trier - ooit een Romeinse hoofdstad -  krijgt u een hele dag de tijd om uw winkelhart op te halen. Het overdekte winkelcentrum Trier Galerie leent zich daar met 70 winkels op drie etages uitstekend voor. Weer of geen weer, u vermaakt zichzelf wel. Tussen het koopjes neuzen door kunt u iets lekkers gebruiken in een Konditorei of restaurantje onder hetzelfde dak. Of een expositie bekijken in de Kunst- und Kulturraum eigenART. Wie weet boft u en stuit u op een modeshow of ander gezellig evenement. De Trier Galerie ligt nabij de Hauptmarkt (Grote Markt) en de vier hoofdstraten Simeonstraße, Brotstraße, Fleischstraße en de Nagelstraße dus daar kunt u desgewenst verder struinen.

Bent u nieuwsgierig genoeg om met HartbrugReizen op verrassingsreis te gaan?

Opstapplaats Opstappunt
Breukelen   Van der Valk/A2 zijde in Breukelen   
Eindhoven       P&R Meerhoven
Roermond Busstation 
Urmond-Stein Van der Valk

                                                                                      

 

359
Extra prijsinformatie: 
Toeslag 1-persoonskamer €99,-
Bijzonderheden: 
All-inclusive
Prijzen incl. excursies, excl. toegangs- en gidskosten
zaterdag 3 Februari 2018 - woensdag 7 Februari 2018