Metz

329

4 dagen art nouveau in Frankrijk

Het noorden van Frankrijk wordt vaak overgeslagen tijdens reizen naar meer zuidelijk gelegen streken. Op de plek waar de Moezel en de Seine samenkomen ligt het Gallo-Romaanse Metz. Maar liefst twintig bruggen overspannen hier de rivieren en kanalen. In het centrum van deze bijzondere stad is ons hotel gelegen.

Programma:

Donderdag
Vanuit onze vaste opstapplaatsen rijden wij rechtstreeks naar Metz. Uiteraard stoppen we diverse keren en trakteren wij op onze veel gesprezen Limburgse vlaai. In de middag krijgen we al een betere indruk van prachtig Metz tijdens een stadswandeling. De Cathedrale St-Étienne, de Eglise St-Pierre-aux-Nonnains en de Chapelle des Templiers zullen de revue passeren.

Vrijdag
Vandaag gaan we naar de art nouveau stad Nancy. Dit is de historische hoofdstad van Lotharingen. De meest bekende historische bezienswaardigheid van Nancy is ongetwijfeld Place Stanislas. Een bijzonder elegant plein dat omsloten wordt door sierlijke smeedijzeren hekken, traliewerk en twee sierlijke fonteinen (Neptunus en Amphitrite).
Rond het plein treft u chique restaurants en hotels particuliers stadshuizen) aan. U komt tijd tekort om alles van deze fantastische stad te ontdekken.

Zaterdag
In de ochtend gaan we naar de achthoekige vestingstad Toul. Samen met Metz vormde Toul een van de 4de-eeuwse bisdommen. Hier kunt u behalve de 13de eeuwse imposante Cathedrale St-Étienne met zijn imponerende fl amboyant-gotische facade, ook de gotische Eglise St-Gengoult bezoeken. Na ons stadsbezoek rijden wij via het Parc Regional de Lorraine met o.a. wijngaarden, bossen, rode huisjes en uiteraard quiche Lorraine weer naar onze standplaats Metz.

Zondag
In de ochtend genieten wij nog even van alle moois dat Metz te bieden heeft om vervolgens via de stad Luxemburg naar Nederland terug te keren. In de late middag arriveren wij weer in Nederland.

* Wijzigingen mogelijk.

Hotel: Kyriad Metz Centre

Opstapplaats Tijd     
Gouda*: Station achterzijde (P) 05.45 uur
Breukelen: station (v.d. Valk + P, bij molen) 07.00 uur
Den Bosch: P+R Transferium Pettelaarpark 07.45 uur
Eindhoven: P+R Meerhoven 08.30 uur
Weert*: NS station 09.15 uur
Roermond: NS busstation  09.45 uur
Urmond*: v.d. Valk Hotel 09.00 uur

* Opstapplaatsen onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.
Wijzigingen voorbehouden. Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

 

329

Boek "Metz"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.