10 dagen Toscane - mét uitstapje naar Assisi

dinsdag 10 Oktober 2017 - donderdag 19 Oktober 2017

Toscane speelt tot de verbeelding. Pittoreske dorpen en steden vol kunst en cultuur plakken tegen de heuvels in een groen en glooiend landschap met olijfgaarden en cipressen. Niet voor niets vormt deze Italiaanse regio het decor van talloze films. Met HartbrugReizen gaat u er relaxed Arezzo, Florence, Sienna en Cortona verkennen. Bonus is een uitstapje naar Assisi in Umbrië. U loopt hier in de voetsporen van de heilige Franciscus, de inspiratie van de huidige paus Franciscus.

Waarom is het fijn om juist met Hartpatiënten Nederland op vakantie naar Italië te gaan? Deelname aan de gratis excursies mag, maar moet helemaal niet. Eenmaal ter plekke kunt u met de begeleiders van HartbrugReizen bepalen wat u gaat doen. 

Voorzieningen in Toscane

Voor uw vakantie in Toscane reserveerde HartbrugReizen viersterrenhotel Toscana Verda in Laterina. Hier geniet u elke dag van een uitgebreid ontbijt en een voortreffelijk 3-gangendiner. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Het fraaie zwembad nodigt uit tot een duik. Tijdens deze geheel verzorgde reis is medische begeleiding mee. Bent u geen hartpatiënt maar wilt u wel graag naar Toscane met HartbrugReizen? Alle donateurs van Hartpatiënten Nederland zijn welkom!  

Uw vakantie naar Toscane van dag tot dag

Dag 1 – van Nederland naar Zuid-Duitsland 

De luxe touringcar van HartbrugReizen voert vanuit Nederland naar Zuid-Duitsland waar we dineren en overnachten. 

Dag 2 -  van Zuid-Duitsland naar Laterina

In de middag komt ons reisgezelschap aan in Hotel Toscana Verda in Laterina, een kleine gemeente nabij de stad Arezzo. 

Dag 3 – verkenning van Arezzo

In de stad Arezzo wandelt u letterlijk in het filmdecor van het ontroerende, met Oscars bekroonde Italiaanse oorlogsdrama La Vita è Bella. Overal in de stad vindt u plekken met foto’s van de scenes die er zijn opgenomen. Zoals op het Piazza Grande, het grote plein dat opmerkelijk schuin afloopt, en bij de Duomo, de 14e-16e-eeuwse kathedraal. Totaal andere plaatjes vindt u in de Franciscusbasiliek. Daar schilderde de vroege renaissanceschilder Piero della Francesca de beroemde frescocyclus ‘De Geschiedenis van het Ware Kruis’. Het kruisbeeld  van Cimabue in de 13de eeuwse gotische kerk San Domenico bewonderen we ook.

Dag 4 – naar Florence

De bus van HartbrugReizen voert u vandaag naar het magnifieke Florence (Firenze), de hoofdstad van de renaissance. Nergens in Italië vindt u zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze stijltijd. De grote oranje domkoepel van de Santa Maria del Fiore en de toren van de Palazzo Vecchio domineren de skyline. Erg fotogeniek is de 14e-eeuwse Ponte Vecchio met zijn talloze gezellige winkeltjes, boven de rivier de Arno. U waant zich terug in de tijd van grote kunstenaars en denkers zoals Leonardo Da Vinci, Michelangelo en Niccolò Machiavelli.

Dag 5 – naar Assisi en Perugia 

Assisi, de geboortestad van de heilige Franciscus, ligt buiten Toscane in Umbrië. Nu u toch in de buurt bent, voert HartbrugReizen u graag naar zijn grafkerk, de Sint-Franciscusbasiliek. Met zijn pracht en praal straalt hij niet de armoede en soberheid uit die Franciscus zelf predikte, maar oordeelt u zelf terwijl u geniet van het uitzicht over het Spoletodal. Dat lukt het best vanaf de burcht Rocca Maggiore, het hoogste punt van de citadel van Assisi. Na Assisi houden we nog even halt in Perugia. Rond het centrale plein met de Fontana (fontein) Maggiore zijn de kathedraal van San Lorenzo met zijn barokke portaal en het gotische stadhuis Palazzo dei Priori de trekkers. Wandel ook zeker in Perugia’s middeleeuwse en deels overdekte steegjes!

Dag 6 – naar Cortona

Terug in Toscane is het genieten in Cortona.  Net als Arezzo en Perugia was het ooit een Etruskische stad. Tegenwoordig is het vooral bekend door zijn hoofdrol in de film Een huis in Toscane, naar de bestseller van Frances Mayes. Onder de heuvel waarop het gelegen is,  strekt zich het brede Valdichianadal uit met in de verte de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata (1738 m.) en het Trasimeno-meer. Het kloppend hart van Cortona is het plein Piazza della Repubblica. Vanaf de trap van de Palazzo Comunale, het gemeentehuis, of op een terrasje kunt u fijn een ijsje eten, iets drinken en natuurlijk Italianen kijken. 

Dag 7 – naar Sienna

Hoewel het middeleeuwse Sienna in een James Bondfilm figureerde, is het vooral beroemd vanwege zijn ‘Palio delle contrade’, een paardenrace die twee keer per jaar plaatsvindt. Tijdens dit belangrijke evenement nemen de stadswijken het tegen elkaar op. Op het stadsplein Piazza del Campo, de locatie van de Palio, hoort u het hele verhaal over de verhitte taferelen die dit oplevert. Ook over de unieke schelpvorm van het plein en de nabijgelegen kathedraal, een uniek staaltje Italiaanse gotiek. 

Dag 8 – naar La Vialla

Een reis naar Toscane kan niet zonder culinair uitje, vinden ze bij HartbrugReizen. Al jaren zijn onze reizigers dolenthousiast over het biologische familiebedrijf Fattoria La Vialla. We schuiven hier aan voor een zeer bijzondere lunch met alle heerlijkheden die dit landgoed voortbrengt, van jam tot salamiworst. Een rood-wit geblokt tafelkleed, Italiaanse mama’s in de keuken, zicht op vijgenboom en wijnranken – alles ademt een relaxte sfeer en ambtelijkheid. ‘s Avonds houden we het bij een bescheiden hapje en drankje!

Dag 9 – vertrek uit Laterina

Het reisgezelschap van Hartpatiënten Nederland moet helaas ciao bella zeggen tegen het mooie Toscane. We vertrekken richting Duitsland waar we opnieuw in het zuiden overnachten. 

Dag 10 – van Zuid-Duitsland naar Nederland 

De bus van HartbrugReizen keert terug naar Nederland. 
 

Opstapplaats Opstappunt
Breukelen   Van der Valk/A2 zijde in Breukelen   
Eindhoven       P&R Meerhoven
Roermond Busstation 
Urmond-Stein Van der Valk

 

 

799
Extra prijsinformatie: 
Geen toeslag alleenreizenden!
Bijzonderheden: 
Hotel Toscana Verde
Arezzo
Florence
Sienna
Cortona
Assisi
Halfpension
Prijzen incl. excursies, excl. toegangs- en gidskosten
dinsdag 10 Oktober 2017 - donderdag 19 Oktober 2017