10 dagen Kroatië - Istrië

749

Dit wordt misschien wel de vakantie van uw leven! Istrië, gelegen in het noordwestelijke puntje van Kroatië, heeft alles om deze vakantie tot een fantastische ervaring met mythische proporties te maken!  Alle reden dus om met ons mee te gaan naar de 'Kroatische Rivièra'. De bevolking is gastvrij, de natuur adembenemend, en de prijzen zijn hier nog heel vriendelijk. Tel daarbij op ons heerlijke hotel aan de kust en het wordt wel héél makkelijk om met volle teugen van deze vakantie te genieten! 

Uitvalsbasis is ons op het eiland KrK gelegen driesterrenhotel Beli Kamik. Op loopafstand van het hotel ligt het centrum van het dorpje Njivice en zijn gezellige boulevard met veel leuke restaurantjes en winkeltjes. Beli Kamik ligt in een rustige omgeving op slechts 50 meter van het strand en is een perfecte plek voor een gezellige vakantie. Ook kunt u gebruik maken van de in het hotel gelegen fitnesszaal. Tijdens ons verblijf genieten we een avond van een traditioneel diner en worden we ook een keer verrast met een diner bij kaarslicht. In de reissom zijn de drankjes die u gebruikt tijdens het diner inbegrepen (bier, wijn, frisdranken en water). Voorts is er elke avond live muziek in de gezellige hotelbar. Wat een heerlijke vakantie! Restaurants, winkels, ijssalons en zonnige terrasjes… er is genoeg vertier! 

Voor deze vakantie is het geen overbodige luxe om stevige wandelschoenen en warme kleding mee te nemen. Want we gaan we naar Slovenië, om daar een bezoek te brengen aan de grotten van Postojna. We begeven ons in de op één na langste druipstenengrot ter wereld (entree niet inbegrepen). De eerste kilometers leggen we af in een treintje, daarna vervolgen we onze weg te voet. U bent omringd door grillige rotsformaties, stalactieten- en stalagmietenvelden en andere druipsteenafzettingen. Op de terugweg maken we een fotostop bij kasteel Predjama, een grotburcht die is gebouwd in een bergwand in de 21e eeuw. Een zeer bijzonder bouwwerk! 

Tijdens deze vakantiebestemming op het eiland Krk, vanaf het vasteland te bereiken via een 1300 meter lange brug, krijgt dit mooie eiland uiteraard veel aandacht. We zien in de belangrijkste stad op het eiland, Krk Stad, de middeleeuwse muren en het eeuwenoude kasteel, evenals de 13e eeuwse kathedraal. In de deels ommuurde vestingstad staan meerdere Romaanse en Gothische kerken. Ook bezoeken we op Krk de gezellige plaatsjes Malinska en Vrbnik en heeft u de mogelijkheid om een heerlijke boottocht te maken (niet inbegrepen). 

We trekken een dag uit voor een bezoek aan Rabac en Labin. Rabac was in de 19e eeuw een piepklein vissersdorpje. Maar de weldadige baai en de prachtige, tamme omgeving trokken al snel bezoekers. Boven Rabac uit torent het op een heuvel gelegen middeleeuwse stadje Labin met zijn rijke culturele en architecturale erfgoed dat wordt verlevendigd door kunstateliers en koffiebars verspreid over de oude stad. Geniet vanaf de Fortica van het uitzicht op het eiland Cres en het dorpje Rabac, of ga naar de kleine, elegante winkels en neem een drankje op een van de terrassen van de lokale koffiebars .

De zevende dag van onze vakantie brengen we een bezoek aan havenplaats Rijeka, een cultuurstad met een lang verleden. Een voordeel is dat de stad nog niet door toeristen is ontdekt: hier kunt u nog genieten van het pure Kroatië! Bezienswaardig zijn overblijfselen van de oude stadsmuren, de middeleeuwse Stadstoren, het Theater van Ivan hon Zajc en de Sint Vitus Kerk uit 1638. Maak zeker een wandeling over de Korzo: de hoofdstraat van Rijeka. En kuier eens door de oude markthallen. Misschien heeft u wel zin om deze dag af te sluiten met een mooie panoramatocht per boot langs de prachtige kust.

Dag acht bezoeken we Lovran, een kleine stad in Kroatië, aan de Kvarner Rivièra. Hoog boven Lovran torent het Učka gebergte met als hoogste top Vojak (1401 meter). Aan de andere zijde van Lovran ligt de Adriatische Zee. Lovran is vernoemd naar de Laurierboom (Laurus). Het centraal gelegen Sint-Joris plein biedt plaats aan de 14e-eeuwse Sint-Joriskerk. Sint-Joris (Sveti Juraj) is tevens de beschermheilige van de stad. In de Sint-Joriskerk zijn de resten van laatgotische fresco's te zien. Buiten het centrum bevinden zich vele laat-19e-eeuwse en vroeg-20e-eeuwse villa's uit de tijd dat Lovran nog deel uitmaakte van Oostenrijk-Hongarije. Een van de grootste en belangrijkste evenementen in de stad is de Marunada, vrij vertaald het kastanjefestival. Het speelt zich af in de maanden oktober en november en is geheel gewijd aan de kastanjeoogst. Muziek, dans en natuurlijk gerechten bereid met de kastanje zijn de belangrijkste ingrediënten voor dit festival.

Het programma*:

Dinsdag

Reizen naar Zuid-Duitsland/Oostenrijk voor een overnachting en heerlijk dineren.

Woensdag

Wij rijden via een korte stop in Triëst naar ons hotel op het eiland Krk. In de late namiddag arriveren we in ons hotel en worden we getrakteerd op een welkomstdrankje. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner en onze welverdiende nachtrust.

Donderdag

Vandaag doen we rustig aan en verkennen we in de ochtend de omgeving van ons hotel. Tegen de middag rijden we naar Opatija om deze mooie stad nader te leren kennen.

Vrijdag

Dagtocht naar Slovenië: Postojna. Onder het oppervlak van het Postojna Cave Park ligt een prachtige ondergrondse wereld vol met ongewone sculpturen en dieren. En niet ver van de grot, boven het oppervlak, bewonderen wij het kasteel van Predjama en de omliggende omgeving.

Zaterdag

Na het heerlijke ontbijt maken wij een tocht over ons ‘Gouden Eiland’ Krk, het grootste eiland in de Adriatische zee.

Zondag

Excursie naar Labin en Rabac. Labin wordt nooit genoemd zonder Rabac, en Rabac nooit zonder Labin. De twee stadjes die 5 kilometer van elkaar verwijderd liggen, vullen elkaar inderdaad goed aan. Het oude Labin ligt 300 meter hoog op een klif. Rabac daarentegen ligt aan een baai.

Maandag

Vandaag staat een bezoek aan Rijeka op ons excursieprogramma. Het stadje is de voornaamste havenstad van Kroatië en ligt aan de Adriatische Zee. De stad is niet zo toeristisch, zodat u hier nog echt van het Kroatische leven kunt genieten. Uiteraard treffen we ook hier weer diverse bijzondere bezienswaardigheden aan.

Dinsdag

Lovran in de ochtend en ’s middags tijd genoeg om in alle rust afscheid te nemen van ons hotel en de koffers weer in te pakken

Woensdag

Reizen en overnachten in Zuid-Duitsland/Oostenrijk

Donderdag

Reizen naar huis en nagenieten van de vele bijzondere en fantastische indrukken

* Wijzigingen mogelijk

Opstapplaats Opstappunt
Breukelen   Van der Valk/A2 zijde in Breukelen   
Eindhoven       P&R Meerhoven
Roermond Busstation 
Urmond-Stein Van der Valk

 

749

Boek "10 dagen Kroatië - Istrië"

Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.