10 dagen Istrië & de Adriatische Zee, Kroatië

maandag 25 September 2017 - woensdag 4 Oktober 2017

Istrië is de meest noordelijke streek van Kroatië. Met zijn rotskusten, beboste bergen, tropische begroeiing en eilanden in de Adriatische Zee vormt het de perfecte reisbestemming. Het gebied is van oudsher ook een mengelmoes van culturen. Vele volkeren, van Romeinen tot voormalige Joegoslaven, kwamen er langs. Samen zorgden ze voor stadjes zoals Pula, Poreč, Rovinj, Motovun, Moscenice en Opatija met verrassende monumenten uit alle tijden. 

Waarom is het fijn om juist met Hartpatiënten Nederland op vakantie naar Istrië te gaan? Alles mag, niets moet. Eenmaal ter plekke kunt u met de begeleiders van HartbrugReizen bepalen wat u gaat doen.

Voorzieningen in Istrië

Voor uw vakantie in Istrië reserveerde HartbrugReizen het viersterrenhotel Mimosa. Het is fraai gelegen aan de baai van de gezellige badplaats Rabaç. Hier geniet u elke dag van een uitgebreid ontbijt en een voortreffelijk 3-gangendiner. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens deze geheel verzorgde reis is medische begeleiding mee. Bent u geen hartpatiënt maar wilt u wel graag naar Istrië met HartbrugReizen? Alle donateurs van Hartpatiënten Nederland zijn welkom! 

Uw vakantie naar Istrië van dag tot dag

Dag 1 – van Nederland naar Zuid-Duitsland

De luxe touringcar van HartbrugReizen voert ons naar Zuid-Duitsland waar we dineren en overnachten.

Dag 2 -  van Zuid-Duitsland naar Rabaç

In de middag komt ons reisgezelschap aan in Hotel Mimosa in Rabaç aan de Adriatische Zee.  

Dag 3 – verkenning van Rovinj

Om u direct in een zonnige vakantiestemming te brengen, brengt HartbrugReizen u vandaag naar Rovinj. Gelegen op een schiereiland vormt dit oude stadje een schilderachtig plaatje boven zee. De barokke Sint-Eufemiakerk torent hoog boven de pastelkleurige huisjes, smalle steegjes en havens uit. Zijn klokkentoren werd gebouwd naar het voorbeeld van de toren van San Marco in Venetië. Ook het franciscaanse klooster verraadt Italiaanse invloeden. De befaamde 17e-eeuwse stadspoort Balbi leidt naar de gezellige Grisiastraat vol kunstenaars. Lonkt het water dan kunt u een boottocht maken (optioneel, kosten ca. € 12,- p.p.). 

Dag 4 – naar de Brijuni eilanden en Pula

In Fažana nemen we boot naar de vermaarde Brijuni eilanden.  De veertien eilanden vormen  sinds 1983 een Nationaal Park. Een treintje voert u naar de ruïnes van een Romeinse villa, het archeologisch museum en het safaripark. Schrik niet van de afdrukken van heuse dinosauruspoten! Weer aan vaste wal zal Pula, de grootste stad van Istrië, u zeker ook verrassen. Niet één maar meerdere Romeinse gebouwen liggen hier verspreid. Het 1e-eeuwse amfitheater is het beroemdst, maar de tempel van Augustus doen we ook aan. De kathedraal van Pula staat op de plek van een vroegere Jupitertempel. U heeft na de rondleiding tijd genoeg om nog vrij rond te dwalen. Richting de eeuwenoude stadspoorten, de Citadel of het Forumplein.

Dag 5 – boottocht naar het eiland Cres

Wilt u meer van de prachtige kustlijn van Istrië, de eilanden en misschien ook wat dolfijnen zien, dan is een boottocht naar het eiland Cres een aanrader (optioneel, kosten ca. € 30,- p.p.). Aan boord geniet het gezelschap van HartbrugReizen van een vers bereide, Bourgondische lunch met vis of vlees. Bij aankomst op Cres kunt u de gelijknamige plaats Cres geheel naar eigen wens verkennen. De haven ligt midden in het centrum en via de stadspoorten leiden smalle woon- en winkelstraatjes naar de open piazza (plein). Met een drankje op een terras is het fijn om de bedrijvigheid op het water gade te slaan. 

Dag 6 – naar Motovun en Poreč

Bij HartbrugReizen vinden we afwisseling fijn. Daarom is de eerste gang vanochtend landinwaarts, naar de middeleeuwse stad Motovun. De Venetiaanse muren op de 270 meter hoge heuvel bieden u een magnifiek zicht over de kust. Achter de stadspoorten liggen meerdere kleine ambachtsateliers verstopt. In deze ambiance vindt jaarlijks het internationale Motovun-Montona Film Festival plaats. 

Bij de volgende stop in de bekende vakantieplaats Poreč zijn we terug aan zee. De trekker hier is de 6e-eeuwse Byzantijnse Sint-Eufrasiusbasiliek. Met zijn schitterende mozaïeken in de apsis staat hij op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Romeinse Maraforplein met zijn tempels en de drie middeleeuwse verdedigingstorens van Poreč zijn fijne extra’s. 

Dag 7 – vrij

Vandaag kunt u vrij besteden in Rabaç. Langs de levendige haven zijn vele fijne plekjes voor een drankje of hapje met zicht op het strand en de beboste hellingen langs de baai. Probeert u eens de truffels, een wijntje of raki van de streek. Lekker een duik in het zwembad van het hotel nemen, kan natuurlijk ook. Langs de promenade is het relaxed wandelen of fietsen. 

Dag 8 – naar Moscenice en Opatija

Een mooie kustroute voert ons naar het middeleeuwse bergdorpje Moscenice. Zijn versterkte muurhuizen zijn typisch voor de vesting die het ooit was. Het schitterende uitzicht over de Rivièra van Opatija en het eiland Cres overtreft alles. We zakken af naar Opatija dat in het verleden vele voorname vakantiegasten trok. Voorbij de neoklassieke en barokke 19e-eeuwse villa’s en grand hotels is het chic flaneren op de kilometerslange promenade Lungomare vol tropische planten en bloemen.

Dag 9 – vertrek uit Rabaç

Het reisgezelschap van Hartpatiënten Nederland moet helaas het mooie Istrië vaarwel zeggen. We vertrekken richting Duitsland waar we opnieuw overnachten. 

Dag 10 – van Zuid-Duitsland naar Nederland

De bus van HartbrugReizen keert terug naar Nederland. 

Al zin om met HartbrugReizen naar Istrië te gaan?

Opstapplaats Opstappunt
Breukelen   Van der Valk/A2 zijde in Breukelen   
Eindhoven       P&R Meerhoven
Roermond Busstation 
Urmond-Stein Van der Valk

                                                                                                                               
           
                                                                   

790
Extra prijsinformatie: 
Toeslag 1-persoonskamer €150,00
Bijzonderheden: 
Hotel Mimosa
Rovinj
Pula
Tempel van Augustus
Cres
Opatija
Halfpension
Prijzen incl. excursies, excl. toegangs- en gidskosten
maandag 25 September 2017 - woensdag 4 Oktober 2017