10 dagen de Venetiaanse Rivièra: Bibione

879

Tijdens deze mooie reis zoeken wij het hart van de Venetiaanse Rivièra op. We verblijven in het in de regio Bibione gelegen luxe hotel Eden. Bibione is een populaire badplaats aan de Adriatische Zee, midden tussen de prachtige steden Venetië en Triëst.

Bibione is geen historisch dorp maar bevat desondanks wel een gezellige en gemoedelijke dorpskern. Tal van winkels, muzikanten en de stralende zon geven het dorp een typisch Italiaans gevoel. Bibione is erg geliefd bij Noord-Europese toeristen, vooral door de prachtige zandstranden. 

In hotel Eden staat ontspanning voorop. Het luxe hotel ligt op korte afstand van de zee en van het centrum van Bibione. Het beschikt over een prachtig zwembad, een ruime tuin, een fitnessruimte en twee tennisbanen. Kortom: een prima verblijf aan de Adriatische kust waar u kunt genieten van een heerlijke vakantie.

Kuuroord

In Bibione treft u in een perfecte omgeving van een gouden zandstrand, de oneindige zee en een geurend dennenbos een prachtig kuuroord aan. Dit biedt veel heerlijke faciliteiten, zoals grote thermale baden (binnen en buiten), een nieuw wellnesscentrum met sauna, Turks stoombad, kruidenbaden, solarium en de nieuwe spa Bibione Thermae. Bij de receptie van het hotel kunt u desgewenst behandelingen in het kuuroord met korting reserveren. 

Ook Bibione zelf is meer dan de moeite waard. Tijdens deze reis heeft u voldoende vrije tijd om volop van deze stad met zijn typische, prachtige jachthaven te genieten. Bibione heeft strategisch gezien een fantastische ligging. Hiervandaan proeven wij het rijke Romeinse verleden. 

We gaan op ontdekkingstocht door prachtig bewaarde steden. Dat alles zorgt voor een zeer afwisselende vakantie met als hoogtepunt een dagtocht naar Venetië. Nergens vindt u een stad met zoveel paleizen, smalle grachtjes, bruggen, deinende gondels, rijkelijk versierde kerken en levendige pleinen. Hier raakt u nooit uitgekeken.

Wat staat er op ons excursieprogramma?*

Padua

Deze universiteitsstad, die tot één van de belangrijkste kunststeden van Italië behoort,  is meer dan de moeite waard. Het historische centrum is werkelijk adembenemend en biedt monumentale pleinen, een wirwar van steegjes met arcades, prachtige historische villa’s en de schitterende basiliek van Sint Antonius.

Venetië

Eén van de hoogtepunten van deze reis is lagunestad Venetië. Venetië wordt gevormd door een groep van 117 eilanden, die met ruim 400 bruggen en zo’n 160 kronkelende kanalen met elkaar in verbinding staan. Auto’s zijn in Venetië niet toegestaan en er is maar één autoweg die je naar de stad leidt. 

Venetië is een bijzondere, fascinerende bestemming waar een hoop te zien valt, zoals de kanalen, gondels en mooie palazzi langs het Canal Grande: de grote rivier die door Venetië slingert. Tijdens onze dagtocht staan vele bezienswaardigheden op het programma. De San Marco kathedraal ziet u vanaf het adembenemende gelijknamige plein. De Rialtobrug, die al eeuwenlang het Canal Grande overspant, krijgt zeker aandacht. Ook ziet u het Dogenpaleis en de brug der zuchten. 

Portogruaro

Portogruaro is een kleine, artistieke stad. In het historische centrum, met haar arcades en kleine bruggen, proeft u de oude sferen van de middeleeuwen.

Udine

Udine ligt in het midden van de regio Friuli Venezia Giulia en wordt beschouwd als de historische hoofdstad van Friuli. Hier genieten wij van de vele prachtige monumenten en Middeleeuwse gebouwen. In Udine heeft u genoeg vrije tijd om het typische plein Piazza Libertà (Venetiaanse stijl) en het Aartsbisschoppelijk Paleis met prachtige fresco's van Tiepolo te bekijken. Ook ziet u het nieuwe theater Teatro Giovanni da Udine, een modern monument.

Triëst

Deze mooie Italiaanse havenstad ontbreekt zeker niet aan ons programma. Triëst wordt met zijn prachtige klif en uitzicht op de Adriatische zee het centrum van de geschiedenis en de cultuur van deze regio genoemd. Hier kunt u de Romeinse ruïnes op de Colle San Giusto zien en desgewenst de kathedraal en het kasteel bezoeken. 

Het prachtige plein, Piazza Unità d’Italia, domineert het centrum van Triest. Hier treft u talloze prachtige gebouwen en gezellige terrasjes aan. Geniet behalve van het prachtige uitzicht over deze stad ook zeker van een heerlijke kop koffie tijdens uw verblijf in een van de beroemdste koffiesteden ter wereld! 

Opstapplaats Opstappunt
Breukelen   Van der Valk/A2 zijde in Breukelen   
Eindhoven       P&R Meerhoven
Roermond Busstation 
Urmond-Stein Van der Valk

                                                                                              

879

Boek "10 dagen de Venetiaanse Rivièra: Bibione"

Voor u op reis gaat is het belangrijk de naam uw contactpersoon op te geven welke wij in alle tijden kunnen bereiken.
Voor u op reis gaat is het belangrijk een telefoonnummer van een contactpersoon te registreren welke wij in alle tijden kunnen bereiken
Indien u over een kortingscode beschikt, kunt u die hier invullen.