10 dagen ‘Voorjaar aan de Côte d’Azur' 

zaterdag 17 Februari 2018 - maandag 26 Februari 2018

De Côte d’Azur heeft van oudsher een magnetische aantrekkingskracht. De Romeinen bouwden er prachtige villa’s, tegenwoordig strijken er beroemdheden uit de hele wereld neer. De deelnemers van HartbrugReizen voelen zich er elk jaar net zo thuis. De Côte d’Azur kent dan ook bijzonder gevarieerde attracties. Van de kosmopolitische stad Cannes tot het woeste bergmassief van de Gorges du Verdon. Zéér aantrekkelijk zijn ook de voorjaarsfeesten: het carnaval van Nice, het citroenfeest van Menton en het Mimosa-festival in Mandelieu. Gaat u met HartbrugReizen de lente aan de Côte d’Azur beleven? Een uitstapje naar Monaco en een tocht ‘Côte d’Azur bij nacht’ zijn heerlijke bonussen!

Waarom het fijn is om juist met HartbrugReizen op vakantie naar Frankrijk te gaan? Alles mag, niets moet. Eenmaal ter plekke kunt u met de reisbegeleiders van HartbrugReizen bepalen wat u gaat doen. Een dagje hotel bijvoorbeeld in plaats van een excursie.

Voorzieningen onderweg

Op de heen- en terugreis overnachten we in Midden-Frankrijk. De uitvalsbasis voor onze ontdekkingstochten rond de Côte d’Azur is het Van der Valk Hotel Saint-Aygulf aan de Middellandse Zee, tussen Cannes en Saint-Tropez. In dit knusse hotel onder Nederlandse leiding geniet u elke dag van een uitgebreid ontbijt en een voortreffelijk driegangendiner. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens deze geheel verzorgde reis is medische begeleiding mee. Bent u geen hartpatiënt maar wilt u wel graag op vakantie met HartbrugReizen? Alle donateurs van Hartpatiënten Nederland zijn welkom!

Reisprogramma Côte d’Azur in vogelvlucht

Tussen Romeinen en gloeiend glas

Aan de Côte d’Azur gaat u met de luxe touringcar van HartbrugReizen allereerst de omgeving verkennen. Zoals Fréjus, een voormalige Romeinse badplaats met resten van een amfitheater, een aquaduct en wallen. Heef u een neus voor lekkere luchtjes dan is het bezoek aan een parfumfabriek in Grasse beslist voor u. Een gids vertelt alles over de productie van de geurtjes. In de glasblazerij in het dorpje Biot treft u goochelaars met gloeiend glas aan het werk.
Een geliefde stop is ook de badplaats Sainte-Maxime. Wilt u hier net iets meer zien dan de boulevard Simon Lorrière? Een monument bij de haven herdenkt dat Sainte-Maxime een landingspunt was bij de bevrijding van Zuid-Frankrijk in 1944.

Carnaval van Nice

Natuurlijk verdient ook Nice,  de hoofdstad van de Franse Rivièra, onze aandacht. Tegen het einde van de winter barst hier het vermaarde carnaval los. U kunt volop vrolijke plaatjes schieten van de carnavalswagens en het bloemencorso. De deelnemers, dansers en muzikanten, komen uit de hele wereld.
Het nabije schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat fascineert eveneens. Het barst er van de miljonairsvilla’s. Twee ervan zijn toegankelijk voor nieuwsgierigen. Zo bezoekt u Villa Kerylos van de Franse archeoloog Theodore Reinach.  Geïnspireerd op een Griekse klassieke villa kijkt het van drie zijden uit op zee. De roze Ephrussi Rothschild Villa van de excentrieke barones Béatrice is eerder een Venetiaanse palazzo. Uiterst curieus is de speciale kamer voor de twee huisapen. Tuinliefhebbers zullen zich vergapen aan de verschillende tuinen, van Spaans tot Japans.

Van citroenfeest tot Monaco

Nu we toch in de buurt zijn, doen we ook Monaco aan. Op de heenreis gaan we in Menton alvast wat lente vieren. Menton ligt in een belangrijke citroenregio. De bewoners vieren er sinds 1933 het citroenfeest (La Fête du Citron). Praalwagens met citrusvruchten en mediterrane bloemen rijden dan over de Promenade du Soleil onder begeleiding van de fanfare, vuurspuwers, steltlopers en andere acrobaten. De Biovès-tuinen staan vol met tijdelijke citruskunstwerken in geel-oranje tinten. Natuurlijk kunt u tal van regionale gerechten en drankjes proeven waarin citroen een belangrijk ingrediënt is. Na dit geurige festijn is het heerlijk op adem komen in het Fontvieille Park in het groene prinsdom Monaco. Bijzonder is vooral de Roseraie (rozentuin) die prins Reinier III ter nagedachtenis van zijn overleden vrouw Grace Kelly liet aanleggen. Let op het beeld dat de Nederlandse beeldhouwer Kees Verkade van haar maakte. Hier en daar kruipen nog wilde schildpadden. De nabije helikopterhaven met zijn af en aan vliegende helikopters oogt spectaculair sneller. Heeft u zelf zin in een helikoptervlucht? De reisbegeleiders van Hartpatiënten Nederland regelen het zo voor u.

Grand Canyon van Europa

Met HartbrugReizen lokt ook het avontuur in de binnenlanden! Zo gaat u de Gorges du Verdon ontdekken. Uitgesneden door de rivier Verdon, reiken de rotswanden wel tot 700 meter hoogte. Vanaf diverse uitzichtpunten boven de kloof ziet u regelmatig vale gieren vliegen.
In Zuid-Frankrijk moeten we natuurlijk aan de zwier op een Route du Vin (wijnroute)! De achterlanden van de Côte d’Azur staan vol wijnkastelen. Midden tussen hun gaarden gaan we een lekkere Côte du Provencewijn proeven.

Ode aan mimosa

We doen ook nog het Mimosafeest (La Fête du Mimosa) in Mandelieu met u aan. De oorspronkelijk Australische mimosa gaf de lokale economie een enorme impuls. Het gele bloempje tiert er welig in mimosakwekerijen, maar ook erbuiten. Een jaarlijks dankfeestje voor de mimosa vinden de locals daarom op zijn plaats. Compleet met een bloemrijke gondelvaart op de Siagne-rivier, optochten met muziek en een mimosakoningin.
Bij Hartpatiënten Nederland houden we ook van het mondaine Cannes, niet ver van Mandelieu. Cannes is vooral beroemd om zijn filmfestival, maar er is meer interessants te zien. Zoals Cannes' 19e-eeuwse villa's en de Russisch-Orthodoxe kerk in Le Suquet, de oude stad. Op de zeepromenade De la Croisette met palmbomen, restaurants, cafés en boetiekjes is het fijn flaneren.

* Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Al zin om met HartbrugReizen naar de Côte d’Azur te gaan?

Opstapplaats Opstappunt
Breukelen   Van der Valk/A2 zijde in Breukelen   
Eindhoven       P&R Meerhoven
Roermond Busstation 
Urmond-Stein Van der Valk

                                                                                              

849
Extra prijsinformatie: 
Geen toeslag alleenreizenden!
Bijzonderheden: 
Prijzen incl. excursies, excl. toegangs- en gidskosten
Halfpension
zaterdag 17 Februari 2018 - maandag 26 Februari 2018