top of page
La Bella Italia, dat mooie, mooie Italië. Woorden schieten tekort om de schoonheid te beschrijven van een van de meest populaire vakantiebestemmingen in dat prachtige land: Toscane. Ga met ons mee naar dit prachtige stukje Italië met zijn prachtige natuur, imposante geschiedenis en magnifieke bezienswaardigheden. We verblijven in Montecatini Terme en gaan naar Pisa, Lucca, Vinci en Florence. Wat kan een mens zich nog meer wensen.

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

In Europa zijn er maar weinig streken die zo’n rijke culturele geschiedenis kennen als Toscane. Toscane is een van de oudste bewoonde gebieden in Italië, want de vruchtbare grond en de rivieren die de glooiende heuvels doorsnijden waren ideaal voor de eerste boeren. De Etrusken kwamen er als eerste, later volgden de Romeinen. Beide antieke beschavingen mengden zich hier, en dat is goed te merken.


In de Romeinse tijd werden steden als Florence gesticht, en je vindt op veel plaatsen het oude, Romeinse stratenpatroon nog terug. Je waant je terug in een tijd, bijna 2500 jaar geleden. Hoogtepunt van de Toscaanse geschiedenis is echter de Renaissance. In korte tijd wisten Toscaanse kunstenaars en schrijvers een stempel te drukken op de nieuwe tijd. Denk aan schrijvers als Machhiavelli, Boccacio, Dante en Petrarca, ze komen uit Toscane! Ook de kunst vierde hier hoogtij.


Je vindt dus heel veel prachtige kunst- en bouwwerken in deze adembenemend mooie streek. We gaan er naartoe, we vertrekken op vrijdag 4 juni 2021 naar ons overnachtingshotel halverwege de rit. We beginnen onze reis tijdens een eerste stop met een lekker stuk Limburgse vlaai, en een kopje koffie. Dan hebben we alvast de tijd voor een eerste kennismaking met elkaar. Want zoals op zoveel reizen zullen we ons ook hier op nieuwe vriendschappen mogen verheugen.


Op dag 2 komen we aan in ons 4-sterrenhotel Puccini in Montecatini Terme. We mogen ons daar verheugen op een heerlijk diner. We nemen het ervan, ook de volgende dag hebben we alle tijd om ons in Montecatini Terme te oriënteren. De stad is een van de oudste thermaalbadplaatsen van heel Europa. Vooral voor lever en spijsverteringsorganen heeft het water van de bronnen een heilzame werking. De Tettuccio is de bekendste van de in totaal negen kuurinrichtingen. Een andere kuurplaats, de Terme Leopoldine, ligt in een gebouw dat lijkt op een klassieke tempel. Voor het overige bestaat de stad uit twee delen. Via een kabelbaan kun je vanuit Montecatini Terme naar het hoger gelegen Montecatini Alto gaan, het oudste deel van de stad, rondom een oud kasteel gebouwd.


Op maandag 7 juni rijden we met onze luxe touringcar naar Lucca, een van de rijkste steden van Noord-Italië. Lucca komt van ‘luk’, en dat betekende moeras in de tijd dat hier nog Etrusken woonde, ver voor de Romeinse tijd. De geheel ommuurde stad heeft enkele prachtige Romeinse en middeleeuwse pleinen. Verder staat de stad bekend om zijn Basiliek van San Frediano (in het Nederlands: de kerk van de heilige Fred), de Duomo di San Martino en San Michele in Foro. In Lucca nemen we het ons ervan, we gaan namelijk lunchen in een typisch Toscaans landelijk gelegen restaurant (Montecarlo) met wijnproeverij. Hier kunnen we genieten van een typisch Toscaans menu! 

Op dinsdag gaat wie dat wil naar Florence, maar iedereen mag deze dag uiteraard ook zelf invullen. Als je maar op tijd bent voor het avondeten in Hotel Puccini. Florence is een stad met een geschiedenis die teruggaat naar 59 voor Christus, gesticht door Julius Caesar voor afgezwaaide Romeinse soldaten. Het rechthoekige stratenplan verwijst nog altijd naar het van oorsprong Romeinse militaire kamp. In de middeleeuwen waren de Medici er de baas, maar Florence staat vooral bekend als dé renaissancestad bij uitstek met zijn prachtige kunstwerken en gebouwen.

Woensdag brengt ons naar Pisa met zijn scheve toren, en we maken een uitstapje naar de zee aan de kust van Versilia.


Op donderdag gaan we naar het Museum ‘Leonardo da Vinci’ in Vinci, waar ook anders. Ook hier leidt een kundig gids ons rond.

Florence staat ook vrijdag op het programma. Wie dat wil kan er twee uur lang worden rondgeleid, en vervolgens kan ieder voor zich (of samen met anderen) er zijn of haar vrije tijd doorbrengen.


Zaterdag keren we na een verkwikkende nachtrust en een heerlijk ontbijt terug naar ons overnachtingshotel, om weer een dag later koers te zetten naar ons eigen vertrouwde Nederland. Een reis die zeker veel nieuwe vriendschappen op zal leveren en een scala aan prachtige herinneringen. Op de terugreis heb je gelegenheid zat om ervaringen en herinneringen uit te wisselen met medepassagiers, en foto’s natuurlijk!

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

10 DAGEN ITALIË - Reeds uitgevoerd

REISCODE

ITTC210604

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

EEN SCHITTERENDE REIS NAAR LA BELLA ITALIA

REISINFORMATIE

10 Dagen Italië


Extra prijsinformatie

  • Toeslag 1-persoonskamer €149,-


Bijzonderheden

  • Montecatini Terme

  • Lucca

  • Florence

  • Pisa

  • Halfpension

  • Wijzigingen voorbehouden

  • Prijzen incl. excursies, excl. toeristenbelasting, toegangs- en gidskosten


Vertrek: vrijdag 4 juni 2021 
Terugreis: zondag 13 juni 2021


Opstapplaatsen

Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond,Urmond*


Weert en Veldhoven: Gratis en veilig parkeren.


* Onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.


Wijzigingen voorbehouden.


Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page