top of page
Een primeur voor HartbrugReizen: we gaan eens niet met de bus, maar per vliegtuig naar een prachtige vakantiebestemming. Dit is een reis voor fijnproevers en mensen die het heerlijk vinden om te duiken in de klassieke geschiedenis van Griekenland. Want Griekenland uit de eeuwen voor Christus vormde en vormt de basis en oorsprong van onze huidige westerse democratie! In Athene ontstond de allereerste democratie ooit ter wereld.

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

Op onze eerste reisdag vliegen we vanuit Schiphol (Amsterdam) naar Thessaloniki. We kiezen het vier sterren Santa Beach Hotel  in Thessaloniki als uitvalsbasis voor onze verdere avonturen. Wil je meer weten over ons hotel, kijk dan op de website.

Na het verkwikkende ontbijt gaan we op onze tweede vakantiedag naar de regio Kilkis. We gaan er genieten, in de vrije natuur, van de heerlijke Griekse koffie in een Kafenion. Zo’n kafenion is een typisch Grieks dorpscaféetje. Het kopje koffie smaakt naar meer, en dus zetten we onze reis voort richting Goumenisa, een wijnregio met een typische eigen wijn, de Xinomavro. Alle reden om daar een wijnkelder in te duiken om eens glaasje (of meer) te proeven en ons rond te laten leiden. Verder gaat de reis naar Vathi, een dorp waar we de heer Theofilos ontmoeten. Die laat ons in zijn kleine boerderij zien hoe men kaas produceert in Griekenland. Na een kleine maar gezellige picknick volgt de terugreis naar Thessaloniki, waar we dineren in ons eigen hotel.

We zijn dan al de derde dag in Griekenland, alle reden dus om Thessaloniki zelf eens te gaan bekijken. Dat doen we middels een rondrit door de stad. We  bezoeken de Witte Toren en de bekende promenade van Tessaloniki, het magnifieke Byzantijnse museum en natuurlijk de burcht die een uitzicht biedt over de stad. Nadat we Thessaloniki van bovenaf hebben bekeken, duiken we de stad zelf weer in, gaan naar de markt, en wie wil kan worden rondgeleid door het oude centrum. Voldaan en vol indrukken genieten we tenslotte van het avondeten in ons hotel.

De vierde dag brengt ons om te beginnen naar Pella, waar we rondgeleid worden langs de opgravingen aldaar, om vervolgens door te reizen naar Vergina. Dertig jaar geleden vonden archeologen daar de inmiddels beroemde koningsgraven. Een van die graven is het graf van koning Phillipus, en dat is de vader van Alexander de Grote. Het feit dat zijn graf daar is gevonden wijst er waarschijnlijk op dat Vergina ligt op de plek waar in de vierde eeuw voor Christus het vroegere Aiges lag, de hoofdstad van toenmalig Macedonië. Genoeg te zien dus, maar de inwendige mens wordt ook verwend. In deze prachtige omgeving gaan we genieten van een barbecue, waar ieder zelf kan bepalen wat hij of zij op de grill legt en welke sausjes daarbij genomen worden. Houd nog wat plaats vrij voor het afsluitende avondeten in ons hotel!

Het is intussen dag vijf van deze prachtige vakantie, tijd om naar de Meteora Klooster te gaan. Opgebouwd uit en op de hoge rotsen van zandsteen. Het lijkt wel of dit 14de eeuwse klooster zweeft tussen hemel en aarde. We krijgen een rondleiding waarbij we worden bijgepraat over de betekenis van de byzantijns orthodoxe monniken voor Griekenland en Oost-Europa. We genieten  vervolgens van ons diner in de beroemde tavernen van Kalambaka.

De zesde dag brengt ons naar de opgravingen in Dion, waar de Macedonische koning Archelaos I (413-399 voor Christus) voor het eerst Olympische Spelen organiseerde. Om deze Archelaos te eren werd een majestueuze tempel van de Griekse oppergod Zeus gebouwd. Tijdens de al eerder genoemde Phillips II, vader van Alexander de Grote, kwamen er stadsmuren en een verhard netwerk van straten. Zeer indrukwekkend is de badplaats met een ingewikkeld systeem voor watertoevoer. We sluiten de dag af in het dorp Agios Panteleimonas, waar je zelf je vrije tijd kunt invullen.

Dag zeven voert ons naar Kavala, waar we Lydia bezoeken, de plek waar volgens de bijbel de apostel Paulus de eerste vrouw in Europa tot christen zou hebben gedoopt. En we gaan naar Philippi, de eerste gemeente van christenen van Paulus, waar we de Romeinse agora (markt) zien, het theater en de basilieken. Wie wil kan ’s middags bij de haven genieten van een middagmaal, uiteraard wel op eigen kosten. Anders is er nog altijd een heerlijk avondmaal in ons hotel.

Op onze achtste dag stappen we het vliegtuig in dat ons naar Nederland brengt.

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

8 DAGEN GRIEKENLAND - Reeds uitgevoerd

REISCODE

GRTH210315

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

GENIETEN OP WONDERMOOI THESSALONIKI

REISINFORMATIE

Deze vakantie bestaat uit zeven hotelovernachtingen, zeven ontbijten, zeven keer een avondmaaltijd en alle belastingen in verband met vliegen. De reisleiding is Nederlands, maar is het Grieks machtig. Entrees en gidskosten zijn exclusief.


Extra prijsinformatie

  • Toeslag 1-persoonskamer €99,-


Bijzonderheden

  • Thessaloniki

  • Pella

  • Kavala

  • Philippi

  • Halfpension

  • Toeristenbelasting excl, ter plaatse te voldoen

  • Wijzigingen voorbehouden

  • Prijzen incl. excursies, excl. toegangs- en gidskosten


Vliegen vanaf Schiphol


Wijzigingen voorbehouden. 


Definitieve tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page