Polen is rijk aan historische en natuurlijke monumenten, maar nog relatief onbekend als reisbestemming. De architectuur van de havenstad Gdansk doet vanwege zijn vroegere handelsbetrekkingen met de Lage Landen nog even aan thuis denken, maar tussen de tweeduizend meren van het groene Mazurië bent u er volledig uit. Net als in Gdansk neemt u in Warschau en Krakau de Koninklijke Routes door de kleurige binnensteden. Veel ervan is UNESCO Werelderfgoed. Een indruk van de enorme Mariadevotie van de Polen geeft het pelgrimsoord in Czestochowa: het Jasna Góra-klooster. Een inktzwart contrast vormen de Wolvenschans, het hoofdkwartier van Hitler, en de concentratiekampen van Auschwitz.
1/6

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

Voor uw vakantie in Polen reserveerde HartbrugReizen een aantal middenklasse hotels waar wij elke dag van een uitgebreid ontbijt en een voortreffelijk 3-gangendiner genieten. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens deze reis is er medische begeleiding aanwezig.


Programma:

Vrijdag

Vanaf Nederland gaan we richting Duitsland. Via de autowegen rijden we naar de omgeving van Duits/Poolse grens voor de overnachting.  

 

Zaterdag

Na het ontbijt rijden we via tolwegen naar het vroegere Breslau voor een bezoek aan de binnenstad. Een plaatselijke Nederlandstalige gids vertelt er alles over. Wroclaw heeft een van de mooiste marktpleinen van Europa. Het was niet voor niets in 2016 cultuurhoofdstad van Europa.  Heel leuk zijn hier de kaboutertjes, een overblijfsel van het protest tegen het communisme. Probeer ze maar te vinden. ‘s Middags verder naar ons hotel in Krakow. 

 

Zondag

Vandaag gaan we naar de beroemde zoutmijnen van Wielicka. Een oud-mijnwerker gaat met ons naar beneden en laat ons veel van de prachtige mijnen zien. En hij vertelt erover. Er is zelfs een compleet in zout uitgehouwen kerk. De rest van de dag maken we kennis met Krakow onder leiding van een plaatselijke Nederlandstalige gids.


Maandag

In de ochtend brengen we een bezoek aan het voormalige concentratiekamp van Auschwitz. Dit kamp behoort tot de zwarte geschiedenis van de tweede wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Meer dan 1.300.000 mensen van 28 verschillende nationaliteiten, waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen.

In de middag bezoeken we Wadowice, de geboorteplaats van de vroegere Poolse Paus. In een van de vele restaurantjes drinken we koffie en eten er een kremowka bij. Het is de lekkernij waarom Wadowice bekend is. De Poolse Paus was er ook gek op.


Dinsdag

Via een prachtige route rijden we naar Zakopane, gelegen op 900 meter hoogte in een klein dal aan de voet van het tatragebergte. In dit prachtige natuurgebied reikt de hoogste top tot 2600 m (de Ryse, het hoogste punt van Polen). Dit prachtige bergdorp is een van de grootste attracties van Polen. Het is niet voor niets de plaats waar Prinses Juliana en prins Bernhard tijdens hun huwelijksreis verbleven. U wandelt natuurlijk over de bekende Krupowki of U gaat met de kabelbaan de Gubalowka op. Mogelijkheden genoeg. Na lunchtijd rijden we naar het Pieninski Nationaal Park. Hier slingert de rivier Dunajec zich door een smalle kloof. Wij doorkruisen deze rivier met houtvlotten en genieten van de prachtige natuur. Deze onvergetelijke tocht duurt ca 2 uur. Daarna terug naar ons hotel.

 

Woensdag

’s Morgens rijden we naar Czestochowa, de bekendste bedevaartsplaats van Polen. Op de berg Jasna Gora bezoeken we de beroemde zwarte Madonna. We worden hier rondgeleid door onze eigen Zuster Agnes, die vroegen in Uden in een klooster heeft gewerkt en vloeiend Nederlands spreekt.

In de middag bezoeken we Zelazowa Wola, het geboortehuis van de bekende componist Chopin. We krijgen hier een rondleiding met een elektronische gids. Daarna naar ons hotel in de stad voor diner en overnachting 

 

Donderdag

Vandaag verblijven we de hele dag in Warschau. Een plaatselijke gids begeleidt ons tijdens een mooie stadstour. We rijden langs alle belangrijke gebouwen zoals het cultuurpaleis, de sejm, het koninklijk paleis en we rijden door het vroegere getto. We bezoeken natuurlijk het oude stadscentrum, waar u vrije tijd heeft om een heerlijk terrasje te nemen of te winkelen.


Vrijdag

Via het prachtige Torun, waar we een stadswandeling maken olv een plaatselijke gids, rijden we naar Zdrojewo. Torun staat op de lijst van Unesco als een van de meest waardevolle steden van Europa en is tevens de geboorteplaats van Copernicus. ’s Middags rijden we naar ons hotel in Warschau voor diner en overnachting.


Zaterdag

We gaan de hele dag naar het centrum van Gdansk en Oliwa. In Oliwa bezoeken we de kathedraal met het grootste orgel van Polen. We krijgen er een concert van ca 20 minuten. Daarna gaan we naar het centrum van Gdansk. We wandelen door de prachtige historische binnenstad, vol met oud-Vlaamse en Hollandse architectuur. U ziet de vele prachtige gevels en u waant zich in het vroegere Antwerpen. Er is voldoende vrije tijd om zelf te winkelen of een heerlijk terrasje te pakken. Als afsluiting gaan we naar de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa bekend is geworden als stakingsleider. Een historische plek. 


Zondag

Het Mazurengebied. Via Grudziadz rijden we naar Ilawa, wat aan het langste meer van de Mazuren ligt. In de middag rijden we richting Maldyte en maken we een unieke boottocht van ca 2 ½ uur over het Ostroda-Elblag kanaal door nog ongerepte natuur. Daarna gaan we naar Malbork voor een bezoek aan de grootste kruisridderburcht van Europa.


Maandag

Na het ontbijt vertrekken we naar Gniezno, geboorteplaats van Polen en tevens de eerste hoofdstad van Polen. We bezoeken de kathedraal en het prachtige marktplein.  Daarna vervolgen we onze weg naar Swiebodzin voor een groepsfoto bij het grootste Jezusbeeld van Europa. Aansluitend rijden we naar ons hotel.


Dinsdag

De tijd is omgevolgen en inmiddels is het de laatste dag van deze onvergetelijke reis. Via Magdeburg rijden we terug naar Nederland. U zult nog lang nagenieten van deze prachtige reis.


N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

12 DAGEN POLEN - Reeds uitgevoerd

REISCODE

PORR210618

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

PRACHTIGE RONDREIS POLEN

REISINFORMATIE

12 Dagen Polen


Extra prijsinformatie

  • Toeslag 1-persoonskamer €179,-


Bijzonderheden

  • Breslau

  • Wroclaw

  • Krakow

  • Pieninski Nationaal Park

  • Halfpension

  • Wijzigingen voorbehouden

  • Prijzen incl. excursies, excl. toeristenbelasting, toegangs- en gidskosten


Vertrek: vrijdag 18 juni 2021 
Terugreis: dinsdag 29 juni 2021


Opstapplaatsen

Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond, Venlo*


Weert en Veldhoven: Gratis en weilig parkeren.


* Onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.


Wijzigingen voorbehouden.


Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

PERMANENTE REISCOACH AANWEZIG