top of page
Nog nooit in Karinthië geweest? Dan nemen wij u graag mee naar deze parel van Oostenrijk! De Oostenrijkse deelstaat Karinthië ligt in het zuiden van het bergachtige land, aan de Sloveense en Italiaanse grens.

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

We bezoeken er verschillende steden en dorpen, zoals Weisensee, Lienz, Klagenfurt, de Millstätter See, en we bereiken grote hoogten en zien o.a. de top van de Grossglockner. Ook een bezoek aan de imposante Krimml watervallen staat op ons programma. Gaat u met ons mee?


Ons hotel ligt in het zuiden van Karinthië in de buurt van Greifenburg (klik hier om de video te bekijken). Het dorpje telt zo’n 1900 inwoners. Een plek om helemaal tot rust te komen!


Zoals gebruikelijk kunt u instappen op verschillende plaatsen in Nederland van waaruit onze luxueuze touringcar ons naar het prachtige Karinthië brengt. Onderweg stoppen we om een heerlijk stuk verse Limburgse vlaai te proeven. Is deze lekkernij eenmaal verorberd, dan vervolgen we onze reis via de snelweg naar Zuid-Duitsland om onderweg nog diverse stops aan te doen. Eentje voor de lunch en nog een voor thee in de middag. In de vroege avond arriveren wij bij ons overnachtingshotel. 


Na een verkwikkende nachtrust gaan we weer op weg. Onderweg geniet u van een prachtig uitzicht over Beieren. We rijden naar de roemrijke vestingstad Kufstein in Tirol, waar we de lunch gebruiken en u een heerlijke wandeling kunt maken langs de fameuze Kufsteiner Vesting, ooit gebouwd om Tirol te beschermen tegen Beieren en Napoleon. In een van de torens staat een groot pijporgel dat dagelijks om twaalf uur een concert geeft. Magnifiek! Na deze indrukwekkende ervaring rijden we verder naar ons hotel in de buurt van Greifenburg, waar we rond drie uur ‘s middags aankomen. Het stevige fundament van een grootse vakantie is daarmee gelegd!


Greifenburg is een mooie plaats, die u op uw gemak kunt verkennen tijdens onze derde vakantiedag.  ‘s Ochtends hebben we namelijk vrij zodat iedereen die dat wil, de tijd heeft om het stadje te verkennen. In de middag zetten we koers naar Weisensee, een plaats bekend om zijn alternatieve elfstedentocht. Hier kunt u lekker wandelen, want deze plek staat bekend om zijn heerlijke wandelwegen door een ongerepte natuur. U kunt er ook op een terrasje genieten van het waarlijk wonderschone uitzicht. In de namiddag zijn we weer terug bij ons hotel.


Op dag vier maken we een mooie en interessante bustour. We gaan richting het grootste meer van Karinthië: Wörthersee. In Winklern stoppen we voor een koffiepauze. Hierna rijden we door naar Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië met zijn 16e-eeuwse Dom en het Landhaus, waar het Karinthische parlement samen komt. Hier heeft u genoeg tijd om lekker rond te struinen de lunch te nuttigen. Later in de middag vertrekken we weer richting ons hotel.


Ook op de vijfde dag van onze vakantie gaan we ’s ochtends op pad, want we gaan een rondrit maken door Karinthië. Op onze route liggen pareltjes als Flattach en Mühldorf. Met als hoogtepunt de lunch in het idyllische stadje Lienz met zijn 13e-eeuwse kasteel Bruck en zijn erg mooie Romaanse parochiekerk uit de 16e eeuw. Na het bezoek aan Lienz, rijden we binnendoor terug naar het hotel.


Om al die indrukken te verwerken van onze avonturen in Karinthië hebben we tussendoor ook een dagje vrij ingelast! Wie wil kan lekker de omgeving verkennen of misschien een terrasje pakken. Voor mensen die dat leuk vinden organiseren wij in overleg een ander leuk uitstapje. 


Weer volledig uitgerust kunnen we de zevende dag genieten van een mooie dagtocht via Nockberge. Een tocht binnendoor die ons naar Mauterndorf brengt, waar we tijd hebben ingeruimd voor een kopje koffie. Dan rijden we via de Gurktaler Alpen binnendoor naar de Millstätter See, met zijn lengte van twaalf kilometer en breedte van anderhalve kilometer, het op een na grootste meer van Karinthië. We kijken rond in het 3500 zielen tellende dorpje Millstatt gelegen aan de oevers van dit schitterende meer. Hier heeft u de tijd om te genieten van een lunch. Een wandeling langs het meer lonkt en behoort zeker tot de mogelijkheden. Na deze reis vol indrukken gaan we terug naar onze uitvalsbasis in ons vertrouwde Greifenburg.


Bent u al eens op de Großglockner geweest? We zijn inmiddels al meer dan een week onderweg en gaan richting de majestueuze Großglockner. We vertrekken rond een uur of tien en nemen de tijd om de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner met zijn 3798 meter boven zeespiegel oprijzende top, te zien. Deze indrukwekkende berg wordt omringd door (iets) lagere bergtoppen, zoals de Sonnenwelleck, de Johannisberg en de Hohe Dock. Een hele belevenis!


De negende dag gaan we vroeg uit de veren om richting de Krimml watervallen te koersen. Een bezoek aan de watervallen bij het ruim achthonderd inwoners tellende dorpje Krimml is zeer aan te bevelen voor zo’n wonderschone belevenis! Hier kunt u ook de lunch gebruiken (niet inbegrepen), voorafgaand aan onze reis naar ons overnachtingshotel.


Daarmee zijn we gekomen aan de laatste dag van onze verkwikkende reis, waaraan u hopelijk vele leuke herinneringen overhoudt. Een reis die nieuwe vriendschappen brengt! Onderweg kunt u nog eens ervaringen en wellicht foto’s uitwisselen. We nemen de tijd voor een koffiestop, lunchstop en theestop om uiteindelijk terug te keren in eigen land. 

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

10 DAGEN KARINTHIË

REISCODE

OSKA230317

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

KARINTHIË DE PAREL VAN OOSTENRIJK

REISINFORMATIE

10 dagen Karinthië


REEDS UITGEVOERD


Extra prijsinformatie

 • Toeslag alleenreizenden €189,-


Bijzonderheden

 • Dansavond en kegelavond

 • Frühstückbuffet

 • Avondeten 3-gangenmenu

 • Halfpension in luxe hotel

 • Toeristenbelasting excl., ter plaatse te voldoen

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. entreegelden en gidskosten

 • Inclusief busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p.


Vertrek: vrijdag 17 maart 2023 
Terugreis: zondag 26 maart 2023Opstapplaatsen

Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*

Weert en Veldhoven: Gratis en veilig parkeren.


* Onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


Prijs en programma onder voorbehoud!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page