top of page
We gaan naar Londen! Een prachtige reis langs de sporen van de koninklijke familie, waar we hun fascinerende landgoederen in en rond Londen gaan bezoeken, evenals het beroemde college dat door de prinsen Harry en William wordt bezocht. Een reis waar we als het ware te gast zijn bij de Royals!

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

We gaan naar Londen! Een prachtige reis langs de sporen van de koninklijke familie, waar we hun fascinerende landgoederen in en rond Londen gaan bezoeken, evenals het beroemde college dat door de prinsen Harry en William wordt bezocht. Een reis waar we als het ware te gast zijn bij de Royals!

Dag 1 Reis naar Londen

We reizen dwars door België en een stukje Frankrijk naar Calais/Duinkerken. Daar steken we per Ferry over via een van de drukste zeestraten ter wereld. Eenmaal aan wal bij Dover reizen we door naar Londen, waar we drie nachten logeren.

Dag 2 Koninklijk Londen

Na het ontbijt gaan we tijdens een rondleiding op ontdekkingstocht door de kosmopolitische stad. We zien Londen met zijn indrukwekkende gebouwen als de Houses of Parliament, St. Paul's Cathedral, Tower Bridge en Buckingham Palace. In de middag kan een bezoek aan de Tower of London op je agenda staan. Deze werd in 1066 gebouwd door Willem de Veroveraar en is een van de beroemdste forten ter wereld. De oude koninklijke residentie biedt een fascinerende kijk op bijna duizend jaar geschiedenis. Bijzonder bezienswaardig zijn de kostbare kroonjuwelen, die uit bijna 24.000 edelstenen bestaan.

Dag 3 Londen

Voor ieders individuele dag hebben wij verschillende suggesties samengesteld. Maak hieruit zelf desgewenst een keuze.

Dag 4 Reis naar huis

Tijd om afscheid te nemen. Na het ontbijt rijden we naar Dover, vanwaar we aan onze thuisreis beginnen.

Highlights London

Palace of Westminster
De Houses of Parliament aan de oever van de Theems in de Londense wijk Westminster staan ook bekend als het Palace of Westminster. Hier zetelt het Britse parlement. Net als bij ons bestaat het uit twee kamers, zeg maar een Tweede Kamer (House of Commons) en een Eerste Kamer (House of Lords). Alleen gaat het daar in het House of Commons wat rumoeriger aan toe dan bij ons. Het paleis staat sinds 1987 samen met Westminster Abbey en Saint Margaret's Church op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het indrukwekkende paleis telt zo’n duizend kamers, honderd trappen en ruim drie kilometer aan gangen. De naar de onlangs overleden Queen vernoemde Elizabeth Tower is beter bekend als de Big Ben en is 96 meter hoog. De oudste delen van de Westminster Hall stammen nog uit de Normandische tijd en bevatten een prachtig houten plafond.


St. Pauls Cathedral
St. Paul's Cathedral is de zetel van de anglicaanse bisschop van Londen. De 17e eeuwse kathedraal ligt in de City van Londen, de binnenstad, op Ludgate Hill. In deze prachtige barokke kerk met zijn koepel van 108 meter hoog liggen enkele beroemde mensen begraven, onder wie admiraal Nelson. Ook vond er de plechtige uitvaart plaat van Winston Churchill, en heeft Florence Nightingale er een standbeeld. In deze uit portlandsteen opgetrokken kerk vond ook het huwelijk plaats van prins Charles met Lady Diana Spencer.


De Tower Bridge
Deze brug is bij uitstek een toeristische attractie. De bouw van deze magnifieke brug werd in 1894 voltooid. Tussen de twee torens is een basculebrug geplaatst die open kan om schepen door te laten. Het centrale deel van de Tower Bridge wordt door twee hangbruggen verbonden met de oevers. De brug gaat zo’n duizend keer per jaar open voor met name grote schepen.


Buckingham Palace
In Buckingham Palace resideert de Britse koning. Het paleis ligt in City of Westminster. Voor wie het interesseert: is King Charles er, dan wappert de koninklijke standaard op het middelste paviljoen. Is hij er niet, dan hangt de Union Jack in top.


Windsor Castle met Eton
Maak een excursie naar Windsor Castle. Hier staat het gelijknamige kasteel Windsor Castle. Het is het grootste bewoonde kasteel ter wereld en de zomerresidentie van de voormalige koningin. Het is mogelijk er een bezoek te brengen. Windsor ligt tegenover de stad Eton. De rivier de Theems scheidt de twee steden. Maak gerust een korte wandeling over de brug naar Eton. Het college van dit idyllische stadje is wereldberoemd en heeft niet minder dan 18 premiers voortgebracht. Ook de prinsen William en Harry zijn hier opgeleid.


Maritiem Londen
Ontdek de stad vanaf de Theems tijdens een boottocht. Die begint bij Westminster Bridge en vaart langs de London Eye en het beroemde Tate Modern, via de Tower Bridge naar Greenwich. Wandel door het prachtige parklandschap en bezoek de legendarische nulmeridiaan in het Royal Observatory. Ook bezienswaardig is de Cutty Sark, het snelste zeilschip van die tijd. Zij was de laatste klipper die voor de zeevaart werd gebouwd en is nu een museumschip. Vanuit Greenwich heb je trouwens een fantastisch uitzicht op Canary Wharf, het bankdistrict van Londen.


In het spoor van de Beatles in Londen
The Beatles - de band die miljoenen fans inspireerde. Opgericht in Liverpool, drukten ze hun stempel op de muziekscene met hun grandioze en onnavolgbaar knap gecomponeerde hits. Nog steeds zijn de Beatles alomtegenwoordig door hun beroemde songs. Treed in Londen in de voetsporen van deze bijzondere muzikanten: bekijk de opnamestudio's op Abbey Road met het beroemde zebrapad, laat je daar fotograferen, bekijk de huizen van John Lennon en Paul McCartney en ga naar de plek waar het laatste Beatles-concert plaatsvond. Maak met ons een reis terug in de tijd en haal herinneringen op aan deze legendarische band in de Londense wijken.

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

4 DAGEN LONDEN

REISCODE

ENGLO230713

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

FASCINEREND KONINKLIJK LONDEN

REISINFORMATIE

4 dagen Londen


REEDS UITGEVOERD


Extra prijsinformatie

 • Toeslag 1-persoonskamer    € 129,- p.p.

Bijzonderheden

 • Ibis London Excel Docklands (ovb)

 • 2x ferry-overtocht

 • Rondleiding en boottocht

 • Halfpension

 • Toeristenbelasting excl., ter plaatse te voldoen

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. entreegelden en gidskosten

 • Inclusief busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p

Vertrek: donderdag 13 juli 2023 
Terugreis: zondag 16 juli 2023


Opstapplaatsen

Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*

Weert en Veldhoven: Gratis parkeren.

* Opstapplaats onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


Prijs en programma onder voorbehoud!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page