top of page
Dit wordt misschien wel de vakantie van je leven! Ga mee naar het noordwestelijke puntje van Kroatië, een vakantie met mythische proporties! Treed binnen in een wereld vol schoonheid, waar de bevolking getekend is door hard werken en een soms wrede geschiedenis, waar machthebbers elkaar afwisselden en steeds nieuwe invloeden brachten. Je reist niet alleen door een schitterend landschap en langs monumentale bouwwerken, je maakt een reis door drieduizend jaar geschiedenis. Dit wordt een belevenis die iets met je doet! We zien onder meer de Titobrug, het stadje Krk, en de pittoreske plaatsjes Malinska en Vrbnik met zijn heerlijke wijnkelder.

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

We vertrekken voor deze tiendaagse reis op dinsdag 28 september. Onderweg maken we een stop voor een heerlijk stuk Limburgse vlaai en een lekker kopje koffie, zodat je de tijd hebt nader met elkaar kennis te maken. Halverwege rusten we uit in ons overnachtingshotel aan de grens bij Slovenië, om dan koers te zetten naar ons super de luxe 4 sterren Remisens hotel Marina in Mošćenička Draga, Kroatië. Dit hotel is gelegen aan een van de meest mooie stranden van de Adriatische zee. Heerlijk toch?!

Na bijgekomen te zijn van de rit gaan we de omgeving verkennen. Niet te lang, want we willen door naar Mošćenice. Een stadje van meer dan duizend jaar oud, lang geleden gesticht om piraten te bestrijden. Hoog op de heuvel bij het stadje geniet je van een prachtig uitzicht over de Kvarnerbocht.

Dag vier gaan we naar Poreč en Rovinj. Poreč is een toeristische havenplaats aan de westkust van Istrië met een geschiedenis die terug reikt naar het begin van onze jaartelling. We zien de prachtige boulevard en het historische centrum met zijn Romeinse en Venetiaanse bouwwerken. Vandaag bezoeken we ook de vlakbij gelegen stad Rovinj, waar talloze Romeinse en Venetiaanse invloeden tastbaar zijn. Rovinj is de grootste toeristenstad van Istrië. Er is van alles te beleven!

Dag vijf vormt het hoogtepunt van onze vakantie: Het Nationaal Park Plitvicemeren. Een park met maar liefst zestien meren met negentig watervallen! En prachtige grotten. In en rond het park ligt een bos waarin nog beren rondstruinen, evenals wolven en zeldzame vogels. In 1979 is dit park op de Werelderfgoedlijst van beschermde natuurgebieden van UNESCO geplaatst. Een fantastische belevenis, en zoveel natuurschoon! Een plek om prachtige foto’s te maken waarmee je later het thuisfront versteld kunt doen staan!

Op dag zes zien we Krk, een trekpleister voor toeristen. Het eiland Krk wordt ook wel het Gouden Eiland genoemd, al sinds de oudheid! In de Romeinse tijd vertoefden hier vooraanstaande notabelen uit Rome. Krk was al in de 11de eeuw de bakermat van het Kroatisch, de aal en de cultuur. Het eiland en het gelijknamige stadje behoorde later lange tijd tot Venetië. Al die invloeden vind je hier terug. Zelfs uit de Griekse tijd zijn er veel overblijfselen. En dat alles in een paradijselijke omgeving. Sinds 1980 is Krk met het vasteland verbonden door een brug. We flaneren in Malinska op het eiland Krk, een walhalla voor zonaanbidders. We wagen ons naar Vrbnik, een dorp gelegen op een 48 meter hoge rots die uitsteekt boven de Adriatische Zee. Een dorp dat vooral bekend staat om zijn fantastische wijnkelder!

Het stadje Lovran aan de Kvarner Rivièra staat dag zeven op ons reisagenda. We bezoeken het Sint-Jorisplein met de 14e-eeuwse Sint-Joriskerk. Gewijd aan de beschermheilige van de stad. In deze mooie kerk vinden we de resten van laatgotische fresco's. Verderop in de stad staan prachtige laat-19e-eeuwse en vroeg-20e-eeuwse villa's, gebouwd in de tijd dat Lovran nog hoorde bij Oostenrijk-Hongarije, en de adel nog in buitenhuizen vertoefde aan de Kvarner.

Op de laatste dag van ons verblijf in Kroatië brengen we nog een bezoek aan Rijeka en omgeving. Rijeka is gelegen tegenover het eiland Krk met het gelijknamige stadje. Veel mensen kennen de stad nog onder de oude Italiaanse benaming Fiume. Hier zie je nog veel invloeden uit de tijd dat de Oostenrijks-Hongaren er de scepter zwaaiden.

De volgende dag zetten we koers naar ons overnachtingshotel. Daar hebben we alle tijd en ruimte om adressen en foto’s uit te wisselen met onze nieuwe vrienden. We keren terug naar huis met een koffer vol hartverwarmende herinneringen en nieuwe, hartelijke contacten met onze nieuwe vrienden. Een reis om noot te vergeten!

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

10 DAGEN KROATIË - Reeds uitgevoerd

REISCODE

KODR210928

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

EEN MYTHISCHE VAKANTIE IN KROATIË

REISINFORMATIE

10 Dagen Kroatië


Extra prijsinformatie

  • Toeslag 1-persoonskamer €129,-


Bijzonderheden

  • Poreč

  • Mošćenička

  • Krk

  • Malinska

  • Lovran

  • Halfpension

  • Wijzigingen voorbehouden

  • Prijzen incl. excursies, excl. toeristenbelasting, toegangs- en gidskosten


Vertrek: dinsdag 28 sept. 2021 
Terugreis: donderdag 7 okt. 2021


Opstapplaatsen

Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond,Urmond*


Weert en Veldhoven: Gratis en veilig parkeren.


* Onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.


Wijzigingen voorbehouden.


Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

PERMANENTE REISCOACH AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page