top of page
In je leven moet je minstens één keer Milaan gezien hebben. Dat is een eeuwenoude wijsheid, en wie er geweest is, weet wat daarmee bedoeld is. We gaan erheen, nemen je mee naar deze geweldige stad. We maken van de gelegenheid gebruik om je de hele Lago Maggiore te laten zien, te genieten.

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

We stappen op zaterdag 4 september in de bus, om even later tijdens de eerste stop te genieten van een lekker stuk Limburgse vlaai en een kop koffie. Daar kunnen we alvast kennismaken met de andere reizigers. We rijden door naar ons overnachtingshotel, zodat we de volgende ochtend fris en monter door kunnen rijden naar ons reisdoel, bekend om zijn wijnen en mediterrane keuken met vooral veel pasta's, ijs, pizza en tomaten.

We gaan naar Lago Maggiore, het prachtige grensgebied tussen Italië en Zwitserland. Het meer strekt zich uit over een lengte van zestig kilometer en een maximale breedte van tien kilometer. In een grote baai liggen enkele eilandjes, die we ook zullen bezoeken.

Onze uitvalbasis is Hotel Premeno in Premeno, een hotel met een oude traditie, van waaruit we na een verkwikkende nachtrust vertrekken naar Baveno. Daar schepen we ons in voor een boottocht naar het eiland Pescatori, een romantisch vissersdorp met kronkelende en smalle steegjes en heerlijke visrestaurants. Van daaruit gaat het verder naar Bella en Stresa, de parel van de Lago Maggiore. We krijgen alle tijd om deze eilandjes te verkennen.

Milaan, die fantastische stad, rond 600 voor Christus gesticht door de Kelten, werd in 222 voor Christus veroverd door de Romeinen. In 313 vaardigde keizer Constantijn er het Verdict van Milaan uit, dat een einde maakte aan de eeuwenlange christenvervolgingen. Deze magnifieke stad staat als volgende op ons programma. Voor het beroemde aquarium van Milaan, in ‘Viale Gerolamo Gadio 2’, worden we opgewacht door onze gids die ons rondleidt. We zien onder meer Castello Sforzesco, de Dom van Milaan, Galleria Vittorio Emanuele en het plein van het Theater Alla Scala.

Het Zwitserse deel van Lago Maggiore is ons volgende reisdoel, een streek waar overigens ook Italiaans gesproken wordt. We weten ons omringd door een natuur zo mooi dat het een onvergetelijke indruk bij ons zal nalaten! Om te beginnen bekijken we het Valle Verzasca, een oogverblindend mooi en ruig dal in het Zwitserse kanton Tessin met zijn ontelbare watervallen. Nog nauwelijks van deze prachtige uitzichten bekomen vervolgen we ons reis naar Ascona, een klein plaatsje aan de noordoever van Lago Maggiore. Een gebied dat bekend staat om zijn weelderige plantengroei. Ook hier krijg je alle ruimte om je ogen uit te kijken. In de late namiddag stappen we weer onze luxueuze bus in voor de terugreis naar ons hotel.

Het Comomeer en het meer van Lugano aan de Zwitserse grens mogen zich tijdens onze heerlijke vakantie ook verheugen op ons bezoek. In Como met zijn indrukwekkende basiliek krijgen we alle tijd om het mooiste deel van de stad te bekijken. Vanuit dit in het Italiaanse Lombardije gelegen stadje steken we de grens over en gaan we naar Lugano. Ook daar krijgen we alle ruimte om een beeld te vormen van deze Zwitserse stad met zijn 13de eeuwse kathedraal en de 16de eeuwse kloosterkerk Santa Maria degli Angeli met zijn prachtige fresco’s. In de namiddag rijden we met de bus terug naar ons hotel via de westelijke zijde van het meer.

Het meer van Orta en een wijnproeverij staan op onze laatste dag in Italië op de reisagenda. De bus brengt ons naar Omegna van waaruit een lijnboot ons vervoert naar het eiland San Giulio, met zijn prachtige klooster en 9de eeuwse bisschoppelijke paleis. De overtocht duurt zo’n 40 minuten. Na daar rondgekeken te hebben brengt de boot ons naar het mooie Orta, en vervolgens naar het schitterende Pella. In beide plaatsen kunnen we een kijkje nemen. Per bus rijden we vervolgens door naar Boca, waar we deelnemen aan een wijnproeverij. Ook kunnen we er een hapje eten.

De laatste twee dagen rijden we op ons gemak terug, en hebben we alle tijd om nieuwe vriendschappen te beklinken, met als gezamenlijke herinnering een onvergetelijke vakantie!

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

10 DAGEN ITALIË - Reeds uitgevoerd

REISCODE

ITLM210904

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

NAZOMEREN AAN HET LAGGO MAGGIORE

REISINFORMATIE

10 Dagen Italië


Extra prijsinformatie

  • Toeslag 1-persoonskamer €99,-


Bijzonderheden

  • Premeno

  • Milaan

  • Tessin

  • Ascona

  • Halfpension

  • Wijzigingen voorbehouden

  • Prijzen incl. excursies, excl. toeristenbelasting, toegangs- en gidskosten


Vertrek: zaterdag 4 sept. 2021 
Terugreis: maandag 13 sept. 2021


Opstapplaatsen

Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*


Weert en Veldhoven: Gratis en veilig parkeren.


* Onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.


Wijzigingen voorbehouden.


Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


NIET MEER TE BOEKEN!!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page