top of page
Tijdens deze vijfdaagse reis verblijven wij in het prachtige Oranje Hotel Leeuwarden. Het Oranje Hotel siert het stadscentrum van Leeuwarden al meer dan 140 jaar. Maar ondanks de bijzonder rijke historie, biedt het hotel stijlvolle kamers met ultramoderne faciliteiten. Het hotel ligt recht tegenover het station, op vijf minuutjes lopen van het centrum en op slechts tien minuutjes van Salonboot Gaasterland.

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

Salonboot Gaasterland

Salonboot Gaasterland is een nostalgische rondvaartboot voor de allermooiste tochten in Friesland. Wij zochten iets speciaals om onze reizigers op een ongekende manier te verwennen. Daarom stappen wij samen aan boord van Salonboot Gaasterland. Onderweg genieten we van het mooie, Friese landschap, van een heerlijke lunch en van een voortreffelijk diner. En dat alles op een nostalgische, klassieke rondvaartboot met alle comfort!


Het schip is onder andere bekend vanwege het gebruik als varende studio bij het skûtsjesilen. Omroep Fryslân bracht jarenlang het live-verslag vanaf de Gaasterland. Ook Prinses Beatrix (toen nog koningin) was al eens te gast aan boord van Salonboot Gaasterland.

Samen met de eigenaren van dit prachtig schip zorgen wij voor een aantal onvergetelijke dagen op het Friese water en hebben wij een mooi programma samengesteld.


Het programma ziet er als volgt uit*

Zondag: Om 14.00 uur inchecken in Oranje Hotel Leeuwarden. Vervolgens maken wij kennis met elkaar en heeft iedereen de tijd om op eigen gelegenheid het centrum van Leeuwarden te verkennen. ’s Avonds maken we gezamenlijk gebruik van een heerlijk diner.


Maandag: Om 10.00 uur gaan wij aan boord van Salonboot Gaasterland en varen naar elfstedenstad Sneek. Aan boord genieten we van een verse kop koffie of thee met Oranjekoek. Rond de middag wordt een heerlijk verse lunch geserveerd terwijl het prachtige landschap aan ons voorbijtrekt. In Sneek bezoeken we, indien mogelijk, het Scheepvaartmuseum (mooiste van Nederland) of het Weduwe Joustra Beerenburg Museum. Aan het einde van de dag genieten we samen van een heerlijk bereid diner.


Dinsdag: Om 11.00 uur vertrekken we met ons schip naar de Alde Feanen. Aan boord worden we verwelkomd met verse koffie en thee met heerlijk Fries suikerbrood. Klaas Jansma reist vandaag met ons mee. Klaas is schrijver van vele Friese boeken, verslaggever van het Skûtsjesilen, Frieslandkenner en een rasenter-tainer om mooie Friese verhalen te vertellen. Voor de middag staat weer een smaakvolle lunch voor ons klaar en ook ’s avonds hebben we uiteraard een heerlijk diner geregeld.  In de middag trakteert Klaas ons op lekkere versgerookte paling.


Woensdag: Om 11.00 uur gaan wij aan boord van ons mooie schip en ontvangen u met verse koffie en thee en een Leeuwarder Hofdametje. We maken een prachtige vaartocht naar Franeker en Harlingen (2 van de 11 steden). Onderweg genieten we van een heerlijke lunch. In Franeker bent u in de gelegenheid om het planetarium te bezoeken of de benen te strekken in het bijzondere centrum van Franeker. Aansluitend koersen we richting Harlingen. Voordat wij van boord gaan, wordt u aangenaam verrast met een buitengewoon lekker afscheidsdiner.


Donderdag: Om 12.00 uur moeten we helaas weer uitchecken bij Oranje Hotel Leeuwarden. Op eigen gelegenheid gaat iedereen naar huis, of neemt in alle vrijheid en op het gemak afscheid van deze bijzondere stad. Natuurlijk genieten we allemaal nog na van alle moois en gezelligs wat we samen hebben meegemaakt.


* Wijzigingen voorbehouden

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

5 DAGEN FRIESLAND - Reeds uitgevoerd

REISCODE

NLFR210418

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

UNIEKE CRUISE
FRIESLAND

REISINFORMATIE

5 Dagen uniek Friesland!


REEDS UITGEVOERD


Extra prijsinformatie

  • Toeslag alleenreizenden € 149,00 p.p.


Bijzonderheden

  • Leeuwarden

  • Salonboot Gaasterland

  • Alde Feanen

  • Franeker

  • Alle maaltijden inbegrepen

  • Wijzigingen voorbehouden

  • Prijzen incl. excursies, excl. toeristenbelasting, toegangs- en gidskosten


Vertrek: zondag 18 april 2021 
Terugreis: donderdag 22 april 2021


Wijzigingen voorbehouden.

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page