top of page
We hebben goed nieuws: na de zeer geslaagde cruise in het voorjaar, organiseren we in december weer een cruise! We gaan wederom varen met de mooie MPS Horizon, deze keer gezellig in de kerstsfeer. Tijdens deze Rijncruise staan de kerstmarkten in Duitsland centraal. We zien Emmerich, Düsseldorf, Keulen en Duisburg. Onze tip? Wees er snel bij met boeken om teleurstelling te voorkomen!

VOOR MAAR (p.p)

€ 579,-

Afgelopen april maakten wij reeds een cruise met dit prachtige schip, dat van alle gemakken voorzien is en beschikt over een fantastische crew. Deze reisformule was al met al een enorm succes (lees hierover meer onder het dagprogramma) en reden om in december weer een cruise te organiseren. 


De reis is op basis van volpension, dus we genieten van een uitgebreid ontbijt, een heerlijke (warme!) lunch en een uitgebreid heerlijk 4-gangen diner. Ook is er een gezellige lounge op het schip en worden er ’s avonds gezellige activiteiten georganiseerd. U komt ongetwijfeld in de kerstsfeer tijdens deze reis: het schip is mooi versierd en uiteraard ontbreekt de glühwein en de warme chocolademelk niet! Ook heeft u de mogelijkheid om diverse kerstmarkten te bezoeken.


We vertrekken op zondag 8 december vanuit Arnhem, waar u op eigen gelegenheid naartoe dient te komen. Het dagprogramma:


Dag 1: Arnhem – Emmerich 

We vertrekken vanuit Arnhem. Hier bent u vanaf 17.00 uur van harte welkom aan boord van de MPS Horizon. De prachtige kerstversiering zorgt voor een gezellige kerstsfeer aan boord. Wanneer iedereen aan boord is gooien we de trossen los en zetten we koers naar Rees, waar we overnachten.


Dag 2: Emmerich – Düsseldorf

Terwijl u aan boord geniet van een overheerlijk ontbijt vaart het schip verder naar Düsseldorf, waar wij aan het einde van de middag afmeren. Hier heeft u de rest van de dag de tijd om de stad te verkennen. De prachtig versierde straten in de Altstadt leiden u als vanzelf naar de Nikolausmarkt en de groots opgezette kerstmarkt op de Schadowplatz. Tegen het einde van de middag verwachten wij u weer terug aan boord voor een heerlijk glaasje glühwein of warme chocolademelk in de lounge. 


Dag 3: Düsseldorf – Keulen

Onze volgende bestemming is Keulen. Ook hier zijn op verschillende locaties in de stad leuke kerstmarkten. De gehele stad is sfeervol versierd. Naast de kerstmarkten kunt u voor uw kerstcadeaus uiteraard ook in de indrukwekkend lange winkelstraten terecht. Bovendien kunt u genieten van traditionele lekkernijen zoals Bratapfel, Zimmtsterne of Lebkuchen. Als we terug komen aan boord, krijgt u van de bemanning een glaasje Glühwein of warme chocolademelk. 


Dag 4: Keulen – Duisburg

Op naar Duisburg! De talrijke, versierde houten huisjes en de vele kerstbomen toveren de Königstrasse om tot een gezellige kerstmarkt. Hier kunt u naar hartenlust genieten van alle lekkere en mooie dingen die in de gezellige kerstkraampjes aangeboden worden. Vanavond kunt u aan boord genieten van het Farewell Dinner, gevolgd door een gezellige avond.


Dag 5: Duisburg – Arnhem 

Stroomafwaarts varen wij weer terug naar Arnhem. Hier zullen wij in de ochtend om ongeveer 11.00 uur arriveren en moeten dan helaas weer afscheid van u nemen. 


Dan nog eventjes een korte terugblik naar het afgelopen voorjaar. Toen organiseerden we een 5-daagse cruise waarin Nederland en België centraal stonden, ook in samenwerking met MPS Horizon. Ondanks dat de groep groter was dan we gewend zijn van de busreizen, was het vertrouwde familiegevoel al snel voelbaar. 


Zo gaven de deelnemers Marlies en Fried Carree aan: “Wij vonden de reis perfect en hebben genoten van het gebodene. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!”. Ook José Heijnen is enthousiast: “Ik heb een fantastische reis gehad. Super genoten!”. Herma en Ben Overvoorde hebben ook genoten: “Prima schip, goede en gezellige bemanning en jullie hadden veel tijd voor ons als gasten”.


Iedereen vond de manier van reizen ontzettend comfortabel. In de ochtend heerlijk varen en genieten van al het moois om ons heen, maar ook tijd voor leuke gesprekken, gezelligheid en op zijn tijd een kopje koffie en lekker eten. Niets kwamen we tekort, dankzij de fantastische crew van MPS Horizon. ’s Middags bezochten we mooie plekken en ‘s avonds was er volop tijd voor gezelligheid (zo gingen de voetjes van de vloer tijdens een muziekavond!).


Ook bijzonder is dat er mooie vriendschappen ontstonden tijdens deze reis. Dat bevestigt ook Hennie Boehmer, die voor het eerst meeging op reis: “Ik ben sprakeloos. Hoe is het mogelijk dat er na drie dagen al zo’n vriendschappen zijn gesloten?!”. Ook Esther van den Akker ging voor het eerst mee, samen met haar man en haar ouders: “Je voelt je in een split second thuis, het is zo laagdrempelig!”. 


Twijfel dus niet te lang en boek snel!


"Iedereen staat open voor contact, er zijn geen besloten groepjes" Ton Goddijn


Foto kerstmarkt by Kai Damm-Jonas on Unsplash

€ 579,-

HPN_Header-website-oranje.jpg

5 DAGEN CRUISE

REISCODE

CRUDU241208

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

DUITSLAND: RIJNCRUISE IN KERSTSFEER

REISINFORMATIE

5 Dagen Duitsland: Rijncruise in kerstsfeer


EENPERSOONSKAMERS OP AANVRAAG!


Van: zondag 8 december 2024

Tot: donderdag 12 december 2024


Extra prijsinformatie:

Toeslag 1-persoonshut: € 199,- p.p

Toeslag panoramadek: € 100,- per hut


Bijzonderheden

 • 4 x overnachting cruiseschip MPS Horizon

 • Volpension

 • Eén avond live muziek

 • Farewell Dinner

 • Glas glühwein of chocolademelk (na terugkomst van de kerstmarkt)     

 • Excl. toeristenbelasting

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. entreegelden en gidskosten

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p.

 • *Onder voorbehoud!


Inschepen 17:00 uur

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page