top of page
Ga met ons mee naar de Adriatische kust! Wij gaan naar Emilia-Romagna, een populaire streek van de deze kust. En u kunt met een gerust hart op reis gaan, want vanzelfsprekend gaan onze vertrouwde reiscoaches mee.

VOOR MAAR (p.p)

N.V.T.

Ga met ons mee naar de Adriatische kust! Wij gaan naar Emilia-Romagna, een populaire streek van de deze kust. En u kunt met een gerust hart op reis gaan, want vanzelfsprekend gaan onze vertrouwde reiscoaches mee. Op naar Bella Italia! Het programma biedt genoeg ruimte voor vrije tijd zodat u desgewenst zelf iets kunt ondernemen. Maar u kunt vertrouwen op een zeer gevarieerd excursieprogramma dat door ons team tot in de puntjes verzorgd zal worden. Uiteraard geldt ook tijdens deze reis ‘niks moet, alles mag’. Een dagje vertoeven in Cesenatico is zeer zeker geen straf! U kunt zoveel vrije tijd nemen als u zelf wenst, maar natuurlijk organiseren we ook mooie excursies.

Italiaans familiehotel

De omgeving die we bezoeken staat bekend als de Adriatische Rivièra. Uitvalsbasis vormt ons typisch Italiaans familiehotel Laura in Cesenatico. Met hotel Laura hebben wij een zeer speciale band. Geen enkel ander familiehotel kunt u hiermee vergelijken. U kunt het zo gek niet bedenken of hoteleigenaar Gardelli Fiorenzo heeft wel een oplossing. Dit wordt écht genieten! Mensen die eerder al met ons meereisden zijn vol lof over dit gezellige hotel en de sympathieke Fiorenzo. 

Conny van der Horst-Breure maakte deze reis al tweemaal met ons, en staat te popelen om voor de derde keer mee te gaan: “Ik ga niet zo gauw voor de 3ekeer ergens naartoe, maar voor Cesenatico, Hotel Laura, maak ik graag een uitzondering. Het is 8 jaar geleden dat ik er voor het laatst ben geweest, en ik kan niet wachten. Ik kijk er echt naar uit!” Zij noemt deze reis zelfs “een kroonjuweel van HartbrugReizen”! Benieuwd naar Conny’s verhaal? Lees het hier!

Perfecte ligging

Ook de ligging van het hotel is ideaal: u bent vanuit het hotel zo bij het strand en bij de naburige pittoreske haven, die door niemand minder dan Leonardo da Vinci is ontworpen. Heerlijk om na het diner nog eventjes naartoe te wandelen, voor een ijsje, een drankje of gewoon een fijne wandeling. En nog een tip voor de liefhebber; elke vrijdagochtend vindt u hier een typisch Italiaanse markt!

Vanuit de diverse opstapplaatsen in Nederland zetten we koers richting ons overnachtingshotel. Uiteraard ontbreekt de verse Limburgse vlaai niet, en maken we onderweg diverse stops.

Voor we de tweede dag in Cesenatico aankomen, geniet u tijdens deze tweede reisdag volop van het aan u voorbijglijdende wondermooie landschap in al zijn variaties.

Omgeving verkennen

Onze derde vakantiedag doen we lekker rustig aan. Neem de tijd om Cesenatico te verkennen: een bekende historische vissersplaats met gastvrije mensen. In de door Leonardo da Vinci ontworpen haven, op korte afstand van het hotel, liggen vissersboten met vrolijk gekleurde zeilen en in de oude stad is het heerlijk winkelen. Een heerlijke vakantiedag, kortom!

De streek staat bekend om zijn overheerlijke Italiaanse keuken. U kunt er genieten van zon, zee en strand, maar ook van een heel scala aan kunst, cultuur en tradities. We plannen bezoekjes aan diverse prachtige steden, een boottocht, een wijnproeverij en nog veel meer.

San Marino

Zo bezoeken we tijdens deze vakantie de bijzonder interessante en indrukwekkende republiek San Marino. Dit belastingparadijs werd in 301 gesticht door monnik en steenhouwer Marinus van Arbe, die er een kloostergemeenschap begon. De grondwet van San Marino is de oudste ter wereld en werd vastgesteld in 1600. Marino beschikt over een eigen, zeer zeldzame euromunt. Dus als u daar bent: voor de verzamelaars is de San Marinese euro veel waard! 

Natuurtocht + wijnproeverij

Ook staat er een natuurtocht met de bus op ons programma. U ziet de schitterende wijngaarden in de regio in de regio Emilia-Romagna. En uiteraard gaan we de bijzondere wijnen proeven. Italië is een vooraanstaand wijnland, en ook om die reden mag een gezellige wijnroute met onze luxe touringcar niet aan het programma ontbreken. Zoals beloofd gaat u die voortreffelijke wijnen proeven! Proost!

Prachtig Bologna

Natuurlijk mag een dagtocht naar de indrukwekkende, schitterende stad Bologna niet ontbreken. We lopen samen met een stadsgids door Bologna met zijn alom bekende Basiliek San Petronio en het Piazza Maggiore. Bologna heeft prachtige kerken, musea en de oudste universiteit ter wereld. En ja, wie kent niet de spaghetti bolognese, in Bologna overigens geserveerd met tagliatelle. Een goeie tip voor de vrije tijd, die u na de rondleiding voldoende heeft.

Gezellige boottocht

Ook gaan we tijdens deze reis de zee op! We organiseren in onze verblijfplaats Cesenatico namelijk een fantastische boottocht; gezelligheid gegarandeerd! We genieten op zee van verse vis met een drankje, muziek en dans. Zo wordt het groepsgevoel nóg sterker tijdens deze mooie reis!

Historisch Ravenna

Tenslotte maken we kennis met Ravenna. We zien de stad met zijn imposante Piazza del Popolo. Ravenna is cultuurhistorisch van groot belang om zijn vroegchristelijke bouwwerken die rijkelijk met mozaïeken zijn gedecoreerd. Ook bevindt zich hier de graftombe van Dante Alighieri, schrijver van La Divina Commedia (De goddelijke komedie). De gebouwen maken deel uit van de Unesco-Werelderfgoedlijst.

Afscheid

Dan wordt het tijd om afscheid te nemen van Fiorenzo Gardelli en zijn familie. We zetten in de ochtend koers richting ons overnachtingshotel. Op de laatste dag rijden we weer naar de diverse uitstapplaatsen in Nederland. We zullen nog vaak met genoegen terugdenken aan deze fantastische reis waarbij we zo veel hebben gezien en geleerd. Deze laatste reisdag is een dag bij uitstek om nieuwe vriendschapsbanden aan te knopen en adressen en foto’s uit te wisselen! Want vele reizigers kennen HartbrugReizen als het moment, waarop nieuwe vriendschappen zijn ontstaan!

N.V.T.

HPN_Header-website-oranje.jpg

10 DAGEN ITALIË

REISCODE

ITCES230507

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

CESENATICO: HET KROONJUWEEL VAN HARTBRUGREIZEN

REISINFORMATIE

10 dagen Cesenatico


REEDS UITGEVOERD


Extra prijsinformatie

 • Toeslag 1-persoonskamer    € 235,- p.p.

Bijzonderheden

 • Familie hotel Laura

 • Boottocht

 • Ravenna

 • Bologna

 • Halfpension (in verblijfshotel wijn + water inbegrepen)

 • Toeristenbelasting excl., ter plaatse te voldoen

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. entreegelden en gidskosten

 • Inclusief busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p 

Vertrek: zondag 7 mei 2023 
Terugreis: dinsdag 16 mei 2023


Opstapplaatsen

Gouda*, Breukelen, Den Bosch, Veldhoven, Weert, Roermond, Urmond*

Weert en Veldhoven: Gratis parkeren.

* Opstapplaats onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


Prijs en programma onder voorbehoud

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page