top of page
Niet voor niets is de Adriatische kust een van de populairste vakantieregio's van allemaal! De route brengt ons naar de oostkust waar we van Noord naar Zuid langs verschillende indrukwekkende steden reizen. De kroon op het werk is de overtocht van Griekenland naar Italië, waar we de Adriatische Zee ook vanaf het water kunnen beleven. Wat een fantastische reis!

VOOR MAAR (p.p)

€ 1.299,-

Dag 1 Heenreis

Tijdens de heenreis maken we gebruik van een tussenovernachting. 


Dag 2 Aankomst Opatija Riviera 

Aankomst op de Opatija Riviera voor een overnachting. Opatija is een stad in het Kroatische deel van Istrië, een populaire vakantiebestemming.


Dag 3 Opatija Riviera - Zadar - Šibenik 

Langs de kust reizen we naar de 3000 jaar oude stad Zadar. De havenstad is een van de mooiste van Kroatië en biedt veel culturele en historische bezienswaardigheden, zoals de stadspoort en het Romeinse forum. Van daaruit reizen we verder naar Šibenik met zijn beroemde Sint-Jacobus kathedraal, die deel uitmaakt van de werelderfgoedlijst van Unesco. In deze stad brengen we nacht door. In Šibenik staat ook Fort St. Nicolas, dat van de 15etot 17e eeuw deel uitmaakte van de Venetiaanse verdedigingswerken.


Dag 4 Šibenik - Trogir - Split - Neum 

Vanuit Šibenik rijden we via de romantische havenstad Primosten naar Trogir. Smalle romantische steegjes en historische gebouwen en pleinen wachten op je, omlijst door een prachtige promenade langs het water. In 1997 werd de oude stad uitgeroepen tot werelderfgoed. De tocht gaat verder naar de ooit Romeinse stad Split. 

We gaan terug in de tijd naar de oudheid tijdens een rondleiding door de stad. Vooral het paleis van Diocletianus is de moeite waard. We vervolgen onze reis langs de kust en genieten van de indrukwekkende Makarska Riviera met een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee. We zetten koers naar Neum voor een welverdiende nachtrust.


Dag 5 Neum - Dubrovnik - Kotor - Budva

Onze eerste bestemming is het grootste "openluchttheater" in de Adriatische Zee, Dubrovnik. De "Parel van de Adriatische Zee" werd -terecht- door Unesco onder speciale bescherming geplaatst. We ervaren de vele bezienswaardigheden en kunstschatten tijdens een rondleiding. Daarna passeren we de Montenegrijnse grens langs de schilderachtige Baai van Kotor naar de gelijknamige stad. Hier komen we in een van de interessantste oude steden aan de oostelijke Adriatische Zee, waarvan de oude stad wordt omringd door een vestingmuur en is uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Kotor is een van dé toeristische trekpleisters van Montenegro. De stad was in de middeleeuwen een kolonie van Venetië, om na Oostenrijkse en Italiaanse overheersing vanaf 1918 onderdeel uit te maken van Joegoslavië. We gaan verder en overnachten in Budva.


Dag 6 Budva - Kruja - Tirana

Vanuit Budva steken we de Albanese grens over naar het bergstadje Kruja. De stad met zijn middeleeuwse flair heeft alles in zich om ons te betoveren. We verkennen de bazaar, het kasteel, het museum van de nationale held Skanderbeg en het etnografisch museum, om na afloop door te reizen naar de Albanese hoofdstad Tirana. In tegenstelling tot de rest van het land ziet de stad er vrij modern uit met zijn grote boulevards. In het centrum ligt het Skanderbegplein, dat wordt omringd door het Paleis van Cultuur, het stadhuis en het Nationaal Museum. Een bezoek aan de Ethem Bay Moskee is aanbevelingswaardig. Tirana is ook de stad waar we overnachten.


Dag 7 Tirana - Durrës - Apollonia - Saranda 

De volgende halte is de belangrijkste havenstad van het land: Durrës. Hier staan nog steeds de Byzantijnse stadsmuren, het grootste amfitheater op het Balkanschiereiland en vele andere historische hoogtepunten. We nemen een kijkje in de beroemde opgravingssite van Apollonia, zien het amfitheater en de binnenplaats van het klooster met de kerk die in de 14eeeuw in Byzantijnse stijl werd gebouwd. De reis gaat verder langs de kust via Vlora naar Saranda, goed voor twee overnachtingen.


Dag 8 Saranda

We brengen de dag door zoals we zelf willen, wellicht genietend van het strand en het kristalheldere water van de Ionische Zee.


Dag 9 Saranda - Ksamil - Butrint - Igoumenitsa

Vanuit Saranda gaan we naar het kleine dorpje Ksamil. Vanaf hier is het minder dan vier kilometer naar het Griekse eiland Corfu. Een paar kilometer ten zuiden van Ksamil liggen de ruïnes van de oude stad Butrint, die op de Werelderfgoedlijst staat. 

Slechts zo’n vijfde van deze ruïnes is opgegraven, maar je kunt je nog steeds vergapen aan de Leeuwenpoort uit de 4eeeuw voor Christus, de zes ingangen naar de stad, het theater, tempels en vele andere bezienswaardigheden. Vervolgens steken we de Griekse grens over naar Igoumenitsa, waar onze veerboot naar Ancona in de late avond van wal steekt. Op deze veerboot overnachten we.


Dag 10 Ancona - Reis naar huis

Na een bewogen reis gaan we terug naar huis, eerst richting de overnachtingsplaats.


Dag 11 Terugreis

Vanuit het overnachtingshotel reizen we terug naar Nederland.


"Je staat er niet alleen voor als je iets overkomt. Dat geeft mij én de kinderen een gerust en veilig gevoel." Erna Verdurmen

€ 1.299,-

HPN_Header-website-oranje.jpg

11 DAGEN ADRIATISCHE KUST

REISCODE

ADRKU241019

ICON-VLIEGTUIG.png
ICON-BUS.png

ADRIATISCHE KUST
T/M ALBANIË

REISINFORMATIE

11 Dagen Adriatische Kust


EENPERSOONSKAMERS OP AANVRAAG!


Van: zaterdag 19 oktober 2024

Tot: dinsdag 29 oktober 2024


Extra prijsinformatie

Toeslag 1-persoonskamer:

€ 299,- p.p.


Optioneel bij te boeken

 • Buitencab 2-pers € 35,= p.p.

 • Buitencab 1-pers € 95,= p.p.

 • Kathedraal Dubrovnik €  5,=

 • Paleis Diocletian Split € 10,=

 • Nationaal historisch museum Tirana € 7,=


Bijzonderheden

 • 1 x overtocht, logies/ontbijt in 2-persoonscabines, Igoumenitsa-Ancona met ANEK Lines 

 • 7 x verblijf op basis van halfpension in goede ***/**** middenklasse hotels in Opatija, Sibenik, Neum, Budva, Tirana en Saranda

 • 2 x overnachting heen- en terugreis

 • 10 x diner in het hotel of nabijgelegen restaurant

 • Reisleiding in Albanië van dag 6 tot 9

 • Stadstour in Zadar, Trogir, Split, Dubrovnik, Kotor, Kruja, Tirana, Durres, Ksamil

 • Excursies naar:

 • Kruja Kasteel met Skanderbeg en Etnografisch Museum

 • Archeologisch Museum & Amfitheater in Durres

 • Opgravingssite Apollonia

 • Opgraving in Butrint

 • Wijzigingen voorbehouden

 • Prijzen excl. toeristenbelasting, entreegelden en gidskosten

 • Incl. alle busexcursies

 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking (donateurs gratis)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Garantiefonds € 5,00 p.p.


Opstapplaatsen

05.45 uur Gouda*

07.00 uur Breukelen

07.45 uur Den Bosch

08.30 uur Veldhoven

09.15 uur Weert

09.45 uur Roermond

10.15 uur Urmond*

* Opstapplaats onder voorbehoud: minimaal 4 personen. Maximaal 8 personen.

Definitieve opstapplaatsen en -tijden worden 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt.


*Onder voorbehoud!

HARTBRUG MAATJES

In contact komen met andere reizigers? Meld u snel aan bij onze nieuwe besloten Facebook-groep ‘HartbrugReizen Maatjes’! 

ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
ICON-AFBEEDLING.jpg
veilig-reizen_ROOD.png

MET EEN GERUST HART OP REIS

veilig-reizen_ROOD.png

REISCOACHES PERMANENT AANWEZIG

HPN_Header-website-oranje.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page