top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverHartbrugReizen

Zoervleis met frites
Op 20 oktober presenteerde HartbrugReizen haar nieuwe reisprogramma voor 2023. Velen kregen een uitnodiging en na inschrijving werd men in de loop van de ochtend in Roermond verwacht. Marly van Overveld liet ons weten dat HartbrugReizen de organisatie van de reizen weer in eigen hand heeft genomen. Er ging een zucht van opluchting door de zaal.

Voorlopig zijn er 5 reizen ingepland. HartbrugReizen bestaat in 2023 35 jaar en Marly beloofde dat er nog een aantal verrassende reizen in voorbereiding zijn. Kortom, alle (niet) hartpatiënten, donateurs en begeleiders kunnen weer rekenen op de ouderwetse kwaliteit van de door Hartbrug georganiseerde reizen. Tijdens de presentatie werd koffie met (grote stukken) vlaai geserveerd en daarna liepen we een stukje door Roermond naar de kade aan de Maas, waar een rondvaartboot lag. Ruim twee uur kregen we een mooie boottocht met lekkere broodjes aangeboden. Het weer was eerst wat nattig maar dat werd allengs beter.

Daarna hadden we de tijd om Roermond onveilig te maken, alvorens we werden verwacht voor een heerlijke maaltijd: zoervleis met frites en salade. Voor velen was dit de eerste keer dat men dit typische Limburgse gerecht at. De drankjes bij het eten waren voor eigen rekening, maar dat mocht de pret niet drukken. Velen stopten ook nog vrijwillig een extra bijdrage in de collectebus bij de uitgang. Al met al was het een gezellige dag, goed georganiseerd, ontmoetten we weer “oude” bekenden en hadden we weer dat “familie” gevoel zoals dat gewoon is bij HartbrugReizen. Voor de liefhebbers die zoervleis willen maken deel ik een recept hiervan. Eet smakelijk!

Che Chow LiComments


bottom of page