top of page
HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • Foto van schrijverHartbrugReizen

Samen maken we onszelf beter!


In 1970 werd de Nederlandse Hartpatiënten Vereniging (nu Hartpatiënten Nederland) opgericht en startte de wereldbekende luchtbruggen voor hartpatiënten. Op die manier redden onze hartreizen duizenden levens!


In de jaren die daarop volgden bleek dat hartpatiënten vaak niet meer op vakantie durfden te gaan en kwamen vaak in een isolement terecht. Daarom werd in 1988 HartbrugReizen gestart. Tijdens deze reizen leerden mensen grenzen te verleggen. Onze reizen werden bijzonder gewaardeerd. Niet alleen door hartpatiënten, maar ook door mensen die zich minder ‘zeker’ voelden om te reizen. Of door kinderen die hun vader en/of moeder adviseerden om met ons mee te gaan. Het werd een groot succes.


In 2020 hadden wij inmiddels maar liefst 15 meerdaagse busreizen gepland naar de meest uiteenlopende Europese bestemmingen. Helaas haalde corona een dikke streep door onze HartbrugReizen. We werden, net zoals zovelen, ruim twee jaar lang in de wurggreep gehouden.


Dit jaar begonnen wij langzaam maar zeker onze reizen weer op te starten en het blijkt dat een nieuwe generatie patiënten voor de deur staat. Deze groep kampt weer met andere problemen. Alles bij elkaar reden genoeg voor HartbrugReizen om een aangepaste route te bepalen voor de toekomst.


Uiteraard richt HartbrugReizen zich weer op hartpatiënten, maar nu met meer aandacht voor het persoonlijk kunnen. Hoe men in het leven staat met aandacht voor leefstijl. En het zal blijken dat een aantal hartpatiënten veel meer uit het leven kan halen, dan dat ze zelf ooit voor mogelijk hadden gehouden: samen gaan we reizen, samen verleggen we grenzen, samen leren we grip te krijgen op de eigen gezondheid, op medicatie en op bijwerkingen. Samen worden wij ons steeds meer bewust.


Samen met HartbrugReizen maakt u mooie herinneringen en nieuwe vrienden. Samen maken we onszelf beter!Jan van Overveld


Comments


bottom of page