HPN_Header-website-oranje.jpg
Traveling
  • HartbrugReizen

We gaan weer op reis!


Corona haalde een hele lelijke streep door onze reizen. Bijna twee jaar geleden moesten we van het ene op het andere moment de stekker uit talloze fantastische en volgeboekte reizen trekken. Maar nu, bijna twee jaar later, hebben we eindelijk goed nieuws: we gaan weer op reis!


En dat is goed nieuws voor iedereen die reikhalzend uitziet naar verre horizonten, zo node gemist tijdens coronatijd. Een tijd die voor veel mensen een vreselijk isolement of erger betekende. We gaan weer! Maar dan anders.


Rijnvaarten

Hoe, dat leggen we u hier uit. Hiervoor gaan we even terug naar het begin van onze reizen. “Zo’n 35 jaar geleden begon ik met het organiseren van reizen”, legt Jan van Overveld uit. “Eerst heel bescheiden, met een boot over de Rijn. We voeren toen met 150 hartpatiënten, twee cardiologen in opleiding, verpleegkundigen en vrijwilligers over de rivier. Dat werd een enorm succes. Veel mensen waren ons heel dankbaar, onder meer omdat we hen uit hun isolement haalden. Gaandeweg organiseerden we steeds meer en verdere reizen, per bus. Behalve dat we mensen uit hun isolement haalden, leerden we hen ook dat ze meer konden dan dat ze gedacht hadden. We lieten hen inzien dat ze qua conditie en lopen in veel gevallen toch méér konden, waardoor ze hun grenzen leerden verleggen, letterlijk en figuurlijk.”


Kwetsbaar

“Helaas sloeg corona twee jaar geleden toe, waardoor tussen de 12 en 15 busreizen naar bestemmingen voor periodes van tussen de 5 en 21 dagen, plotseling werden geschrapt. Op dat moment waren onze reizen met medische begeleiding uiterst populair en succesvol. We kregen talloze hartverwarmende reacties van mensen die met ons op reis waren geweest. Mensen voelden zich bij ons veilig en welkom, mede door de twee beschermengelen aan boord van de bussen. Corona deed ons echter beseffen hoe kwetsbaar wij, als kleine reisorganisatie, zijn. Stel dat reizigers onderweg besmet raken en iedereen in quarantaine moet. Dan heb je het als kleine organisatie moeilijk, als je iedereen moet repatriëren.”


Samenwerking

“Daarover hebben we serieus nagedacht”, gaat Van Overveld verder. “We beseffen dat we moeten samenwerken met een professionele organisatie. We waren al heel tevreden over onze samenwerking met Kupers Touringcars uit Weert. We hebben toen samen met Kupers de samenwerking gezocht met reisorganisatie De Jong Intra Vakanties. Met zijn drieën hebben we nu een andere opzet gekozen die het voor onze reizigers nog prettiger en veiliger moet maken om naar verre oorden op vakantie te gaan.”


Anders

Van Overveld wijst erop dat veel mensen actiever en ruimer willen reizen dan het aanbod dat HartbrugReizen kon leveren. “Dat betekent dat we het nu anders gaan doen”, legt Van Overveld uit. “We blijven zes reizen organiseren als vanouds, met medische begeleiding, onder de exclusieve vlag van HartbrugReizen. Daarnaast organiseert De Jong Intra Vakanties nog eens tien reizen voor mensen uit onze achterban, die wat meer willen en kunnen. Met deze reizen gaan wij niet mee, maar we ondersteunen onze reizigers wel. We geven hen alle informatie over deze reizen. Het gaat om vakanties die voor een groot deel van onze donateurs geschikt zijn. Op deze manier hopen we tegemoet te komen aan wensen van onze achterban. Een deel van hen wil op de traditionele wijze reizen, waarbij het tempo wat meer is aangepast en er begeleiding van onze beschermengelen is. Mensen die op zoek zijn naar een uitgebreider aanbod, kunnen dan desgewenst mee met de reizen van De Jong Intra Vakanties, waarbij ze ons altijd kunnen bellen voor informatie en ondersteuning. “


Meerwaarde

De nieuwe opzet heeft voor alle betrokkenen meerwaarde. Voor u als reizigers dat u vrij kunt kiezen tussen reizen met begeleiding en een aangepast tempo, of een uitgebreider aanbod met een hoger tempo en meer mogelijkheden. Voor Kupers omdat we gebruik maken van hun comfortabele touringcars, een service waarover wij zeer tevreden zijn. En voor De Jong Intra Vakanties omdat deze reisorganisatie nu ook mensen uit onze doelgroep een prachtige en goed verzorgde vakantie kan bieden.